reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Czekoladka no i super :) Moje plany zakupowe czekają na pieniądze, bo jeszcze nikt mi nie chce nic sprzedać bez pieniedzy :confused2:
BabyPoznan super! Już widzę :) Dzięki, a co do plam to ja wszystko piorę w vaniszu :p Kiedyś nawet pofarbowałam białe na niebiesko i w kilka prań wyciągnęłam do wszystko do punktu wyjścia. Kolor piorę w różowym a do bialego dolewam ten biały z wybielaczem. Spróbuj wstępne z tym a potem normalnie w dziecięcym, wypłukać dwa razy i powinno być cacy :)

reklama
ursula widzialam te sweterki, jeden mam po Anieli brazowy z H&M aki malutki, wiec chyba nie bede kupowac więcej, ten jeden starczy :)

hej
tyle się napisałam i zdążyło mnie wylogować i jak się zalogowałam od nowa to to co do was napisałam znikło:no:
Mnie na drętwiejące dłonie lekarz kazał zażywać ASMAG forte a co d witamin to można zażywać każdy rodzaj dla kobiet w ciąży.Kwas foliowy ważny jest w okresie starania się o dziecko i 1 trymest kiedy łożysko się rozwija czy jakoś tak.Teraz nie ma już potrzeby zażywać go extra

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam tak samo, jeśli chodzi o siedzenie przy kompie, już sama jestem na siebie zła, bo nic nie robię, tylko siedzę i jem, a potem na ostatnią chwilę szybko robię obiad, żeby zdążyć na powrót męża i wtedy też ogarniam w biegu dom:/ masakra... ostatnio trochę się poprawiło, bo postanowiłam sobie, że będę zawsze miała dom w takim stanie, że w każdej chwili mogę przyjąć niezapowiedzianych gości i się nie wstydzić:-) ciekawe tylko, na jak długo mi starczy zapału. Nie pomaga mi to, że jestem z natury bałaganiarą.
Avocado mi nic nie drętwieje na razie, ale dzisiaj właśnie czytałam, że to w ciąży normalne.

Kochane moze Wy mi pomozecie, wizyte mam w niedziele u gina wiec wczesniej poradze sie Was...zrobiły mi sie przed ciązą tz kurzajki, jedna na kciuku przy paznokciu, a druga na stopie na palcu, utrudnia mi to chodzenia juz i sprawia ból.
Wczoraj kupiłam srodek na to ochydztwo.Zanim kupiłam, zapytałam sie farmaceutki, (która zawsze zreszta jest oschła i olewająca) czy kobiety w ciazy moga to uzywac.Wyjeła z niechecią ulotke zaczeła czytac i stwierdziła, ze mogą. W domu ja jeszcze dla ostrosnosci przeczytałam ulotke, i tam jest napisane, ze nie było zadnych badan stwierdzających czy ciezarne moga to uzywac, i zaleca sie nie uzywanie tego srodka. No i zgłupiałam...moge czy nie moge??? A powiem , Wam ze na prawde juz ta na stopie bardzo mi dokucza.....chce sie tego pozbyc!!!!!!

Melonowa możesz spokojnie łykać te witaminy, tylko już wtedy nie bierz oddzielnie kwasu foliowego bo w tym preparacie witaminowym jest wystarczająco. Wiadomo kwas foliowy jest najważniejszy przed poczęciem i w 1 trymestrze, ale później tez warto brac , bo niedobór kwasu foliowego jest często przyczyna niedokrwistości u kobiet w ciąży ( od razu po braku żelaza). No i te wit mają też kwasy DHA ważne dla rozwoju mózgu dzieciątka. Cieszę się , ze tata pracę znalazł, już nie będziesz musiała się przynajmniej o to martwoć.
Martula tacy przyjaciele, ze ich tylko w kosmos wysłać. Jak mogli się lekarza wypytywać, to już trzeba naprawdę nie równo mieć pod sufitem! A on albo nie lubi Twojej lekarki, albo w ogóle tak nie powiedział tylko oni sami coś wymyślili. Nie miej wyrzutów, tego nie dało się przewidzieć, gdyby Twoja lekarka miała jakies zastrzeżenia to na pewno by zareagowała wcześniej. A co do tej głupiej blondyny, to najważniejsze że mąż Ci powiedział o tym i nie ukrywał tego. Może porozmawiaj z nim, jak on chce załatwić tą sytuację?
Ursula u nas też w tym miesiącu kiepsko z kasą a jeszcze na wesele idziemy. Mój G od ponad miesiąca nie pracuje bo złamała palca u ręki, w piątek mu gips zdjęli, ale na razie nie kazałam mu isc do pracy, bo praca fizyczna, a jak nie pracuje to kasy nie ma:-(
Kingao nie wiem w sumie co Ci poradzić, na tych wszystkich preparatach jest napisane albo , ze nie przeprowadzono badań na kobietach w ciąży, albo ze nie jest zalecane. Niby ten preparat działa tylko miejscowo, ale sama nie wiem czy bym zastosowała. Niektórzy dermatolodzy nawet nie chcą ciekłym azotem tego niszczyć w ciąży. Jeżeli bardzo Ci dokucza, to może idź do dermatologa. Może coś doradzi

Ostatnia edycja:
Wydaje mi się że nie powinnaś tego środka stosować.Może spróbuj skontaktować się z lekarzem i zapytaj albo chociaż z pielęgniarką w przychodni zdrowia może ona ci doradzi
A jak się to coś nazywa?ten preparat?

reklama
Do góry