reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Witam Was, nie odzywałam się długo, bo weekend miałam bardzo zapracowany.

Kinga - cieszę się, że wszystko dobrze, odpoczywaj dużo!:-)
akaiah - jak tam u Ciebie?
Jolka - Ty się trzymaj i nie dwaj żadnym wirusom!
andzioszka - ja sobie chyba kupie te spodnie, do których link dałaś - dzięki:-)
meago - gratuluję ruchów :-D
ursula - cieszę się, że leki skutkuję :-)

Ja w sobotę byłam w pracy, potem pojechaliśmy na obiad (marzył mi się sfinx ;P), później na zakupy tu i tam, na lody, a jak wróciłam to jeszcze gołąbki robiłam, wieczorem już jednym okiem film obejrzałam ("Hotel marigold" - polecam) i padłam na nos. A wczoraj pojechaliśmy do ikei (kupiliśmy szafę, którą dziś przywiozą), a potem mój M zażyczył sobie, żeby jechać do outlet factory, bo chciał sobie koszulkę i spodenki kupić. I wieczorem to już nie wiedziałam, jak się nazywam. Do tego ja wszędzie za kółkiem, bo mój M prawa jazdy nie ma - nie jest to jakieś wielkie obciążenie, ale mimo wszystko nawet chwili odpoczynku, chociaż w aucie. W każdym razie kupiłam sobie koszulkę w sinsay za 20 zł, więc jestem bardzo zadowolona. Natomiast dziś rano poranny paw - zauważyłam, że mój organizm tak reaguje na zmęczenie :crazy: A dziś muszę mieszkanie ogarnąć, zaraz do sklepu idę, potem szafa przyjeżdża, a potem mam jeszcze trochę pracy. Ale dam radę:-)

Miłego dnia!

reklama
Ja wszystkie ciuchy ciazowe kupuje w primarku , bo najtaniej . Tzn nie są ciazowe ale w większym rozmiarze :-)
Ostatnio nawet sprzedają spodnie jensowe dla kobiet w ciąży za 11 funtów :-) Może bedą na Allegro ?

Mam pytanko
Kiedy zamierzacie kupić wózek ? I jaki ?
Miłego dnia mamunie :-)

Basiu - zazdroszczę ikei - my musimy śmigać na zakupy aż do Gdańska...Teraz chcemy się tam wybrać jakoś niedługo, może w lipcu. Lubię Ikee - kupimy maluchowi tam zabawki, mebelki itp ;)

Mamusia - no tak, gdyby w Polsce był Primark... ;) Ja chyba rozejrzę się w H&M, C&A itp - i tam kupię po prostu większe rozmiary. Muszę się wybrać, pomierzyć i zobaczyć, ale chwilowo czuję się jak okropny słoń :(

Co do wózka - to my już kupiliśmy okazyjnie X-landera (gondola+spacerówka+fotelik) i jesteśmy bardzo zadowoleni z kilku powodów. Zapłaciliśmy bardzo mało za wózek, który praktycznie nie był używany, bo dziecko rodziło się zimą a rodzice z nim nie wychodzili w ogóle ;) bo zima niby była za ostra, a potem na wiosnę przerzucili się na spacerówkę i z dzieckiem chodziła babcia, ale rzadko, bo schorowana, więc stelaż praktycznie jak ze sklepu :)

Kochane co do ubranek ciązowych...ja robie tak. Kupuje poprostu to co mi sie podoba z bluzek przewaznie o rozmiar większe np...w sieciówkach przewaznie.Smigam w leginsach, a teraz aktualnie w sukienkach letnich ktore mam z tamtego roku i super teraz sa na ciąze.Mnie osobiscie starsznie sie nie podobają ubrania ciązowe, jakies takie bez wyrazu.Jednie dzinsy ciązowe dostałam to jak w niej wejde to bede miała przed porodem, a jak nie mam w razie czego grubsze legisny w większym rozmiarze.Moze i Wam taki sposób na ciuszki podpasuje....nie ma co przeplacac na ciązowe ktore uzywamy tylko w ciazy. A ze ja lubie tuniczki i legisny to bede jeszcze w tym po porodzie smigac. :)

Kinga - tylko, że ja mam taki problem, że sukienki letnie poszły mi w górę, bo piersi urosły o dwa rozmiary, brzuch mam już całkiem duży i niestety uda grube;/ To sprawia, że sukienki, które pasowały teraz wyglądają nieestetycznie ;/

Kinga super zdjęcie Twojej córci:-) Bardzo się cieszę, ze u ciebie wszystko dobrze.

Co do wózka to my dla Misia kupiliśmy używany, wyglądał na idealny stan, a po pół roku okazało się, że powoli wszystko w nim siadało. Dlatego teraz decydujemy się na nowy wózek, aby miał gwarancję. Jesteśmy już na 99% zdecydowani na wózek nestor, a kupimy go tak mniej więcej w październiku.

Z ubraniami ciążowymi mam podobnie jak Kinga, nie za bardzo mi się podobają. Dwa miesiące temu kupiłam sobie dwie sukienki, kilka tunik i legginsy. Jak urodzę spokojnie będę mogła je nadal nosić. Na jesień mam jeszcze po Misiu spodnie dzinsowe.

Nie zaprowadziłam dzisiaj młodego do żłobka, bo znowu dopadły mnie wymioty. Kurcze to już 5 miesiąc, a ja wymiotuję jakby to był I trymestr, masakra.

Ja z ubrań ciążowych kupiłam tylko spodnie z H&M, natomiast koszulki kupuję normalne, tylko większe. Co do sukienek, to z tych, co miałam to się tylko dwie nadają, bo są takie luźniejsze, wszystkie inne miałam takie dopasowane, więc wyglądałabym niezbyt uroczo ;) No ale muszę się zaopatrzyć w parę rzeczy... ;/
Mama Kangura - ikea faktycznie fajna sprawa, też lubię tam zakupy robić :-) Kupiliśmy szafę, ponieważ ja swoje rzeczy mam w pokoju, który będzie dla maluszka przeznaczony, więc teraz muszę się ewakuować :) a szafa jest trzydrzwiowa, więc powinnam się zmieścić :p

Ja ciazowe to tylko kupiłam leginsy bo nienawidzę jak mnie coś opina . Tak to bluzki w większym rozmiarze takie rozciągane :)
mama kangura ​to super okazja wam sie trafiła !
ja tez kupuje taki 3 w1 Quinny buzz 3 .
marzyl mi sie quinny moodd ale jest za drogi

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 20
reklama
Mamusia - bardzo fajny ten wózek :) No trafiło nam się tylko dlatego, że kupiliśmy go od brata męża - dlatego też mam pewność, co kupuję, bo widziałam jak był użytkowany. W innym wypadku to na dwoje babka wróżyła. Jedna babka chciała nam sprzedać xlandera czarnego i niby stan idealny a się wygadała, że z jednym dzieckiem robiła 2 kilometry codziennie w jedną stronę, czyli w sumie 4! A miała ten wózek po dwójce dzieci, więc już sobie wyobrażam jak by to wygladało ;P

Do góry