reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

gdynianka, ucałuj synka niech wraca do zdrowia,

baby poznań, dokładnie jak mówisz ledwo zaszłyśmy w ciaze a już czerwiec ;-)

u mnie brzuch wysadził jak z procy;-)

czułam już malucha kilka razy, super uczucie ;-)

dziś skończony 17 tydzień...czas leci

reklama
Witam dziewuszki:)

ja już dziś po pracy. W weekend fajnie czułam ruchy dzidziusia, ale tylko tak z 3 razy na dzień. A dziś od rana już pewnie 10razy :-) extra uczucie. Wychodząc z pracy omal nie zemdlałam, chyba mi ciśnienie się gwałtownie zmieniło. W pracy mimo klimy duszno, a na polu chłodniej i tak rześko. Egzaminy w sobotę wyzdawałam, teraz czekam na wyniki kolejnego. Facet ma jakiś chory system oceniania i na kilka prac ocenionych większość nie zdała. Mimo, że odpowiedzi poprawne. ech... uroki studiów. W środę wizyta, już się doczekać nie mogę.
Ursula- z tymi plecami tak teraz jest... ja po ostatnich problemach miałam dzień spokoju, ale za to dziś w nocy obudził mnie przeraźliwy ból. Musiałam wstać i trochę rozchodzić. Ponoć takie bóle ma większość kobiet w ciąży, więc się nie martw. Polecam leżenie plackiem na podłodze przez chwilę. Przynosi ulgę na jakiś czas.
Któraś pytała o syrop dla ciężarnych- *spam*.
Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki za powrót do zdrowia, zarówno Wasz, jak i Waszych dzieciaczków:tak:

Ale macie "przygody" ze swoimi starszymi dziećmi :( Dużo zdrówka dla nich.
zwolineczka leż i odpoczywaj. Daj znać co gin powiedział.
Agatka2 i akaiah Wam również zdrowia życzę. Kurujcie się Dziewczyny.
Agatka ja kiedyś ćwiczyłam na takiej piłce do fitnessu, ale aktualnie leży bez powietrza pod łóżkiem ;) po sesji i przeprowadzce zamierzam ją napompować i w końcu zacząć ćwiczyć :-) tylko muszę się zorientować jakie ćwiczenia można w ciąży robić :) ale generalnie dużo zabawy z taką piłką jest, a słyszałam, że w ciąży też bardzo pomaga np. na bóle pleców.

Hej dziewczynki

Pogoda u mnie okropna. Dziś cały dzień w biegu. Promotor w końcu przyjął prace. Teraz tyko zdać egzaminy i mogę się bronić.
Gdynianka- współczuje choroby malutkiego.
Nie mogę was nadrobić tyle tego wszystkiego.
Ja się nawet dobrze czuje, tylko od rana boli mnie głowa. Wieczorami jak leże ciagle takie coś jakby motylekJ Ale nie wiem czy by już??

Witamy, na szczęście zostaliśmy w domu. Po badaniu p.dr powiedział że na wszystko się zatrzymało, szyjka się nie skraca, a ta wydzielina to prawdopodobnie efekt moich globulek. UUUFFFF!!!! odetchnęliśmy z ulgą... nadal mamy leżeć napewno jeszcze dwa tyg. ale już teraz na spokojnie:-) Robiliśmy USG i z dziewczynki która pojawila się na usg w 12 tyg teraz jest chłopak, nawet mamy zdjęcia zawartości pomiędzy nóżkami...:-D Śmieję się że to pewnie pępowina się zawinęła, ale najważniejsze że wszystko się unormowało:tak: dziękuję Kochane za wsparcie :*

O kurcze Rosea ale miałaś stresu , całe szczescie ze ta opuchlizna zaczela schodzic, zdrowka zycze
zwolineczka odpoczywaj żeby było wszystko ok. ciekawe co się potwierdzi przy kolejnym usg ;) gratuluje chłopca
rojku widze, ze mamy cos wspolnego hehe maz mi co jakis czas wymienia kwiaty bo wszystkie zdychaja ;p
akaiah ciesze się ze masz zaliczone teraz się kuruj i odpoczywaj

Byłam dzisiaj u diabetologa mam super wyniki, pani doktor pytala mnie czy czuje ruchy i mowie jej ze niedawno cos dziwnego poczulam jakby cos mnie smyralo i pokazuje gdzie, a ona patrzy na tydzien ciazy i mowi ze to nie mozliwe zeby w 16 tyg czuc ze najwczesniej w 20 ... ze sie pomylila pytajac mnie bo myslala ze jestem wyzej ....
a ja juz sie cieszylam ze to moga byc ruchy , co prawda jak narazie od piatku sie nie powtorzylo to uczucie ale mialam wrazenie ze to dzidzuch .... jak myslicie ? bo ja juz nie wiem :(

juuupi dziś poczułam kopnaiczki... :D

BunnyCukino[ ooo to takie same menu jak u nas :D też tylko ziemniaczki jaja, makaron.... najgorzej jest ze śniadaniem... bo przecież nie bedę mu codziennie robiś jajek a nic mi nioe chce jesć na sniadanie, sam chlebek... :)

Kamilka87 kiedyś wspominałaś że jesteś ubezpieczona w Niemczech... masz karte AOK? Jak ona fukcjonuje w Polsce? Na jakich zasadach?? Można ja uzywać u lekarza w Polsce???

reklama
melonowa89 nie przejmuj się. ja jestem w 16 tyg i dzisiaj p dr. sam czuł jak Leoś kopie.Aż się dziwił, oglądaliśmy na monitorze i czuliśmy, super uczucie:-) A w pierwszej ciąży czułam coś około 18 tyg. głowa do góry:)

Do góry