reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

no ja bede jutro dzwonila do szkoly rodzenia, i tam polozna jest z tego szpitala, w ktorym chyba bede rodzila to na zajeciach dowiem sie co i jak, ale napewno bede chciala zeby male bylo przy mnie - a od siostry wiem ze tak jest, no i ta ochrona krocza to tez wazne dla mnie, znieczulenie poki co nie bo sie jego bardziej boje niz bolu zobaczymy w listopadzie jak bede spiewala :D
powoli musze zaczac kupowac cos dla siebie jakies koszule, kapcie ja nic takiego nie mam co sie bedzie nadawalo ..

rojku zmien prosze imie mojego malucha w liscie z Maxa - na Tytus :)

brackiee chetnie oddam bo mojej mamie tez zabrano ten zasilek na babcie, a nie chce mi sie mowic jakie sa koszta pieluch i calej reszty, mieszkanie i jedzenie - dadza grosze a za chwile zabieraja bo im w budzecie za malo! ja bym tych #@T$#T#$ w ciemnej uliczce to ......
To namawiaj znajomych do głosowania bo dla mnie to jakaś paranoja jest.Nowe obwarowania są takie że szkoda gadać.Ja i tak w poniedziałek złożę papiery od nowa ale wiem że nie dostanę bo nie spełniam jednego z warunków....nie zrezygnowałam z pracy aby zająć się babcią....Jak ja się nią 12 lat zajmuję a zasiłek brałam nie cały rok.O kosztach życia takiej osoby nie mówię.Babcia wróciła ze szpitala z takimi odleżynami że myślałam że zawału dostanę jak to zobaczyłam.Walczę już 19 miesięcy z nimi i nadal nie ma 100% wyleczone.Dzięki bogu nie ma nowych.

rojku dziękuję

reklama
brackie już podpisuję, ale się zbulwersowałam :/
avocado też miałam zrobić zdjęcie twixa bo M mi przyniósł ale wciągnęłam go w 20 sekund :D
Niestety ser w ziołach nie znalazł się na talerzu ale M upichcił na szybko spaghetti i właśnie leżę i pufam z przeżarcia :)
Co do szpitala, ja mam jeden pod nosem doslownie po drugiej stronie ulicy ale to taki "modny" szpital, jest świetny - byłam tam na jesieni ale mój gin pracuje w innym i już się z inm umówiłam że ma nie brać urlopu od października ;) szpital jest prowadzony zgodnie z tymi wszystkimi przepisami więc ochrona krocza, plan porodu, kangurowanie, znieczulenia i te inne "bajery" są.
Mnie osobiście troszkę przeraża to że będę z tym maleństwem od razu po porodzie tak sam na sam :zawstydzona/y: początkowo szukałam szpitala gdzie jest możliwość oddania maleństwa choć na chwilę pod opiekę fachowych rąk ale w okolicy takiego nie znalazłam. Teraz troszkę mniej się tego obawiam ale zobaczymy jeszcze jak finansowo wyjdziemy bo może się uda zapłacić za jedynkę w szpitalu tak żeby M mógł ze mną zostać na noc. Ale to nie było warunkiem wyboru szpitala :) Poszłam za swoim gin:)

ursula niestety państwo Polskie nie lubi starszych ludzi.Stary nie pracujący jest nie potrzebny do niczego.Najlepiej jak by umarł 2 dni po przejściu na emeryturę.

brackiee nasz kraj nie przepada też za biednymi, pokrzywdzonymi w sprawach karnych, samotnymi matkami, emerytami, zwierzętami...dziwny to kraj , oj dziwny :dry:

Tylko moim zdaniem pies ma większe poparcie i prawa jak mu się krzywda dzieje niż taka 97 letnia staruszka bez nogi.Nikt nie pokarze jej w tv i nie powie że ona też ma prawo do odpowiedniej opieki i godnej starości.....:baffled:
Gusiak dziękuję:-)

No niestety taki mamy kraj... Tak jak już któraś pisała, najlepiej, to od razu po przejściu na emeryturę przejść na drugą stronę..
Znów mnie skusiły pomidory na kolację:-( i znów cała kolacja wylądowała w toalecie. Jejku, myślałam, ze już koniec z takimi akcjami..

Dla poprawy humoru wyszukałam sobie kalkulatory ciążowe i w jednym z nich jak wpisałam przewidywaną datę porodu, to mi wyskoczyło, że do zapłodnienia doszło 25 stycznia, czyli 2 dni przed ostatnią @:-D nie wiem kto wymyślał ten kalkulator:rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Brackiee zrobione, a ponadto podałam link do strony kilku moim znajomym. Mnie osobiście bardzo oburza to co się dzieje naszym kraju, moja ciocia zajmuje się od 35 lat swoim bratem, który uległ wypadkowi, jest całkowicie sparaliżowany. Poświęciła swoją młodość, teraz dzieli życie pomiędzy swoją rodzinę a wujka, a od naszego państewka właściwie nic nie dostaje. A koszty są ogromne. Tym bardziej mam nadzieję, że ta petycja przyniesie oczekiwany rezultat.

NONEK wielkie, wielkie gratulacje:-)

Co do zup to moja ulubiona to zupa krem ze świeżych pomidorów z bazylią. Do tego czosnkowe grzaneczki, pycha.

Ja po wizycie, opiszę w odpowiednim wątku.

Do góry