reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Jeśli chodzi o badania, to ja mam morfologię i krew co druga wizyta, czyli co 4-6 tygodni. Miałam już robione na początku gr krwi + przeciwciała, WR, glukozę, HCV, tokspolazmę, różyczkę. Teraz dostałam na NFZ do zrobienia krzywą cukrową, czystość pochwy, noi pewnie trzeba będzie powtórzyć któreś badania.

Odnośnie niezależności, zawsze trzeba robić tak jak każdemu się podoba, te porady bywają bardzo denerwujące. Najgorsze jak radzi teściowa, to mnie doprowadza do szału !!!:angry:

U mnie waga raczej stoi, może z kg do przodu, ale ciężko powiedzieć. w pierwszej ciąży w tym okresie miałam 5 kg do przodu. Wydaje mi się, że to wynika z tego, że jak ktoś miał lekką nadwagę to raczej dużo nie przytyje. Ja przez moją tarczycę miałam problem z wagą. Teraz niestety nie mam wogóle apetytu i może dlatego nie tyje.

Jutro wizyta o 17, strasznie się stresuję, chyba oka dziś nie zmrużę. Strasznie bym chciała dowiedzieć się płeć. Boję się, że jednak tak jak na mojej pierwszej wizycie, jak i u melonowej dziecko się nie pokaże... Nie wiem co mam zrobić, żeby się ładnie ruszało, kiedy zjeść czekoladę....???, a może wogóle nie jeść, tylko normalnie obiad....:no:

reklama
ja schudłam na poczatku 2 kg, teraz mam tyle ile miałam na samym poczatku- czyli 2 kg do przodu;-)

na roczku, dziadek tego mojego chrzesniaka mówi, a tej Pani (na mnie) to sie przytyło odczasu jak ja widziałem, a pani co z nim rozmawiala mówi mu- bo ona w ciazy jest...
a on... no własnie w brzuchu przytyła, ehhehe

oczywiście każdy dotykał brzucha bez pytania!!! tylko sie usmiechałam

Czyli nie tyjecie tak dużo, ja wczoraj tak stałam przed lustrem i sie zastanawiałam: zeszło mi z boczków czy tyłek mi urósł i się wyrównało ;P wychodzi że to drugie ;)

Magda wystrzelałabym po łapach na Twoim miejscu ;-) nie wiem, dla mnie to chroniony obszar, wstęp wzbroniony, oczami zabijam .
DoMisia nie denerwuj się, zrelaksuj się dziś, jutro normalnie zjedz obiad a dopiero przed samą wizytą wszam coś słodkiego dla pewności :) Wszystkie chciałybyśmy już wiedzieć kogo mamy w brzuszku, jeśli cię to pocieszy i tak się dowiemy ;-)

Ja przytyłam od początku 5kg - widzę że to norma co bardzo mnie cieszy :)

Dziewczyny - co myślicie o piciu piwa bezalkoholowego bądź też redsa w ciąży ? Mówię tu o sporadycznych okazjach np. sobotni gril kiedy to mam największego smaka :) Zastępuję sobie na razie pepsi puszce - gazowane i czuć smak metalu...
Ostatnio byłam na weselu gdzie dziewczyna w 7miesiącu ciąży piła właśnie redsa i paliła papierosy...ehh

reklama
Do góry