reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

reklama
a moja gin nic nie mówiła o glukozie, a następna wizyta za 4 tyg dopiero, powinam zrobić na własną ręke?? tylko jaką ? 50 czy 75? czy to zależy od laboratorium? :sorry2:

A wszystko możliwe, że nie chcą powtarzać badania i temu.Pytałam kilka dziewczyn które miały robione obciążenie i każda mówiła, że 75. Jedna co ma siostrę w ośrodku zdrowia mi powiedziała, że już nie robią 50 tylko od razu 75. No ale widać zależy od lekarza.
Justynka- z tego co wiem, to robi się do 28 tc. więc się wyrobisz jak da Ci skierowanie na następnej wizycie

Meago to co pisałam to nie wiedza z nieaktualnych książek, tak nam podał profesor endokrynologii na zajęciach z ginekologii, więc myślę, że całkowity absurd to nie jest. Teraz sprawdzałam w Szczekliku stan wiedzy na 2012 rok, że jest możliwość wykonywania tego testu z 50g, jeśli chce się, można to ominąć żeby przyspieszyć.

reklama
Do góry