reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Witam, nie odzywałam się bo miałam problem z hasłem, po prostu pomyliłam. U mnie cały czas nerwówka, byłam u jednego lekarza, powiedział że ciąży nie widzi i na pewno przy moim endometrium nie będzie, drugi zobaczył pęcherzyk na jajniku i podejrzewa pozamaciczną (jutro mam mieć usg i ocenę czy jest ok.), trzeci stwierdził że nie ma żadnego pęcherzyka a na jajniku jest ciałko żółte to był 4 tydzień i 6 dzień, nie myślicie że już powinien być widoczny pęcherzyk w macicy?
Na początku testy wychodziły bladzioszki, ale od paru dni są bardzo intensywne te linie testowe, strasznie się denerwuję.
To moja czwarta ciąża i pewnie Was zaskoczę ale planowana, mamy już trójeczkę.

reklama
i_carrie co do tego konfliktu i faktu, że nie dostałaś po porodzie immunoglobuliny. Wyjścia są 2. Albo Twoje dziecko miało krew Rh "-" (bo to sprawdzają po porodzie z krwi pępowinowej i w zależności od wyniku podają immunoglobulinę albo nie). Lub w tej krwi pępowinowej znaleziono wytworzone przez Ciebie przeciwciała anty-D odpowiedzialne za powstawanie konfliktu serologicznego. Czy masz wypis ze szpitala? Być może jest tam gdzieś zawarta informacja o tym. Zawsze możesz wykonać oznaczenie grupy krwi dziecka i przekonasz się czy jest Rh+ czy -. W każdym razie myślę, że gdyby znaleziono u Ciebie przeciwciała odpowiedzialne za powstawanie konfliktu to na 99% byś o tym wiedziała, więc raczej chodziło tu o to, że dziecko jest Rh-.

Dziękuję, trochę mnie uspokoiłaś. W wypisie ze szpitala nie ma ani słowa na ten temat. Dzisiaj robiłam badania, na przeciwciała również, więc czekam na wyniki.

Źle się czuję... Mam silne mdłości, słabo mi, jestem zmęczona i śpiąca. Zaraz wychodzę odprowadzić synka do przedszkola.
Miłego dnia.

Witajcie, ja niestety nie zostane z Wami
unhappy.gif
Ale zycze Wam pieknych 9 miesiecy i slicznych zdrowych bobaskow! Trzymam za Was kciuki!

Dziewczyny. Ostatni raz sie tak balam kiedy bylam w ciazy z Oliverem i lekarz powiedzial mi ze jakas galaretowata substancja trzyma mu nozki razem z pepowina i ze jezeli sie do 2 tygodni nie wykopie z tego trzeba bedzie usunac ciaze. To byl 10 tc . Mialam biegunke przez 2 tygodnie tych nerwow i schudlam prawie 2 kg....
dzisiaj mam to samo. caly poranek w lazience. boli mnie zoladek z nerwow , nic nie moge przelknac.... strasznie sie boje tej wizyty. trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo w porzadku.....

Najgorszym naszym wrogiem jest teraz stres i obawy. Trzeba być dobrej myśli !!!
Trzymam również kciuki za wizytę.

Ja już nie mogę się doczekać mojej wizyty - już w przyszłym tygodniu !!!, mam nadzieję, że zobaczę serduszko i wszystko będzie dobrze.

reklama
Remember.me- Będzię dobrze! głowa do góry! Trzymam kciuki!!

Jutka- Zgadzam się w pełni z meago. Dokładnie tak samo miałam przed pierwszą ciążą- miesiąc przed byłam pewna i nic, a z kolei jak faktycznie się udało ( o czym jeszcze nie wiedziałam) to dałabym sobie rękę uciąć że tym razem nic z tego nie będzie a tu potem taka niespodzianka :-) Tak że trzymam kciuki za Ciebie aby się udało następnym razem !

Jeny dziewczyny jaka ja jestem senna..nic bym nie robiła tylko spała..

Do góry