reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Hej ja Was wszystkie regularnie czytam, ale przez pracę muszę dużo nadrabiać i zanim doczytam do końca, to zapominam co chciałam komu napisać:) Więc zazwyczaj jednak biernie przyglądam się życiu forum, a szkoda, bo chciałam działać aktywnie... ale to dam rade chyba dopiero jak pójdę na zwolnienie...
U mnie zmęczenie nie mija, od 21 już ledwo stoję na nogach. Kiedy nareszcie dostanę jakiś zastrzyk energii? :-D

reklama
Nie moge usnac kurde leze i mysle o wszystkim i niczym :/

Kinga- moze ci sie wydaje... Zmeczona tez napewno... Zreszta i tak narazie na topie nasze dolegliwosci;)

A gdzie Meago??

Ja ciagle nie moge zapomniec wizyty mam przed soba obraz tego ekranu i kazdego momentu ogladania maluszka tak super go bylo widac:)

Kamilka widziałam przed chwilką Twoją Kruszynkę:-) Piękności:-)

Kinga, a ja Ciebie rozumiem. Pamiętam, że na styczniówkach 2011 też miałam takie odczucia jak Ty teraz, ale potem zdałam sobie sprawę, że miałam trochę mniej czasu na forum niż inne dziewczyny, a poza tym targały mną huśtawki nastrojów.

No dzisiaj zaliczyłam w końcu wizytę u mojego ukochanego ginka, opiszę ją jutro na odpowiednim wątku, wstawię też zdjęcie. Trochę zaskoczył mnie rozmiar Fasolinki, bo dużo się różni od tego pomiaru z poniedziałku, ale jak wspomniałam jutro opiszę, bo teraz padam.

W sumie wpadłam do Was, aby pochwalić się moim szczęściem:-) Mój ukochany synek powiedział dzisiaj do mnie KOCHA MAME, a potem MAMA KOCHA JA:-) W zeszłym tygodni latał i krzyczał MOJA MAMA, a dzisiaj wyznał mi miłość:-) I ogólnie jak wróciłam z wizyty gramolił się mi na kolana i całował. No po prostu uwielbiam tego smyka:-)

Dobranoc:-)

gdynianka słodkiego masz tego synka:)
dziewuszki, ale Wy szybko piszecie. kilka stron do przewertowania :-) i tak codziennie. mi od kilku dni coś się poprzestawiało, a mianowicie na początku przez dłuuugii czas zasypiałam w ciągu dnia-na stojąco. a jak już zegar wybijał 21, to ja już spałam w najlepsze. a od 4 dni chodzę spać po 23, a zdarza się nawet koło północy! co prawda wstaję koło 9.30, ale wcześniej jak tylko mogłam, to też tak wstawałam:-D to moja pierwsza ciąża, więc mnie zaskakuje. mam jeszcze do Was pytanie, bo nasłuchałam się od koleżanek, że w ciąży lekarz powinien zrobić badanie piersi. prawda to? bo ja zaliczyłam już kilka wizyt i mój gin nawet słowem o tym nie wspomniał. potrzebne takie coś w ogóle?

Cześć dziewczynki :)

Dzisiaj idę na wizytę mam na 12:) Już nie mogę się doczekać.

Wczoraj byliśmy z mężem po stołki do naszej nowej kuchni. Zmeczona byłam i odrazu padłam do łóżka:)

To moja druga ciąża, ani w pierwszej, ani w drugiej nie miałam badanych. Przed ciążą i po ciąży tak, ale w trakcie nie.

Dziewczyny, jakoś nie czuję tej ciąży, poza bólem piersi w nocy jak wstaję do małego, to noc mi nie jest. NO i oczywiście ogromnie wzdęty brzuch. Spotkałam wczoraj koleżankę, która wiedziała, że się staramy, ale nie wiedziała, że jestem w ciąży, podeszła do mnie i pyta się, czy gratulować, bo z dala widziała brzuszek. Nie wiem, czemu tak teraz "puchnę". Z Antkiem to dopiero a 18 tyg miałam mały brzuszek, a teraz to masakra jakaś...

Maddlena mam to samo:) brzuch mam, jakby mi się cała woda z organizmu tam zatrzymała. jeszcze trochę, a w pracy w fartuch się nie zapnę :-D
bylam dziś na badaniu krwi. 4 ampułki mi ściągnęli. krwiopijcy :-D a wyniki dopiero w środę. miłego dnia wszystkim :)

Dzień dobry, Dziewczyny!
maddlena i Jolka6621 ma dokładnie to samo! Brzuch jak balon i żadnych jeansów nie wcisnę!
Piersi tez nie miałam badanych, ani przez jednego lekarza ani drugiego, a w karcie ciąży widziałam, że jest takie badanie i miejsce na wnioski z niego. No ale miałam robione niedawno usg piersi, więc nawet o to nie pytałam.

Witam kochane
Ja dzisiaj od rana mam mdłości, mam nadzieję że już nie długo przejdą.:-(

wiecie co dziewczynki, moze przewrazliwiona jestem,hormony itp..ale jakos dziwnie mi tu ostatnio, mam wrazenie , ze pisze sama do siebie;/albo poprostu przez to , ze pracuje za rzadko tu bywam..nie wiem..Ps. gdzie podziewaja sie dziewczynki z początku topiku,bo jakos mi tu pusto i samotnie sie robi...

Kochana ja mam takie samo wrażenie jak ty, nie wiem dlaczego :-(

reklama
Witam, w końcu zawitała do nas wiosna:-) Widzieliśmy z Misiem pierwsze krokusy:-)

Jolka co do badania piersi to mój ginek akurat zawsze bada piersi. U innych nie spotkałam się z tym, moja siostra z kolei chodzi do ginka, którego trzeba zawsze poprosić o to badanie.

Idę wstawić obiad, dzisiaj młode ziemniaczki z masełkiem i koperkiem, smażona rybka, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i kefirek:-) Już mi slinka lecie:-)

Do góry