reklama
gdynianka1
Mama Michałka i Majeczki
Marys co za cham nie lekarz. Kochana co to tych oznaczeń to znalazłam :
BDP - wymiar dwuciemieniowy główki, wykonywany od zewnętrznych powierzchni kości czaszki w przekroju przez główkę.
FL - długość kości udowej
HC - obwód główki
AC - obwód brzucha dziecka, pomiar ważny do określenia masy dziecka
Ale co do norm to pewnie koleżanki lekarki będą wiedzieć więcej.
Kochana ja bym na twoim miejscu znalazła innego lekarza
Nonek marsz do dentysty.
BDP - wymiar dwuciemieniowy główki, wykonywany od zewnętrznych powierzchni kości czaszki w przekroju przez główkę.
FL - długość kości udowej
HC - obwód główki
AC - obwód brzucha dziecka, pomiar ważny do określenia masy dziecka
Ale co do norm to pewnie koleżanki lekarki będą wiedzieć więcej.
Kochana ja bym na twoim miejscu znalazła innego lekarza
Nonek marsz do dentysty.
martula1985
Fanka BB :)
własnie, wiecie już co z maddlen? skoro macie do niej nr na grupie zamkniętej to niech któraś napisze smska z pozdrowieniami i zapytaniem co u niej. Sama bym to zrobiła, ale nie mogę się doczekać zaproszenia do grupy
marys z miejsca bym zmieniła lekarza, poszukaj kogoś kompetentnego bo ten to jakiś konował
ja póki co mam fazę na truskawki, właśnie zajadam naleśniki
marys z miejsca bym zmieniła lekarza, poszukaj kogoś kompetentnego bo ten to jakiś konował
ja póki co mam fazę na truskawki, właśnie zajadam naleśniki
Załączniki
Marys zdecydowanie zmien lekarza szkoda Twoich nerwów, nie po to idziesz zeby sie nic nie dowiedziec, on tam jest dla Ciebie, wiec nawet sie nie zastanawiaj tylko szukaj kogos fajnego
Martula znowu smaki to jakies robisz bardzo ładny talerz zawsze lubilam takie nie okragle
akaiah ja też tak mam że mogłabym sie zywic samymi owocami, no moze jeszcze ogorkami małosolnymi co zrobie sloik to wyjadam i nastawiam kolejny
A apropo jedzenia to ja zastanawiam sie nad smakiem tortu na obiad weselny śmietanowy gruszkowo- orzechowy czu śmietanowy truskawkowy z kawałkami truskawek ??
Martula znowu smaki to jakies robisz bardzo ładny talerz zawsze lubilam takie nie okragle
akaiah ja też tak mam że mogłabym sie zywic samymi owocami, no moze jeszcze ogorkami małosolnymi co zrobie sloik to wyjadam i nastawiam kolejny
A apropo jedzenia to ja zastanawiam sie nad smakiem tortu na obiad weselny śmietanowy gruszkowo- orzechowy czu śmietanowy truskawkowy z kawałkami truskawek ??
Maryd 25 Jako takich norm dla danego wieku ciązy nie znalazłam ani w necie ani w ksiązkach swoich. Ale znalazłam taką stronę
Kalkulatory ci
Kalkulatory ci
martula1985
Fanka BB :)
Agatka2 ja bym brała gruszkowy :-) bo truskawki już mi pomału bokiem wychodzą he he
mówiłam ze jestem antytalent komputerowy. www.twoja-ciaza.com.pl i zakładaka kalkulatory i usg
gdynianka1
Mama Michałka i Majeczki
Martula no to się pięknymi naleśnikami pochwaliłaś, a ja się ciebie pytam gdzie jest porcja dla mnie?;-)
Melonowa mi również wraca senność jak na początku ciąży, zero życia we mnie, ciągłe zmęczenie i senność. Gdzie głowę przyłożę tam spię. Dzisiaj w nocy jak m wstawał do pracy to obudził mnie swoim donośnym rechotem, bo spałam przy stole w jadalni z głową na lapku.
Trzymajcie kciukasy żeby jutro odbyła się moja wizyta, mam nadzieję,że tym razem ginek jej nie odwoła... No i modlę się żeby z moją Majeczką (albo Stasiem) wszystko było dobrze. W ciąży z Misiem zupełnie zapomniałam o chorobach, ba nawet o astmie. A teraz... jak to mój m określił ostatnio "to dziecko zabiera tobie całą energię, zdrowie i nadmiar ciałka z pupy i nóg" po czym westchnął, bo chyba to ostatnie najmniej mu odpowiada, wiecie on z tych co to lubi jak kobieta ma na czym siedzieć;-)
Melonowa mi również wraca senność jak na początku ciąży, zero życia we mnie, ciągłe zmęczenie i senność. Gdzie głowę przyłożę tam spię. Dzisiaj w nocy jak m wstawał do pracy to obudził mnie swoim donośnym rechotem, bo spałam przy stole w jadalni z głową na lapku.
Trzymajcie kciukasy żeby jutro odbyła się moja wizyta, mam nadzieję,że tym razem ginek jej nie odwoła... No i modlę się żeby z moją Majeczką (albo Stasiem) wszystko było dobrze. W ciąży z Misiem zupełnie zapomniałam o chorobach, ba nawet o astmie. A teraz... jak to mój m określił ostatnio "to dziecko zabiera tobie całą energię, zdrowie i nadmiar ciałka z pupy i nóg" po czym westchnął, bo chyba to ostatnie najmniej mu odpowiada, wiecie on z tych co to lubi jak kobieta ma na czym siedzieć;-)
reklama