reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Jestem...

Wykapalam sie i dzidzia chyba spi bo ciszaaaa..

Ja mam jutro wizyte o 11:D juz mnie nosi;) ale mam byc 10.30 na cisnienie siusiu i krew:) jeju mam nadzieje ze mi smyk numeru nie wykreci i sie nie pokaze;/
U nas przyszla burza i niebo co chwile biale:(

W wiadomosciach ogladalam ze straszne burze i podtopienia:( jeju co sie dzieje:(

reklama
byłam dziś na zakupkach i na promocji w H&M mama kupiłam sobie pasy na brzuch za 20 zł :) dwa w cenie jednego.
ciagle pada i pada..cholerna pogoda..

dzis bylam w rodzinnym miescie, spotkałam kilka koleżanek dawnych. od razu zobaczyły że jestem w ciąży. :) miłe uczućie bo brzuszek już rosnie i zaczyna być ciążowy :):-):-)

a do mojej wizyty jeszcze 8 dni..wrr

zwolineczka trzymamy kciuki. I jakby co to wieści tak ważne jak te, że jesteś w szpitalu, itp. dotyczące zdowia naszego i maluchów wrzucaj też na wątek "na sygnale", bo do tego jest przeznaczony. Jak już się polepszy, to też tam wrzuć info o tym (oczywiście jak masz taką możliwość), bo wtedy mamy te super ważne info w jednym miejscu i uspokajamy się te szybciutko mogąc najświeższe info w jednym miejscu, nie przekopując sią miedzy wpisami.
Tyczy się to Wszystkich moje drogie Panie :) Ale mam nadzieje, że będą pojawiać się tam już tylko dobre wieści :)

akaiah a ja wczoraj też się widziałam z koleżankami. Z niektórymi się nie widziałyśmy od czasu liceum tj. 11 lat, ale powiem Wam, że tak nam się dobrze gadało, jakbyśmy się tydzień nie widziały :) A ubrana byłam tak, że brzuch ukryty :p ale się pochwaliłam :)

Witam Was kochane. Ja dziś mam wolne, takie bez zwolnienia tylko na pozwolenie...ja chora.dziecko młodsze ze strasznym kaszlem, a starszy syn ma uroczystosc w szkole i trzeba byc.Bo marudzi , ze u młodszego bylismy to u niego tez musimy...przed południem mam nadzieje, mąz poleci z Kubą do lekarza, kaszel ma przerażliwy. U mnie brzuszek z dnia na dzien większy, raduje sie serce, bo i juz pochwalic jest sie czym i znaczy, ze dzidzia pięknie rosnie.I wiecie co to prawda chyba ,ze na dziewczynke gorzej sie wygląda(jesli jej nic nie wyrosnie) mam cerę całą w przyszcxzach!!!!a z chłopcami całe ciąze cera piekna.Co do nie jedzenia słodyczy, staram sie, wczoraj nakupiłam duzo owoców, słodyczy tyle co dla dzieci, czasem dac...a sobie takie chrupki kukurydziane smakowe.No ale nie była bym sobą, zeby nie wciągneła Pawełka ;/

Pogode kochane i my mamy okropną, burza za burzą i leje.Dziś z rana mamy zerwanie chmury...nie wiem jak ja dotre bez auta do szkoły...

Kamilka87- mam nadzieje, kochana, ze maluszek pokaze co ma miedzy nózkami....:)

Zwolineczka-kochana jestem z Tobą, bardzo mocno Cie tule, walcze razem z malenstwem..na pewno bedzie dobrze, najwazniejsze tak jak pisza dziewczyny, ze jest pod fachową opięką:****

Dziewczyny wiem, ze juz tyle było o tym pisane, ale w koncu na czym staneło...jak z tymi tygodniami.Kidy moge powiedziec, ze zaczyna mi sie 5 miesiąc ciązy...od skonczonego 18 tyg, czy jak np bede miala 17 tydz i 1 dzien..wiec wchodzer w 18 i juz moge mówic o 5 miesiącu? Jeszcze gdzies wyczytałam , ze od 19 ale tez nie wiem czy od 18 i 1 dnia np liczyc, czy jak sie 19 tydzien skonczy ;/

Kinga z tego co wiem to 5 miesiąc zaczyna się od 18tc, czyli tak jak mi ginek ostatnio tłumaczył 17tc i 1 dzień to już 5 miesiąc. Tak zapamiętałam i mam nadzieję, że tym razem czegoś nie pomyliłam;-)
No i życzę Tobie i twoim dzieciaczkom zdrówka
Kamilka powodzenia na wizycie, czekam na wieści:-)

Moja wizyta dzisiaj na 17, a od 4 zwyczajowo spac nie mogę. Mam tak zawsze przed każdą wizytą, wpadam w jakiś obłęd, boję się czy wszystko w porządku itd, więc konsekwencją jest brak snu. A jak już spałam w nocy to śniły mi się bardzo dziwne rzeczy.

Kinga- jesli masz 17,1 tzn ze zaczynasz 18 tydz jak masz 18,1 to zaczynasz 19 i wtedy po skonczonym danym tygodniu zaczyna sie konkretny miesiac:)

Gdynianka ja dzis tez nie spalam pol nocy...bylo mi goraco mimo otwartego okna potem siusiu pozniej plecy mnie zaczely bolec na koniec nasnilo mi sie bzdur i juz czuje sie potluczona:( i glowa boli..

Hej dziewczynki

Ja dzisiaj mam egzamin o 13. Wstałam wcześniej żeby wszystko powtórzyć.
Mój brzuszek staje się coraz większy, pierwszy raz zapytali mnie w sklepie co będę miała myslałam, ze nikt nie wie.
Kamilka trzymam kcuki za wizyte;)

reklama
Witajcie :-)

zwolineczka trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze i na pewno na dniach wrócisz do domu!

nonek90​ powodzenia na egzaminie!

Jeśli chodzi o pogodę to u nas wczoraj od rana było pięknie a po 15 jak zaczęło lać... akurat z mężem jechaliśmy do mojej babci na poprawiny :-p i spotkać się z tą częścią rodziny, której nie było na imprezie niespodziance, byliśmy też w galerii na zakupach no i kupiłam sobie ten żel do nóg, jedna z Was polecała, nie pamiętam która, ale serdeczne dzięki!!! ulga niesamowita a miałam wczoraj tak spuchnięte nogi jak balerony :-p muszę Wam się pochwalić, że od wczoraj rana do około 14 prawie cały czas leżałam na kanapie z nogami do góry i czułam ruchy, prawie cały czas coś się tam działo :-D na skórze jeszcze nie czuć, bo jak już pisałam mam sporo tłuszczyku ale czułam pod skórą, że Mały wojuje. Później przeczytałam, że faktycznie dziecko najbardziej się uaktywnia jak mama leży, a jak się chodzi to mniej czuć bo maleństwo się wtedy usypia od kołysania.. super uczucie :-D

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Do góry