reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Avocado m dzis jeździł i szukał takiego drina i nie znalazł ale obiecał ze nie spocznie :0
Dziewczyny ...zapewne mówiłam juz ze pierwsze dziecko urodziłam przez cc... czułam sie później super szybko doszłam do siebie. Po drugim porodzie miesiąc nie mogłam na tyłek usiąść a jak poszłam po tygodniu na zdjecie szwów to sie lekarz za głowę złapał ze co za fatalny krawiec mnie zszywał...miałam stan zapalny i takie tam. Jak wody mi odeszły z jeremkiem w nocy i w szpitalu czekałam co dalej to przyszedł pediatra z ginekologiem omówic poród. Płakałam ja bóbr bo miałam wyrzuty sumienia ze to przeze mnie mały rodzi sie w 29 tygodniu(do tej pory mam) I pediatra tłumaczył mi ze to jest lepiej dla dziecka jak rodzi sie naturalnie i zrobimy wszystko aby sie bezpiecznie urodziło ..w razie komplikacji podpisałam zgode na cc. bałam sie bo jeremek nie był ułożony główkowo i lekarze tez sie martwili ale ze miał jeszcze sporo miejsca podejrzewali ze sie obróci i obrócił sie jak tylko zaczęły sie skurcze. Ponoć poród siłami natury lepiej wpływa na układ oddechowy dziecka i zamkniecie przewodu botalla. mam nadzieje ze dobrze zrozumiałam bo jednak mój angielski do doskonałych nie należy. Meago wiesz coś na ten temat? Szukałam info z ciekawości ale nie znalazłam :(
Jessu znowu walnęłam elaborat
Gratuluje egazaminu!
Zazdroszczę truskawek tu tak jak w Norwegi truskawka nie smakuje truskawką
A co do cidra ... uwielbiam bulmersa gruszkowego.... !! W pl weszły niedawno cidry widziałam reklamę ale nie powiem wiecej bo zapomniałam jaka firma wprowadziła (reklama nieskuteczna :))

Magda86poznań martula ma racje ludzie nie mogą żyć bez gadania a ty ich nie słuchaj bo zgłupieć można ;;p

Co do badan to ja mam teraz do zrobienia toxo, mocz i morfologie, a wczesniej mialam morfologie i mocz na pierwszej wizycie, wiec to chyba nie o to chodzi ze ma być robione co wizyte. Tez chodze na NFZ mam robione stopniowo wg uznania lekarza

Co do truskawek to u mnie kosztuja 5,90 i 4,90 zalezy gdzie ;p

Moja waga caly czas spada… polecialo 1,5 kg w dol pani genetyk mówiła ze to dobrze wiec się nie martwie (łącznie ponad 12 kg w doł)
DoMisia1985 trzymam kciuki za wizyte
ursula nie martw się u mnie tez cisza wczoraj mialam wrazenie ze cos było ale nie jestem pewna tez już bym chciala poczuc kopniaka ;p co do wizyt to jak ide na moja to zaraz lekarz mowi kiedy mam przyjść na nastepna i polozna mnie na ten termin zapisuje
nonek90 daj znac jakie będą wyniki
natalunia1987 rojku jak ja bym usłyszała taką opinię to bym chyba wybuchła, nie nawidze takiego podejścia ludzi i zaraz wyrażam swoją opinie
Ann17 powiedz teściowej ze już miala szanse wybierac imie dla dziecka wiec teraz niech trzyma emocje na wodzy hehe
rojku czytalam ta i podobne historie na innej stronie tez się tak uśmiałam heh

u mnie dzis piekna pogoda slonko swieci od 5 rano ja dzisiaj mam dzien nauki i poswiecam pracy zeby ja oddac ;p a mam dzis takiego lenia ze szok najlepiej polozylabym sie i lezala

milego dnia zycze

i ja się witam w piękny wtorkowy poranek:-) Dziś mam juz lepszy nastrój, na noc nażarłam się słodkiego (fuj jak mi nie smakują słodycze w tej w ciąży), położyłam się na lewym boku, poczekałam z 20 minut i dostałam kilka kopniaczków, niezbyt mocnych, ale zawsze:-) Dzisiaj od rana czuję mojego dzidziolka, tak mnie od środka łaskocze.
Popołudniu pojechałam z Miśkiem do mojego ojca i stwierdzam, że dziadek z przyszywaną babcią na maksa rozpuszczają mi dziecko. Na bank kiedyś wejdzie im na głowę;-)

U nas cudowna pogoda, na 11 idziemy z Misiem do kontroli, a potem zabieram go na skwerek i bulwar, szkoda siedzieć w domu.

Rojku wątek rewelacyjny;-)

Ostatnio pisałyście o przesądach dotyczących kobiet w ciąży, polecam link do stronki http://wciazy.blox.pl/html - jestem tylko ciekawa czy są kobiety, które biorą te zabobony na powaznie?;-)

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie brzuchatki :)
u mnie niestety nie ma już ładnej pogody od wczoraj leje zrobiło sie jakies 15 st i jest obleśnie.... no ale cóż...trzeba szukać pozytywów :)

rojku piękny wątek uśmiałam się z rana :D

Co do cidra to ja widziałam w polsce przynajmniej w moich okolicach jezeli sie nie mysle to w auchan był.

Co do badan ja na poczatku mialam morfologie, cukier, hiv, tsh, toxo i cały pakiet, mocz i juz w sumie nie pamietam co tam byylo ale dużo, teraz tylko mam powtórzyć mocz, bo powiedzieli ze mialam tak idealne wyniki ze nie ma sensu powtarzac. Ale z tego co wiem z reszta ktoras tez o tym pisała to powtarzana jest tylko morfollogia i mocz bo te zakazne sa bez sensu jezeli nie jestes w grupie ryzyka

Byłam w sobote w Krakowie na wystawie "human body exhibition" nie wiem czy miałyście okazje i czy słyszałyście o tej wystawie. Dla mnie jest super, taka bardziej naukowa niż kontrowersyjna, mimo ze to prawdziwe ciała ja jakoś cały czas myślałam ze to plastik... myślałam ze nie wejde do pokoju gdzie był pokazany rozwój zarodka ale weszłam i nie żałuje mogłam zobaczyc od 4 tyg do 18 tyg jak wyglada niesamowite wrazenie tym bardziej jak ma sie takiego malucha w środku :) Tak wiec polecam.

Gusiak88- pierwsze trzy miesiące ciąży to była masakra, nudności wymioty , brak apetytu i takie tam różne ( w perwszej ciąży tak nie miałam i urodził się synek wiec teraz moze bedzie córeczka:)) zdjecia z usg mam ale tylko z 8 tygodnia ciąży wiec jeszcze zbytnio nic tam nie widac. Kolejną wizytę mam 24 czerwca wiec moze wtedy wrzuce jakies zdjęcie. A jeśli chodzi o ruchy to powoli coś zaczyna się ruszać :):-)

jaki miałam dziś sen... wchodze do gabinetu gina, on za bardzo nie ma dla mnie czasu mówi szybko szybko, na co ja ale to miało być połówkowe badanie, musi Pan sprawdzić wszystko, on że nic nie musi, bo jest ok. kaze sie ubierać, ja że chce znać wkońcu płeć, on że o boże...., pokazuje jajka, mówi syn.
ja że chciałbym już zwolnienie choć tydzień, a on że moj szef go przekupił i nie da mi zwolnienia

chyba mam psychiczne problemy hehehe ;-)

Rojku, ta strona jest boska

Wątek poród na wesoło odkryłam jeszcze w tamtej ciąży. Nawet wydrukowałam koleżance, która spędziła na patologii ponad 6 tygodni. Kto czyta, to pada ze śmiechu. Mojemu E. też przytaczałam parę historii, to buczał ze mną ze śmiechu :)

reklama
Witajcie Dziewczęta :-)
rojku post rewelacja! od rana czytałam i poprawiałam sobie humor.. bo śniło mi się dziś coś strasznego.. nigdy nie miałam dobrych kontaktów z moim ojcem, długo by opowiadać.. ale śniło mi się dzisiaj, że on chce doprowadzić do mojego poronienia!!! :-:)-:)-( normalnie obudziłam się z płaczem :-:)no::-:)no::-:)no:

Do góry