reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Meago właśnie dlatego boję się o to zwolnienie, co prawda zapewnił mnie, że nie mam się martwić i wszystko będzie dobrze, ale póki co do piątku mam wielki zgryz. A do lekarza na nfz nie mogę iść, bo w tej chwili jest na urlopie, miałam mieć u niego wizytę w zeszłym tygodniu, ale z powodu choroby odwołałam i mam wyznaczoną dopiero na 24 czerwca. Jak się jeszcze okaże, że będę mieć problemy przez to L4 to chyba zwariuję.
Co do ruchów, to hmmm...bywa strasznie różnie i dlatego się martwię. Np od soboty zupełnie nic nie czuję, nawet lekkiego smyrania w brzuchu.

Jesli chodzi o badania to po pierwszej wizycie miałam zlecone wszystkie, hiv, toxo,cytomegalia,glukozę, krew, mocz (może o czymś zapomniałam), teraz miałam zrobić krew, mocz, tsh, ft4. Przy poprzednich ciążach zlecał mi co wizytę podstawowe badania i co kilka te wszystkie dodatkowe.

Co do wagi, to do ostatniej wizyty przytyłam 0,6 kg, teraz byłam pewna, że przytyłam, bo brzuch ogromny, ale byłam w aptece wykupić leki i przy okazji zważyłam się, waga pokazała o 1,4kg mniej niż na ostatniej wizycie.

Mi pępek zaczyna wychodzić, robi się taka kuleczka, pewnie jeszcze z miesiąc i już będzie się spod bluzki odznaczal. Kreska też się pojawiła, ale jeszcze bladziuchna;-)

Co do zainteresowania moją ciążą, to owszem mój ojciec, jego żona, siostra jak najbardziej interesują się, wspierają mnie. Natomiast kochana mamusia mojego m od momentu kiedy się dowiedziała milczy, nawet nie zadzwoni spytać się jak się czuję. Ale z tego to się akurat cieszę, im mam mniej z nią kontaktu tym jestem bardziej szczęśliwa

Co do piwa to w ciąży z Misiem byłam uzależniona, ale oczywiście od bezalkoholowego, piłam bavarię, zdarzał się lech free (ma do 0,5%). Teraz zdarzyło mi się wypić z 2-3 razy lecha free. Tym razem bardziej smakują mi wszystkie soki;-)

Ostatnia edycja:
co do kilogramów ja w czasie ciąży schudłam 5 kg czyli ważyłam 65kg teraz waże 68 wiec narazie 2 kg mi przybylo od czasu schudniecia.

Gdynianka1- nie przejmuj się tym że nie czujesz ruchów ja też poczułam już jakies smyranie 2 tyg temu i tak co 2 czy 3 później a teraz od soboty już bardzo wyraźne a brzuszek mam znikomy sama jestem chudzinka bo przy wzroscie 168 waże 50 kilo w ciązy zgrubłam tylko 1kg.Spytałam się gin kiedy moge czuć ruchy pierwsze i powiedziala kolo 17 - 18 bo jestem szczupła także warto się spytać ginekologa on oceni po wyglądzie i wzroście maluszka kiedy takie ruchy powinno się czuć.A dodam że to moja pierwsza ciąża czyli czuje dosyć szybciutko bo mam 18 tydzień.

Hej Dziewczynki,
martula dzięki za pamięć :) wczoraj znów miałam dwa skurcze , dziś jednak nie poszłam do lekarza bo ja naprawdę czuję się dobrze i zupełnie nie wiem co robić, chyba jak się nic nie nasili to pójdę do niego za tydzień.
Z dobrych wiadomości udało mi się zapisać na kolejne wizyty do września włącznie, wszystkie na początku miesiąca tak żeby mi gin mógł przedłużać zwolnienia. Kamień spadł mi z serca bo naprawdę się denerwowałam jak przychodziło do umawiania wizyt, a to brak terminu a to dodzwonić się nie można było:/
Co do badań ja na początku miałam full pack ;) na 7 probówek, a tak co miesiąc morfologię i mocz, teraz mi nie dał bo wiedział że się widzimy już za tydzień.
Pisałyście o piwku, raz wypiłam pół Karmi malinowego ale muszę koniecznie kupić to 0,0 bo mam strasznego smaka ;)
Ciekawe jakmaddlena i zwolineczka.

A jeśli chodzi o ruchy to ja nadal nic, coś niby szura i zakładam że to Ala, ale żadnych filmowych kopniaków ani pukania...:/

a ja za chuda nie jestem, wrecz odwrotnie i czuje od 18 tyg. wiec nic nie jest regułą, a najbardziej czuje jak sie zegne do przodu, pewnie wtedy dzidź ma niewygodnie i jak jem slodkie...i dam sobie rece uciac że to dziedź ;-)

narobie wam smaka a co !!!! IMG_0050.jpg zamiast obiadu galaretka malinowa z bita smietaną i truuskawkami :D

Załączniki

• IMG_0050.jpg
    IMG_0050.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 37
Czuje się jak petarda. Musze sie bardzo hamować bo juz powiedziałam m ze moze byśmy remont łazienki zrobili i mam pomysł co i jak ..... no ale mój m to do prac domowych typu przykręć przewierć, obetnij, to dwie lewe rece, wiec zasłania sie moją ciąża. Ja mu mówi ze zrobię to i to i zostanie tylko dla niego to i tamto.... ale jak sie zastanowiłam to robota prosta ale ja musze sie bardzo oszczędzać niestety...
Dostałam na dzień matki zmywarkę o której marzyłam ...ale ja juz musiałam zatroszczyć sie jak ja podłączyć ..wiec kupiłam złączki kolanka, przedłużki i rozgałęźniki i zrobiłam jak m był w pracy. Odkryłam ze nawet jest tam zaślepione gniazdko elektryczne, ale jak podłączyłam zmywarkę to musiała linia paść, bo szlag trafił gniazdko i podłączenie piecyka. Wezwałam na pomoc znajomego i udało sie. Pochwalił moje podłączenie zmywarki. Powiedział ze bardzo profesjonalnie... dzięki muratorowi ! bo tam szukałam pomocy!
Ochłonęłam juz niespodzianką Sandry ..teraz czekamy na decyzje młodych co będą robić. Chciała być dorosła wiec prosze bardzo! W środe mam wizytę w szpitalu zobaczymy co ze mną zrobią . Pod koniec czerwca mam wizyte w londynie i tam sie chyba dowiem czy bedziemy mieli Anie czy Antka :)

reklama
Gdynianka co do piwa to mi sie sni po nocy taki mega wielki drink mojito... taka mam ochote na alkohol ze nie pyatj! A przed ciążą wcale za alkoholem nie przepadałam ... piwo z sokiem, cider albo teqiula

Do góry