reklama
A
avocado
Gość
...
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tak wiem:-) Jestem z woj. łódzkiego, a moja wymarzona specka to interna:-), nie wiem kiedy wejdą specjalizacje modułowe, bo z interny to najbardziej endokrynologia mnie kręci, ale zobaczymy. Od lutego całkowicie mi się priorytety pozmieniały więc może ciąża i macierzyństwo sprawi ze wybiorę pediatrię
Jolka6621
Fanka BB :)
Witam nowe koleżanki!
Ja wylądowałam na l4:-( znów rano mi krew z nosa poleciała, tak sporo. A do tego katar się nasilił, doszedł mocny kaszel i chrypka. Byłam u rodzinnego i dostałam augmentin, rutinoscorbin i jakiś syrop na kaszel. i mam leżeć do końca tygodnia. pogoda paskudna, rozlało się jak fiks. Tata mi kupił na targu 3 kg truskawek, tak ładnie się do mnie śmieją, że zaraz idę gotować makaron i robić sosik z nich. Dzidziuś dziś od rana aktywny, przynajmniej to mnie dziś cieszy
Ja wylądowałam na l4:-( znów rano mi krew z nosa poleciała, tak sporo. A do tego katar się nasilił, doszedł mocny kaszel i chrypka. Byłam u rodzinnego i dostałam augmentin, rutinoscorbin i jakiś syrop na kaszel. i mam leżeć do końca tygodnia. pogoda paskudna, rozlało się jak fiks. Tata mi kupił na targu 3 kg truskawek, tak ładnie się do mnie śmieją, że zaraz idę gotować makaron i robić sosik z nich. Dzidziuś dziś od rana aktywny, przynajmniej to mnie dziś cieszy
Jolka6621 ja też trochę przeziębiona:-(, od piątku strasznie bolało mnie gardło, ale po płukaniu wodą z solą przeszło po 2 dniach. Teraz został mi katar i niestety próbuje wyjść po raz kolejny opryszczkaOd początku ciąży co jakis czas mi wyskakuje.Na studiach mi mówiono że jak kobieta przed ciążą miała to nic się nie dzieje, ale moja pani ginekolog powiedziała że nawet w takim przypadku jest groźna.Stwierdziałam że nie będę się mądrzyć, skoro lekarz z doświadczeniem i specka tak mówi. Dlatego jak czuję ze zaczyna wychodzić to od razu łykam Heviran( zgodnie z zaleceniem dr), on jest ponoć bezpieczny dla Dzidzi. A na chrypkę to z domowych sposobów gorące mleko z masłem i miodem pite po łyżeczce zawsze pomagało.Pamiętaj żeby dużo pic, lepiej syrop zadziała i kaszel nie będzie Cię tak męczyć.
agatka ja z moim rokiem w szkole wybieramy się na tą wystawę bardzo jestem podekscytowana.
w pierwszym roku mieliśmy iść na sekcję zwłok, ale zmieniła nam się pani doktor ktora już nie była chętna na takie wycieczki.a szkoda
Cześć ANdzia !!!
jolka leż odpoczywać i wcinaj truskawy !
w pierwszym roku mieliśmy iść na sekcję zwłok, ale zmieniła nam się pani doktor ktora już nie była chętna na takie wycieczki.a szkoda
Cześć ANdzia !!!
jolka leż odpoczywać i wcinaj truskawy !
reklama
amethys
mother of five
Dzięki Meago ! Tu położna od początku mówi ze z przeciwbólowych to tylko paracetamol.... co do aspiryny to ja niestety mam uczulenie ... jako jedyna w rodzinie nie mogę zażywać, aspiryny, penicyliny i mam uczulenie na lateks.... co do tego lateksu to dowiedziałam sie dopiero po ślubie jak zaczęliśmy przygodę z prezerwatywą... do końca życia tego nie zapomnę...spuchłam najpierw ... w miejscu wiadomym a potem robiłam sie czerwona wzwyż ... wylądowałam w szpitalu na dwa dni
Witam Andzia86
Kika Mikołaj miał stulejkę do prawie 3lat... jak byłam w pl to chirurg chciał robic zabieg ale ze musieliśmy wracac szybciej to zabieg sie nie odbył a tu lekarz przepisał maść sterydową na 10 dni i że tak powiem trening małego (czytaj odsuwanie napletka podczas zabiegów higienicznych) pomogło. Z jeremkiem tez jest problem i chyba wybiorę sie do gp bo mu sie zbiera mastka(tak mnie sie wydaje) a ze nie ma ujścia to ma takie grudki które sie powiększają i boje sie ze wywiąże sie z tego stan zapalny .
Mam dzis takiego lenia ze nie pytajcie !
Zupa pomidorowa zrobiona a na drugie sałatka z mozzarelli i pieczywo czosnkowe.... lenia mam strasznego.
gusiak koszulka jest suuuper ...chyba sobie takiej poszukam
A ja dzisiaj patrze na konto bankowe a mój zleceniodawca zapłacił mi drugi raz.. Wczoraj zrobił przelew i dzisiaj patrze to samo... ??? Wysłałam juz mu maila z zapytaniem czy aby sie nie pomylił a jeśli to premia to ciesze sie przeogromnie)))) Wydaje mi sie ze sie jedank pomylił
Witam Andzia86
Kika Mikołaj miał stulejkę do prawie 3lat... jak byłam w pl to chirurg chciał robic zabieg ale ze musieliśmy wracac szybciej to zabieg sie nie odbył a tu lekarz przepisał maść sterydową na 10 dni i że tak powiem trening małego (czytaj odsuwanie napletka podczas zabiegów higienicznych) pomogło. Z jeremkiem tez jest problem i chyba wybiorę sie do gp bo mu sie zbiera mastka(tak mnie sie wydaje) a ze nie ma ujścia to ma takie grudki które sie powiększają i boje sie ze wywiąże sie z tego stan zapalny .
Mam dzis takiego lenia ze nie pytajcie !
Zupa pomidorowa zrobiona a na drugie sałatka z mozzarelli i pieczywo czosnkowe.... lenia mam strasznego.
gusiak koszulka jest suuuper ...chyba sobie takiej poszukam
A ja dzisiaj patrze na konto bankowe a mój zleceniodawca zapłacił mi drugi raz.. Wczoraj zrobił przelew i dzisiaj patrze to samo... ??? Wysłałam juz mu maila z zapytaniem czy aby sie nie pomylił a jeśli to premia to ciesze sie przeogromnie)))) Wydaje mi sie ze sie jedank pomylił