reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Hej Kobitki, goście dopiero wyszli. Padam!
Kinga na swoim przykładzie Ci powiem, że bardzo dobrze robisz, dobrze że lekarz Cię przyjmie a jeśłi martwisz się finansami to jedź teraz na IP i już niby wszyscy mówią i piszą że skurcze na tym etapie to prawidłowy stan ale ja czułam niepokój i nie wiedziałam czy to panika z mojej niewiedzy czy wewnętrzne przekonanie że coś się dzieje i 4 dni czekałam do umówionej wizyty, na szczęście nic sie nie stało ale lekarz stwierdził, że jeszcze raz tak zrobię i nas ochrzani bo może się okazać za późno.:baffled:

Jeśli chodzi o ciuchy ciążowe to ja jestem przerażona ich cenami, nie pojmuję polityki według której sprzedaje się bluzkę ciążową za 100 zł gdzie w tym samym sklepie za bluzkę w rozmiarze xxl można dać 40 zł - widać nie chodzi o ilość materiału ani jakość, tylko o to że w ciąży trzeba kilka takich ciuchów kupić:/ Ja jak na razie nabyłam jedne spodnie. Teraz w domu to rewii mody nie robię więc biegam w dresach z lidla które kupiłam z rok temu i się okazały dużo za duże, teraz są super :)
Ale jak jeszcze trochę podrosnę to wierzę że już nie będę tak uziemiona i wtedy mam zamiar uderzyć do lumpeksu i poszukać czegoś.
Dziś niestety nie czułam Małej w ogóle i już mam panikę w oczach. Przed chwilą M. mówi do brzucha a ja do niego mówię "Kurde myślisz że ona tam jest i słyszy?" (taaaak poziom pytania powala) a M. na to "a wychodziła gdzieś w ciągu ostatniego miesiąca?"
Nie wiem czy dla facetów po prostu to jest takie wszystko proste czarno-białe czy może po prostu on nie chce mi dodawać nerwów tym że się sam martwi.
Lecę spać Kochane, spokojnej nocy.

Meago no rzecz w tym, że wg przepisów powinni mi przydzielić numer domu nawet, gdy mam samo pozwolenie na budowe, ale w naszej dziurze stwierdzili, że bardzo im przykro i wiedzą, że powinni mi móc to wystawić, ale niestety nie mogą, bo nie mają jakiejs "ulicówki". Nie mam pojęcia co to jest, ale w takim razie powiem mojemu E. żeby jutro zadzwonił do ZUS;u i się spytał co z tym zrobić.

ursula cudny dialog :)

gdynianka1 rzadko mam taki przypływ energii ;p akurat teraz się udalo a co do kopniaczka to wczesniej chyba cos czulam ale nie tak mocno :) Fajnie spędziłaś dzionek :)

avocado mam rodzine w Rumi ;p i kilka wakacji z rzędu przebywałam w Gdyni bo mój kuzyn się tam przeprowadził mieszkal niedaleko Batorego wiec spacerkiem do skweru :D niestety już nie mam kogo tam odwiedzić kuzyn … się utopił gdzies w pobliskim jeziorze jak byli na wypacie a z jego mama nie utrzymuje kontaktu bo duzo krwi mi popsuła z jej córcią …. ;/ ale wakacje z kuzynem wspominam wspaniale te piekne miejsca. Odwiedziłam Gdansk, Gdynie, Sopot, hel, Rede, Rewe, i jeszcze pare miejsc :)
meago gratulacje kopniaczków, tez już bym chciala regularnie. A mój Rafał ostatnio się „obraził” bo stwierdził ze dzidzia z nim nie gada … zagaduje głaszcze całuje a tu nic ;p
ursula ciesze się ze u ciebie już lepiej odpoczywaj duzo i się oszczędzaj J i daj znać po usg ;p
marys25 już nie długo i ciebie dzidziulka skopie ;p
Jolka6621 mogę cie odwiedzic ;p w górach byłam raz a mój m wcale ;/ i tak byśmy chcieli pojechac ;p
KingaoO i jak tam noc mineła???

Dzisiaj napęty grafik ;p cały czas w biegu mam nadzieje ze nie padne, mój m dzis na 7 do pracy a pozniej na fuche dorobic wiec do wieczora jestem sama ale mam co robic ;p

A co do pochodzenia to ja urodziłam się w samym sercu Borów Tucholskich ;p w Tucholi polecam piekne miejsca do wyciszenia i wypoczynku co prawda nie ma tam morza i gór ;) ale są jeziora lasy świeże powietrze :)

Jestem kochane. Noc mineła spokojnie.Byłam juz u gina, zbadał mnie ...szyjka zamknieta, wiec to czego obawiał sie najbardziej zostało wykluczone.Brzuszek mam troszke twardawy, lekarz zrobił wywiad, i z naszych analiz wyszło niestety , ze powodem tego jest stres który ostanio przechodze.Mam brac Nospe i dostałam jeszcze duphaston.Na szczescie mniej zapłaciłam za wizyte wiec starczyło jeszcze na tabletki.Był bardzo przejety moja osoba i powiedział, ze mam go wiecej tak nie straszyc.Oczywiscie dał mi wolne od pracy, odpoczynek i zero stresu.W przyszłym tyg mam ostatni tydzien pracy, wiec jak bedzie ok ten ostatni tydzien pojde pomoc dziewczynom, przed koncem roku. Ale ten tydzien najwazniejsza jest dla mnie Lencia..tak tak na 100% dziewczynka, pokazała pieknie co ma miedzy nozkami. Mam jej zdjecie z profilu, jak uda mi sie zrobic zdjecie tel zdjeciu z usg to wstawie później.Kochane jestescie,nie mogłam trafic na wspanialsze forum, z najcudowniejszymi kobietami :*

Witam:)
Melonowa- odwiedzajcie:-) my tu mamy góry zalesione, skaliste, to w Zakopcu, ode mnie 50 km.

Dziewczyny, mam epidemie w domu. Nie wiem co to za paskuda, ale wyłożyła mi wszystkich chłopów. Cała trójka leży. Bolą ich brzuchy, mięśnie, gorączki mają. Mam nadzieję, że ja się nie zarażę. Bo wyglądają na prawdę fatalnie.
Byłam na pobraniu krwi, niby miało być tylko TSH, ale kazałam se zrobic jeszcze morfologię, żelazo i magnez. A na 11.30 mam być u lekarza rodzinnego na kontroli. zobaczymy co mi powie...

Kinga jak po nocy?
O już odpisałaś, super, ze już lepiej:) czekamy na zdjęcia

Hej dziewczyny

Adas juz w przedszkolu...

Kinga cale szczescie ze wszystko dobrze:-) lez odpoczywaj oby bylo juz dobrze...

Urszula a ty jak tam:confused: Chyba zycie leniwca sluzy malenstwu:tak:

A mnie tak male kopie teraz ze siedziec sie nie da:no: caly czas czuje jak by mnie po szyjce kopala:sorry2:
A zastanawiamyt sie co tu robic w m tygodniu bo goraco jak w piekle trzebaby nad wode ale teraz po powodziach nawet nie wiem gdzie:confused:

Zdjęcie0313.jpgLena

Załączniki

• Zdjęcie0313.jpg
    Zdjęcie0313.jpg
    12,6 KB · Wyświetleń: 36
Hej kochane :)

Kinga - no to bardzo dobrze, że tak się skończyło :)

A mi dzisiaj smutno, bo maluch nie daje żadnych oznak. Wiem, wiem, że przy pierwszym tak może być, ale jednak czuję strach...Jutro wszystko się wyjaśni, bo o 8 rano mam wizytę. Po południu zdam wam relację...

Z tymi ciążowymi ciuchami to o tyle lipa, że nie wiem jakiego rozmiaru szukać...Przed ciążą miałam 40 ale poszło mi w biodra, więc teraz to już nie wiem...Muszę obczaić lumpiki i allegro właśnie. Ok, idę zjeść parówki :p

reklama
Do góry