reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Ursula cieszę się, że u Ciebie wszystko ok, bo już zaczynałam się martwić!

Udało mi się kupić truskawki, po 8 zł za kg ale są przepyszne :-D właśnie się zajadamy, a część odłożyłam na jutro, będzie serniczek na zimno.. no i własnie rozdziewiczam moją nową maszynę, już nie mogę się doczekać jak wyciągnę suchutkie i pachnące ubrania :tak:

Co do piwka w ciąży to ja czasem też mam smaka ale mąż nie pozwoli mi nawet takiego 0% kupić :-p jedynie co to czasem sobie od niego powącham, to mi się humor poprawia hehe a w biedronce są do kupienia takie napoje gazowane o smaku cuba libre i mojito, zapijałam się tym na imprezce u babci

jeśli chodzi o ruchy to ja też już czuję, praktycznie systematycznie dopiero od wczoraj, wcześniej to takie pojedyncze były.. mam 178 cm wzrostu a ważę uwaga - 115 kg :angry:

Ostatnia edycja:
reklama
Amethys - o jezu, jak byłam w UK to opijałam się ciderem...Szkoda, że w PL go nie ma, albo jeszcze tego nie odkryłam...Co do alkoholu to mam na niego straszną ochotę i co tu dużo mówić, jak tydzień temu mój M. rozlewał domowe wino z wiśni to wypiłam pół lampki...Smakowało jak nie wiem;/

meago właśnie też mam wrażenie, że jakoś tak skokowy tyję... Bach i kg do przodu :) nie wiadomo kiedy.

Co do tego, że szczuplejsi czują szybciej, to chodzi chyba, że szybciej przez skórę, bo ma wrażenie, że moja wrażliwość "wewnętrzna" może być taka sama jak i szczupłej osoby.

A jeśli chodzi o ochotę na piwko, to ja mam straszną na Sommersby :szok:

Kurcze Dziewczyny mam problem... moja mama pracuje w służbie zdrowia i powiedziała mi kiedyś, że jak bardzo, bardzo będę chciała, to ona załatwi mi cc. Póki co nie chcę, zdecydowana jestem na poród naturalny..

Ale.. mam przyjaciółkę, która będzie rodziła w końcówce lipca drugie dziecko.. ona ma traumę po pierwszym porodzie i twierdzi, że nie chce rodzić naturalnie, ona w ogóle nie chciała mieć więcej dzieci no ale wpadli.. i kiedyś nieopatrznie jej powiedziałam, że mama mi mówiła o tym cc i teraz ona mnie męczy, żebym mamę poprosiła, żeby jej też załatwiła.. i nie potrafi zrozumieć, że co innego załatwić cc własnej córce (moja mama jest w stanie poruszyć niebo i ziemię jeśli się zgodzę) a co innego jak obcej osobie... i nie wiem co jej powiedzieć i w jaki sposób, żeby się czasem nie obraziła..

Powiedz, że ten kto Ci miał załatwić już tam nie pracuje albo po prostu, że Ci przykro, ale nie może jej załatwić i już. Zawsze mnie dziwią tacy ludzie. Ja to bym się pod ziemię zapadła zanim poprosiłabym tak jak ona...

Hejka:)

Witam nowe przyszłe mamuśki:-) pisać nam tu coś o sobie

U mnie przeziębienia ciąg dalszy. A do tego doszedł dość mocny suchy kaszel. Jutro idę rano na wizytę do mojego rodzinnego. Niech mnie zbada, bo o mnie pal licho, ale zdrowie dzidziusia najważniejsze. Dziś rano po raz kolejny puściła mi się krew z nosa. Coś mi brzuch twardniał po południu. Nie wiem czy to może przez to, że w pracy dość sporo się obiegałam i towaru podźwigałam...?

Ahaiah- przegięłaś z tym zdjęciem!:-D ja na truskawy muszę czekać do jutra, bo u nas wtedy targ, a w tesco widziałam 6,79 za 0,5 kg! o zgrozo!

Ja krew i mocz miałam robione tylko na początku ciąży. Później na każdej wizycie jakieś inne badania, typu cukier, hiv, hcv.. teraz mam zrobić tsh.

No i miałam jeszcze coś pisać, ale zapomniałam...Za dużo stron było do nadrobienia. Pozdrawiam cieplutko;-)

A no i nie przejmować się dziwnymi ludźmi, typu teściowie. Ja wczoraj byłam u mojej i za całą wizytę zapytała jak się czuję moja kuzynka, jak znosi ciążę, a o mnie nie zapytała nic. Zero pytań o samopoczucie, o ruchy, kompletnie nic. Pierwszy wnuk/ wnuczka, a ją interesują inne dzieci..

Ostatnia edycja:
Może wytłumacz koleżance na czym dokładnie polega CC..podsuń jej jakiś wiarygodny artykuł o tym jak długi jest czas rekonwalescencji i jakie to jest później bolesne. Wytłumacz też że drugi poród jest zwykle dużo łatwiejszy....

arletkabmw dziękuję za radę, ale ona już sprawdziła sobie wszystkie za i przeciw i jest zdecydowana na cesarkę... Już jej pisałam, że moja mama nie da rady jej załatwić, tłumaczyłam i jak grochem o ścianę.. prawie codziennie mi pisze czy może jednak coś da się zrobić.. więc napisałam jej przed chwilą, że jak ma taką wielką traumę i takie ogromne obawy i że poród jej się śni po nocach to niech idzie do psychiatry, może on da jej zalecenie do cc :-p najwyżej się obrazi, co tam.

wiesz koleżanka może ma traume , a może po prostu tak bardzo nie planowała dziecka że nie chce go i nie chce rodzić naturalnie zeby się nie męczyć...

najlepiej powiedzieć delikatnie i moze trochę skłamać że pytałaś ale że nie da rady, że sama też już na cc nie masz szans.. czy cos. a moze po porstu dosadnie ? jak nie zrozumie to już problem.

reklama
Ale naprodukowałyście się od rana.

Gdynianka niczym się nie denerwuj.

Marys nie denerwuj się teściami.
Gnosia24 witamy serdecznie. Mamy podobny termin
Czekoladka- ślubem się nie denerwuj będzie wszystko dobrze.
Kilka- ja miałam robione raz badania, teraz lekarz zapisał mi morfologie i mocz czyli wychodzi drugi raz.
Domisia trzymam kciuki z jutrzejsza wizytę
U mnie po egzaminie dobrze, napisałam wszystko co chciałam teraz czekam na wyniki. Od rana cały czas czuje brzuszek, ale inaczej niż przedtem to chyba w koncu dzidziuś. Co do wagi ja waże nie całe 2 kg więcej jakoś od tygodnia zaczęło się podnosić. Co do truskawek tez dzisiaj miałam, naleśniki i zrobiłam do tego dżemik z truskawek.

Do góry