reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

hej dziewczynki :) mam truskawki :D małż mi kupił ;) i czereśnie :) i wcinam ze śmietaną i cukrem :) były po 6,5 :)
kika80815 ja bym nie ryzykowała tak jak Gusiak pisała, nie ma sensu ryzykować. Co z tą stulejką? Mój młody miał ale po codziennych treningach ;) jest po problemie :) a moja sąsiadka była ze swoim synkiem na zabiegu i mówiła że nawet nie zapłakał i ma naprawione, a na płaskostopie to są chyba jakieś ćwiczenia??
andzia86 witaj :) ja według usg mam termin na 9 :)
rojku dobry ten poród na wesoło :)
U mnie dziś piękne słońce :))

reklama
andzia86 witamy w naszym gronie, mam nadzieję, że będziesz z nami :-)

Ja dopiero wstałam :-) Jakoś wzięło mnie na 2h drzemkę. Basia śpi to ja też muszę korzystać. Jakoś nie czuję tych emocji, że idę do lekarza, tak bez entuzjazmu. Dziwne. Pewnie strasznie boję się, że dowiem się płci, chociaż wogóle sie nie nastawiam. Strasznie wkurza mnie ta presja otoczenia, a mi się w głębi duszy wydaje, że będzie druga dziewczynka. :-)

Czasami myślę, że wolałabym nie wiedzieć, ale to nie jest w moim charakterze i bym nie wytrzymała.
Wizyta o 17:15 trzymajcie kciuki :-):-)

DoMisia1985 U mnie też część rodziny pierwsze pytanie jakie zadaje to jaka będzie płeć:wściekła/y:, a przecież najważniejsze żeby Dzidzia zdrowa była. Ja miałam ostatnią wizytę 6.06 pani dr powiedziała że może rośnie chłopak ale pępowina była blisko więc dalej nie wiem. Na bardziej dokładne badanie jadę 28.06 tak z własnej inicjatywy, lepszy sprzęt to można wszystko porządnie sprawdzić. Mojej siostrze do ok 26 tc cały czas mówili ze dziewczynka, a przy jednej z wizyt się zdziwili:-D Dlatego ja narazie się nie nastawiam. Instynkt mówi mi że rośnie dziewczynka, ale zobaczymy. Trzymam kciuki za wizytę.

Wydaje mi się, że przy drugim dziecku jest gorzej, dużo bardziej odczuwa się tą presję. W pierwszej ciąży bardzo chciałam mieć dziewczynkę, nikt m nic nie sugerował, miałam spokój. Teraz to każdy ma na twarzy wypisane PARKA. Strasznie mnie to wkurza. No, ale zobaczymy, mi tak jak napisałam wcześniej nie zależy jaka płeć, tylko chciałabym już wiedzieć, a jakoś nie nastawiam się, że się dowiem, bo za dwa tygodnie mam połówkowe więc lekarz wyjdzie z założenia, że nie ma co sie doszukiwać, bo na połówkowym wszystko sprawdzi, tak mi się coś wydaje. Mąż twierdzi, że się dziś dowiemy. Zobaczymy kto będzie miał racje.:-)

DoMisia1985 trzymam kciuki za wizytę i oby malec chciał "współpracować" i pokazał co ma między nóżkami :-)

Dziewczyny mam do Was takie pytanie pod koniec lipca wybieramy się na urlop nad morze i właśnie zastanawiam się co ze strojem kąpielowym bo podobno trzeba zakrywać brzuszek na słońcu i nie wiem czy kupić sobie dwuczęściowy i jakąś chustkę czy jedno częściowy, niby bardziej bym chciała jednoczęściowy żeby lepiej zakryć brzuszek ale jak narazie to widziałam same czarne a wolałabym kolorowy, co o tym myślicie?

reklama
Jeśli chodzi o kostium to też chyba bym brała jednoczęściowy.. chętnie bym pojechała na urlop, ale nie wiem czy damy radę bo jeszcze trochę wydatków nas czeka :tak:
a co do opalania się w ciąży koleżanka mi ostatnio opowiadała, jak pojechała na wakacje ze znajomymi, ona w 6 miesiącu ciąży a jej znajoma końcówka 7 miesiąca. I ta jej koleżanka wykopała sobie w piasku dziurę na brzuch i się położyła na piachu brzuchem w dół :-p

Do góry