reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Hej dziewczyny :)
Ja też miałam weekend poza siecią, zajrzałam wczoraj wieczorem, zeby nadgonić zaległości jak już doczytałam wszystko i miałam odpisywać to się burza rozpętała taka że musieliśmy wszystko powyłączać.
Ja dziś pierwszy dzień w pracy po tygodniu chorowania, i próbuje ogarnąć to co tu zastałam.... Chociaż powiem wam ze dalej nie ijestem zdrowa nie wiem co to za parszywiec mnie dopadl ale katar mam dalej taki gesty juz od ponad tygodnia i straszny kaszel :( przez co nie mam smaku i generalnie masakra....

Gdynianka -nie dziwie się ze się wkurzasz tez odliczam dni do wizyty więc bardzo dobrze Cie rozumiem....
Marys25 - grr jak to przysłowie mówi z rodziną najlepiej na zdjęciach, jak mogą tyłki na wygodnych kanapach a Ciebie w ciąży na taboret masakra.... ale pamietaj 3 głębokie wdechy, policzyc do 10 i szeroki uśmiech, wszystko się kiedyś obraca i będą coś od Ciebie potrzebować :D
Nonek powodzenia na egzaminach :D
Kingoo trzymam kciuki zeby nic nie wyrosło i pozostała mała księżniczka :)
zwolineczka- trzymaj się będzie dobrze
Madallena -mam nadzieje ze badanie pzrebiegnie po Twojej myśli i sie okaże że to był fałszywy alarm
Przepraszam że nie odpisałam wszystkim ale już pozapominałam połowe co komu mam nadzieję że się nie obrazicie :)

Ja się dziś dowiedziałam że dostane w prezencie wózek od znajomych mojej mamy taki 3w1 jeszcze co prawda nic nie wiem jaki, ale była używana tylko gondolka i to krótko wiec bardzo się ciesze :). I jeszcze kołyskę taką drewnianą :D

Miłego dnia :D

reklama
marys25 wyżal się i będzie Ci lepiej :-) nie ma co się przejmować teściami, ważne że Wy się cieszycie i macie w sobie wsparcie, a oni niech się w nos pocałują jak im coś nie pasuje. Najlepiej się z nimi nie spotykaj, po co masz się denerwować..

Martula - u nas kilogram za 5 złotych (na targu warzywnym od rolników). Już je jadłam - lekko wodniste, ale smak i zapach mają ten właściwy :) U mnie rośnie grządka truskawek, ale na razie są zielone...brakuje słońca, żeby dojrzały;/

Maryś - no widzisz, a u mnie w rodzinie to będzie pierwszy wnuk i co? I nic. Nie ma co, ja robię w ten sposób, że po prostu stawiam się w roli rodzica - to nasze dziecko, najkochańsze i najcudowniejsze, więc to nasze zadanie by czuło się wyjątkowe. Nie będę prosić o uwagę otoczenia, bo nie ma to większego sensu...My mamy tworzyć drużynę. Inni mogą co najwyżej odnosić się do tego życzliwie...

Gusiaku - przypomniało mi się ostatnio takie zdarzenie. Siedzimy u teściowej w gościach i coś się pytają o moje humory. Mój M. zaczął się śmiać, że płaczę z każdego powodu, nawet takiego, że kurz jest na szafkach (to prawda, hormony mi szaleją;p). A ona robi przerażoną minę i mówi: o jezu....będzie dziecko płaczliwe. No myślałam, że padnę...Co więcej dodać? Beton

dzięki dziewczyny za miłe słowa :) staram się nie przejmować ale to pewnie jeszcze trochę mi zajmie...
truskawki mmmmmm u mnie są jeszcze drogie po 10 zł ale podobno na rynku raz były po 6 zł, jutro ryneczek więc sprawdzę :)

reklama
Mama Kangura moja teściowa też wierzy w takie zabobony :-D na każdym kroku słyszę coś nowego. Jedyne z czym się zgadzam to stwierdzenie mojego kuzyna, że ciąża ogłupia hehe a raczej zmniejsza koncentrację.. raz mi się zdarzyło przejechać na czerwonym świetle :baffled: na szczęście to nie była krzyżówka. A raz wyjechałam tyłem z parkingu na ulicę i zamiast ustawić się na prawym pasie to wjechałam sobie na lewy i jechałam pod prąd :-D ciężko w to uwierzyć, pomału boję się autem jeździć :no:

Do góry