reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Tak wiem:-) Jestem z woj. łódzkiego, a moja wymarzona specka to interna:-), nie wiem kiedy wejdą specjalizacje modułowe, bo z interny to najbardziej endokrynologia mnie kręci, ale zobaczymy. Od lutego całkowicie mi się priorytety pozmieniały więc może ciąża i macierzyństwo sprawi ze wybiorę pediatrię:-D

Witam nowe koleżanki!

Ja wylądowałam na l4:-( znów rano mi krew z nosa poleciała, tak sporo. A do tego katar się nasilił, doszedł mocny kaszel i chrypka. Byłam u rodzinnego i dostałam augmentin, rutinoscorbin i jakiś syrop na kaszel. i mam leżeć do końca tygodnia. pogoda paskudna, rozlało się jak fiks. Tata mi kupił na targu 3 kg truskawek, tak ładnie się do mnie śmieją, że zaraz idę gotować makaron i robić sosik z nich. Dzidziuś dziś od rana aktywny, przynajmniej to mnie dziś cieszy :)

Jolka6621 ja też trochę przeziębiona:-(, od piątku strasznie bolało mnie gardło, ale po płukaniu wodą z solą przeszło po 2 dniach. Teraz został mi katar i niestety próbuje wyjść po raz kolejny opryszczka:wściekła/y:Od początku ciąży co jakis czas mi wyskakuje.Na studiach mi mówiono że jak kobieta przed ciążą miała to nic się nie dzieje, ale moja pani ginekolog powiedziała że nawet w takim przypadku jest groźna.Stwierdziałam że nie będę się mądrzyć, skoro lekarz z doświadczeniem i specka tak mówi. Dlatego jak czuję ze zaczyna wychodzić to od razu łykam Heviran( zgodnie z zaleceniem dr), on jest ponoć bezpieczny dla Dzidzi. A na chrypkę to z domowych sposobów gorące mleko z masłem i miodem pite po łyżeczce zawsze pomagało.Pamiętaj żeby dużo pic, lepiej syrop zadziała i kaszel nie będzie Cię tak męczyć.:tak:

agatka ja z moim rokiem w szkole wybieramy się na tą wystawę :) bardzo jestem podekscytowana.
w pierwszym roku mieliśmy iść na sekcję zwłok, ale zmieniła nam się pani doktor ktora już nie była chętna na takie wycieczki.a szkoda

Cześć ANdzia !!! :)

jolka leż odpoczywać i wcinaj truskawy ! :)

reklama
Dzięki Meago ! Tu położna od początku mówi ze z przeciwbólowych to tylko paracetamol.... co do aspiryny to ja niestety mam uczulenie ... jako jedyna w rodzinie nie mogę zażywać, aspiryny, penicyliny i mam uczulenie na lateks.... co do tego lateksu to dowiedziałam sie dopiero po ślubie jak zaczęliśmy przygodę z prezerwatywą... do końca życia tego nie zapomnę...spuchłam najpierw ... w miejscu wiadomym a potem robiłam sie czerwona wzwyż ... wylądowałam w szpitalu na dwa dni :)
Witam Andzia86 :)
Kika Mikołaj miał stulejkę do prawie 3lat... jak byłam w pl to chirurg chciał robic zabieg ale ze musieliśmy wracac szybciej to zabieg sie nie odbył a tu lekarz przepisał maść sterydową na 10 dni i że tak powiem trening małego (czytaj odsuwanie napletka podczas zabiegów higienicznych) pomogło. Z jeremkiem tez jest problem i chyba wybiorę sie do gp bo mu sie zbiera mastka(tak mnie sie wydaje) a ze nie ma ujścia to ma takie grudki które sie powiększają i boje sie ze wywiąże sie z tego stan zapalny .
Mam dzis takiego lenia ze nie pytajcie !
Zupa pomidorowa zrobiona a na drugie sałatka z mozzarelli i pieczywo czosnkowe.... lenia mam strasznego.
gusiak koszulka jest suuuper ...chyba sobie takiej poszukam :)
A ja dzisiaj patrze na konto bankowe a mój zleceniodawca zapłacił mi drugi raz.. Wczoraj zrobił przelew i dzisiaj patrze to samo... ??? Wysłałam juz mu maila z zapytaniem czy aby sie nie pomylił a jeśli to premia to ciesze sie przeogromnie:))))) Wydaje mi sie ze sie jedank pomylił:)

Do góry