reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Hej dziewczyny u nas pieknie wiec my na dworzu..

Nonek wspolczuje pieskowi upadku...

Jolit kobietom w ciazy nie wolno soku z malin i lipy tylko z samych malin.. Mnie gin w poprzedniej ciazy jak zlapalam przeziebienie odrazu powiedzial ze z malin ok ale zeby byl bez lipy :/

Ostatnio czuje sie troche jak lazacy hipopopltam:( bola mnie stopy strasznie:/

andzia86 byłam u tego gina i się znów wkurzyłam :( położna mi pomacała brzuch i mówi że faktycznie nie odpuszczają skurcze i żeby dużo leżeć, lekarz zbadał nic nie powiedział, za chwilę zrobił mi usg ( już połówkowe) monitora nie widziałam i mówi "tu jest główka o a tu serce" włączył na chwilkę serducho i odwrócił na 2 sek monitor żebym zobaczyła serce i powiedział że dziecko ułożone tak że nie widać płci. Kazał się ubrać, usiadłam przy biurku, on mi daje receptę i mówi że wszystko!!! no kurde myślałam że mnie coś trafi!!! pytam się jego czy takie skurcze i bóle są normalne, czy może powinnam się martwić a on do mnie że nie no nie są normalne i jak będą się powtarzały to mam przyjść ale szyjka zamknięta więc ok, pytam co mam na recepcie czy tą luteinę mam brać do następnej wizyty i ile, niecierpliwił się !! poszłam ale naprawdę wyszłam zrezygnowana :( USG połówkowe a ja nawet nie wiem ile moje dziecko mierzy :( nie wiem nic w książeczce napisał BPD: 39, FL:29,HC:151,AC:189 i tyle :( na recepcie jeszcze były kwasy omega i magnez.
Muszę zmienić lekarza :( położna kazała przyjść w przyszłym tyg po zwolnienie bo mi się kończy w środę.
A i oczywiście jak weszłam do niego i siedziałam przy biurku to on pisał coś w telefonie chyba na FB bo niebieskie ramki były i tak czekałam aż skończy :(

Kamilka- dzięki! czyli jednak dobrze, że ten sok nie ma prawie nic wspólnego z lipą, nie wiedziałam takich rzeczy:szok:

Marys- co za palant, a nie lekarz! ja bym już na bank do niego nie poszła. Przecież powinien Cię poinformować o wszystkim, zwłaszcza, jak to jest połówkowe badanie. Cóż za konowały teraz przyjmują..:no:

madleeenkoooooooooooooo

ja dziś się objadam naktarynkami, mam jazde na nektarynki aż się trzęsę :szok: najpierw był arbuz , teraz truskawki a raczej mus z truskawek i nektarynki włąśnie..pyychoozaaaaaa

i dzidziolek dzisiaj mi dokazuje, super uczucie :) wiem na pewno ze to dzidź..czekam na wizytę, a wizyta w poniedziałęeeeeekkkk :)

reklama
Marys 25 to masakryczne podejście ma ten lekarz:shocked2: On taki zawsze , czy dziś wyjątkowo? jeśli ma mieć takie podejście to może warto go zmienić. Zamiast docenić to że przyszła do niego kobieta która martwi się o dzieciątko i się dopytuje to on Cię trochę zbył. Powinien tak długo odpowiadać na pytania aż wszystko będzie jasne. Ja na szczęście swoją dr mam super. Doradziła mi ją koleżanka ze stażu. Dwa razy byłam na nieplanowanych wizytach i zawsze wychodziłam z poczuciem że dzieciątko jest bezpieczne. Co do wymiarów które napisałas to trzeba by jakąś tabelę poszukać, spróbuje moze znajdę to jeszcze dam Ci znać. Najważniejsze że szyjka zamknięta, może odpocznij trochę i brzuch trochę zmniejszy napięcie.trzymaj się.

Do góry