reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
ale ja nie mowie ze kobieta karmiąca mm, czy butelką jest zła ! , nic z tych rzeczy źle mnie magsia zrozumiałaś. sama odciąągam i w nocy karmie mlodego z butli bo mi sie nie chce cyca wyciagać.. tylko myśle że potrzeba cierpliwosci i spokoju jak juz napisałam wczesniej. tylko może zle zrozumialam to co napisalam na temat lekarza ktory zwrócił uwagę na brak karmienia piersią.

Dziewczyny po prostu musimy się wspierać i tyle :)
Każda wie, co jest możliwe w jej przypadku i co jej dziecko toleruje.
9k=

Dziewczyny - czy piersią czy butla to każda z nas chce najlepiej dla swojego maluszka. Ja nie rozumiem też takiej nagonki wszędzie, że TRZEBA karmić piersią. I własnie takie jak my, które nie mają pokarmu, albo nie wyszło im karmienie mają potem doła, ze sa złymi matkami. Wiecie rozumiem kampanie społeczne, ale nikt nie myśli o tym, że szczęsliwa mama oznacza szczęśliwe dziecko. I jak nie wychodzi piersią to mleczko z butelczynki też jest bardzo dobre :) Potem się wszyscy dziwią jak kobieta dostaje depresji poporodowej!

Ja byłam dzisiaj u połoznej, usłyszałam, ze mam przejść na samą pierś. Kolejna położna, której łatwo mówić. Dzisiejsze karmienie przypomina walkę. Moja córa nauczyła się już płakać bardzo głosno z niezadowolenia. Popije trochę a potem się preży. W pewnym momencie tak się zdenerwowałam, że sama zaczełam z nią płakać. I na co to wszystko, jak coś to wieczorem dam butlę - też chcę coś mieć z nocy i trochę się wyspać.
I poperam Aagę - my tutaj musimy się wspierać a nie generowac konflikty. Ja nie wiem jak wam, ale mi bardzo pomaga to, że wszystkie przeżywamy podobne rozterki. Że nie jestem jakimś dziwadłem co sobie wymyśla problemy :)

Co do nagonki na karmienie piersią- dzwoniła dzisiaj pani z przychodni przypomnieć że jutro mamy iść na szczepienie. zadała pytanie czy karmię piersią. powiedziałam że mały dostaje mój pokarm.-nie tłumaczyłam w jaki sposób.... nie skłamałam ale powiedziałam tak tylko dlatego że już naprawdę czasami mam dość tłumacznia dlaczego laktator a nie bezpośrednio. w sumie to naet nie wiem po co w ogóle zadała to pytanie. niby pogodzona jestem ale dalej jestyem przewrażliwiona jak ktoś mi narzuca karmienie cycem

Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na wyleczenie poranionych brodawek?-ja już ze trzy tygodnie nie mogę wyleczyć. smaruję bepanthenem i wietrzę i jakoś nie za bardzo sie goją

Ehh, te problemy z kamieniem spędzają nam sen z powiek :)
Ale niebawem wszystko się ureguluje - początki są ciężkie. Niedługo każda z nas wybierze najlepszy sposób karmienia dla dzidzi i dla nas i będziemy się go trzymały. Teraz to czas na próby i błędy.

kaskaleczna koleżanka zachwalała maść purelan 100 - ale ja osobiście nie używałam. Mam Maltan i bez rewelacji.
A może Linomag z wit. A+E? to w sumie nie na sutki, ale natłuszcza i regeneruje naskórek - tak mi przyszło do głowy teraz.

Hej dziewczyny po trzech tygodniach pobytu w szpitalu ,nerwach, płaczu serii badań dostałam najcudowniejszy prezent mikolajkowy. Julia przyszla na śwat dwa tygodnie po terminie niestety przez cc bo wody były już zielone. Ważyła 3750 i 54cm

Ostatnia edycja:
reklama
ewelina serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!dobrze ze juz skarb jest obok Ciebie

aaga maltan tez mam'...........chyba zejde do 7 ściagniec na dobe zeby cyce chociaz w nocy odpoczely sobie.

Ostatnia edycja:
Do góry