reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Witam Was kochane we wtorek o 7:27..zaraz uciekam do pracy, popijam kawke i na szybko Was czytam, wiec nie bede sie rozpisywac.Tak jak piszecie z tymi ruchami, tylko my mozemy wiedziec czy to one czy nie..ja jestem coraz bardziej pewna, ze to TO! Przed chwilką tez były dwa delikatne kopniaczki..i na pewno to nie wzdecia itp..Czekam z nieceirpliwoscia na czwartek...chce juz zobaczyc dzidziulka.

reklama
Melonowa Mamo to ja mi się kojarzy z pierwszymi ruchami dziecka. To jakby pukając do nas ze środka dziecko do nas mówi "mamo to ja" :)

karolek245 przykro mi bardzo, tulę!

karolek245 współczuje bardzo, trzymaj się kochana

Ja dziś trochę pospałam, ale i tak jest tak pochmurno, że chętnie bym dłużej poleżała. Kurcze tak przezywam moją następną wizytę, że miejsca nie mogę sobie znaleźć. Dawno nie wiedziałam Bąbla i do tego płeć... Muszę jeszcze wytrzymać.
Ja wogóle nic nie przytyłam, chyba dostanę ochrzan od gina...

Dziewczyny jaką wczoraj koło północy miałam srakietę, to masakra! Zaczęło się od tego, że mi tak brzuch nadęło, że wyglądałam jak w 7mym miesiącu. A potem jak mnie dorwało to siedziałam i grałam w Sudoku na kiblu bo się bałam wstać. Podejrzewam, że to po suszonych morelach, więc jak macie problemy w wypróżnianiem, to może moreli suszonych spróbujcie.
Do dziś mnie trzyma taki wzdęty brzuch. Nie wiem, czy można w ciąży coś na wzdęcia zażyć?
Aż się kurcze zdenerwowałam, bo wiem, że przy końcu ciąży to srakieta potrafi sprowokować skurcze. Ale przeszło, więc mam nadzieję, że tam zbyt emocjonująco dzidzia nie miała.

Hej Dziewczynki.
Wróciłam do żywych. Cały dzień wczoraj przespałam, przeleżałam i dziś się czuję dużo lepiej. Z resztą pora ruszyć tyłek bo jutro mam wieczorem gości a w domu jakoś się zakurzyło ;)
karolek nie wiem co Ci napisać, bardzo mi przykro , ściskam wirtualnie
rojku wydaje mi się że espumisan nie ma przeciwwskazań w ciąży, zerknij w necie na ulotkę

Hmm..obiad ogarnęłam wczoraj, M się zobowiązał do umycia wieczorem podłóg, pranie wieszam co by tu... Chyba pora na jakąś lekturę. Ostatnio pisałyście o serialach, a może macie jakieś książki do polecenia?
Ciąża mi mi ja strasznie szybko, wczoraj jak się kładliśmy spać to uświadomiliśmy sobie, że to już niemal z górki i od listopada wszystko się zmieni. Troszkę się tym denerwuję ale z drugiej strony nie mogę się doczekać aż poznam Aluśkę moją :) No chyba że mnie czeka niespodzianka na koniec czerwca i się okaże że to jednak Tomek :rofl2:
Miłego dnia Kobitki!

reklama
karolek wspolczuje.
kamilka kazdemu sie moze zdarzyc. Widze, ze w Niemczech jest tak samo, jak w Austrii z tym jedzeniem w przedszkolu. Szczerze mowiac uwazam to za minus:-p
Dziewczyny kazda z nas czuje ruchy w innym momencie. Wszystko zalezy tez od tego, jak dziecko jest ulozone i gdzie jest lozysko. Wslu****cie sie w swoj organizm, a wtedy na pewno odroznicie ruchy dziecka, od ruchow jelit.
U mnie nadal stresujaco. Po zwolnieniu ktore nam pracodawca wreczyl bylismy u prawnika. Wszystko bedzie sie opierac o sad. Takze milo nie jest.
Dzisiaj bylam u lekarza. Mam codziennie mierzyc cisnienie, bo mialam bardzo wysokie. Pani doktor chciala mnie wyslac na zwolnienie przynajmniej na tydzien czasu. Jednak, ze wyjezdzamy w niedziele na urlop, to stwierdzila, ze to mi lepiej zrobi, niz zwolnienie, ktore przywiaze mnie do domu;-) Z dzidzia na szczescie wszystko w porzadku. Mam sie zastanowic nad organscreening i jak cos umowic sie na wizyte

Do góry