reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Ja mam to samo co poprzednio..wielki wzdęty brzuch i wygląda na 4-5 miesiąc...:szok: Ostatnio też tak miałam..jak mnie wzdęło tak już nie popuściło i choć byłam w 2-3 m-cu to dawali mi 5..No ale ja ogólnie wielki brzuch miałam.
Wy też macie ten problem? też Was tak wzdyma?.. Ech zaczynam co raz więcej jeść..ciekawa jestem jak teraz będe rosła. Poprzednio przytyłam 10 kg. i w sumie zeszło wszystko poza fałdą na brzuchu..no ale jej to już mi się nie uda zrzucić..

JustynaNL- Witaj ;-)
Megao- Zazdroszczę spania :tak:
Burza- Mam nadzieję że nerwy już przeszły ;-)
Remember.me- I jak?? Mam nadzieję że wszystko dobrze..

reklama
Wiec tak. Po pierwsze dzieki za kciuki potrzebne mi beda jeszcze w poniedzialek. Udalo mi.sie wymigac od.zostania na oddziale... Obiecalam lezec i sie oszczedzac w razie ostrego bolu moge zazyc paracetamol czyli ich zloty srodek na.wszystko. W poniedzialek o 14:30 mam usg dopochwowe wykluczyc ciaze pozamaciczna. Brzuch miekki nie boli przy badaniu skurcze raz na jakis czas z prawej strony mocz czysty krew ok nie mam wynikow bety jedyne co wiem to to ze odpowiadaja wiekowi ciazy . Podejrzenie pada na policystyczny jajnik ktory dostaje po dupie przez rozpulchniajaca sie.macice i boli. No zobaczymy w poniedzialek. Dopiero.wracam do.domu.

Witam dziewczyny::-)
Mafu889, annie dzisiaj humorek znacznie lepiej:-)
Mafu889 ja tez mialam wzdecia, alenteraz sa o wiele mniejsze, zazdroszcze Ci tych 10 kg w poprzedniej ciazy, ja przytylam 23 kg i martwie sie zeby nie bylo powtorki. Jak narazie waga nie drgnela:-)

remember.me kochana bedzie dobrze trzymam kciuki za poniedzialkowe USG

JustynaNL witamy w gronie listopadowych mam:-)

Remember.me- W takim razie w dalszym ciągu trzymam &&&. Wszystko będzie dobrze. Pewnie to od tego jajnika. U mnie też podejrzewali pozamaciczną, a okazało się że miałam ropień na prawym jajniku no i doszedł do tego jeszcze wyrostek, ale na szczęście już po operacji jestem i fasolka ładnie na swoim miejscu rosnie:tak:.
Burza- mi też waga nie drgnęła, jedynie właśnie w szpitalu schudłam 1,5 kg ale to przez dietę. Teraz tez bym chciała tyle przytyć bo ja za leniwa jestem żeby potem zrzucać te zbędne kg. :-p

Miłej i Spokojnej Soboty Wam życzę!;-) Ja jadę z mężulem do teścia. I gryzę się czy powiedzieć już o dzidzi czy poczekać jeszcze. Jak na razie wie tylko mąż i moi rodzice. A Wy już powiedziałyście w rodzinie o ciąży?

Witam nowe dziewuszki.
Ja odebrałam bete wczoraj, bo tylko jeden test wykonalam i tak jakos uwierzyc nie moglam, ze faktycznie sie udalo :) Drugiej nie robiłam już. Postanowilam po prostu zalozyc, ze bedzie oki :)

Witam nowe dziewczyny!
Caroline gratuluję dwóch kresek:-)

Meago jeśli możesz, to napisz proszę coś więcej na temat konfliktu serologicznego, bo w necie znajduję sprzeczne informacje. Czy jeśli mam rh-, mąż rh+, a po pierwszym porodzie nie dostałam zastrzyku, to znaczy, że synek odziedziczył po mnie rh-? Czy może być jeszcze inny powód niepodania mi immunoglobuliny? Niestety nie wiem, jaką grupę krwi ma synek.

Dziewczyny, byłam w czwartek u lekarza - wszystko w porządku:-) termin mam na 5.11. Było widać tylko pęcherzyk, według usg ciąża jest o tydzień młodsza niż wynika z OM, ale myślę, że małe wkrótce to nadrobi:happy2: w poniedziałek idę zrobić badania, a następna wizyta za 2,5 tyg.

Właśnie zrobiłam sobie przerwę w sprzątaniu, ale mam jeszcze dużo do zrobienia... Nie chce mi się. Mąż leży chory, a synek u dziadków i zostanie tam do jutra:-)

reklama
Witam wszystkie brzuchatki :)
Mam nadzieję że mnie przyjmiecie :) i że zostanę tu z wami do szczęśliwego zakończenia ciąży :)
Ciąża nie planowana... w styczniu miałam zabieg laryngologiczny, brałam dużo encortonu, antybiotyki i środki przeciwbólowe więc jak mi się okres spóźniał byłam zdenerwowana i po negatywnym teście się trochę uspokoiłam ale po tyg. czekania zrobiłam drugi test: pozytywny i jeszcze jeden: negatywny. Na drugi dzień rano poszłam do przychodni ale nie było mojego gina, więc poszłam do tego co był. Pani powiedziała że ciąża nie jest prawidłowa albo bardzo wczesna, na USG było widać sam pęcherzyk, kazała czekać 2 tyg. i jak nie będzie miesiączki to przyjść. Poczytałam trochę i mam nadzieję że było zwyczajnie za wcześnie na widoczną ciążę.....
Według ostatniej miesiączki termin wypada na 5 listopada i byłby to prezent na 12 te urodziny mojego syna który się urodził 8 listopada :)
ale się rozpisałam ...... :)

Ostatnia edycja:
Do góry