kaskaleczna
Fanka BB :)
justynka ja tez tak mialam ze czulam sie zla matka i ludzie gadali. nwet mialam zalamanie z tego powodu ale zaczelam ufac sobie i miec w d***e zacofane opinie ze tylko karmienie piersia jest najlepsze. ja jestem spokojna maly najedzony i mam czas. bardzo duzo kobiet ma takie problemy jak my.
mi pomoglo czytanie forum:
Karmiące Piersią Inaczej - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
a to opinia doradcy laktacyjnego:
Re: Jak utrzymać laktację bez przystawiania dziec Da się bardzo długo, ale ważne jest kilka zasad:
1. systematyczne odciąganie, 8 razy na dobę, w tym conajmniej raz w nocy (bo wtedy jest dużo prolaktyny), unikać długich przerw powyżej 6 godzin,
2. dobry elektryczny laktator to podstawa, najlepiej taki do odciągania z dwu piersi na raz (oszczędność czasu i lepsza stymulacja prolaktyny)
3. odciąganie systemem lewa pierś 7 minut-prawa 7 minut-lewa 5-prawa5-lewa 3-prawa3 minut. pobudzanie jednej piersi pobudza wypływ z drugiej. Można skrócić czas odciągania, gdy będzie dużo mleka.
4. pobudza produkcję mleka odciąganie np. patrząc na dziecko
ja mam zwykly elektryczny laktator pojedynczy a wczesniej reczny uzywalam
mi bardzo pomoglo wyjsc na prosta to forum. zaczelam czytac i zobaczylam ze nie jestem sama z tym problemem-korzystam z doswiadczenia tamtych dziewczyn
a jak ktos sie mnie pyta czy karmie piersia odpowiadam teraz ze maly je moj pokarm..
tylko dystans i spokoj moze nas uratowac
mi pomoglo czytanie forum:
Karmiące Piersią Inaczej - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
a to opinia doradcy laktacyjnego:
Re: Jak utrzymać laktację bez przystawiania dziec Da się bardzo długo, ale ważne jest kilka zasad:
1. systematyczne odciąganie, 8 razy na dobę, w tym conajmniej raz w nocy (bo wtedy jest dużo prolaktyny), unikać długich przerw powyżej 6 godzin,
2. dobry elektryczny laktator to podstawa, najlepiej taki do odciągania z dwu piersi na raz (oszczędność czasu i lepsza stymulacja prolaktyny)
3. odciąganie systemem lewa pierś 7 minut-prawa 7 minut-lewa 5-prawa5-lewa 3-prawa3 minut. pobudzanie jednej piersi pobudza wypływ z drugiej. Można skrócić czas odciągania, gdy będzie dużo mleka.
4. pobudza produkcję mleka odciąganie np. patrząc na dziecko
ja mam zwykly elektryczny laktator pojedynczy a wczesniej reczny uzywalam
mi bardzo pomoglo wyjsc na prosta to forum. zaczelam czytac i zobaczylam ze nie jestem sama z tym problemem-korzystam z doswiadczenia tamtych dziewczyn
a jak ktos sie mnie pyta czy karmie piersia odpowiadam teraz ze maly je moj pokarm..
tylko dystans i spokoj moze nas uratowac
Ostatnia edycja: