reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Mnie lekarz nie waży nie wiem dlaczego ale nie pytałam bo uznałam że to nie jest tak istotne może jakbym bardzo szybko lub wolno tyła to bym zapytała. Ja też zmieniałam niedawno choć nie chce przyzwyczajać maleństwa do naszego lóżka bo i tak mamy ciasno wieć czy chce czy nie musi spać w łóżeczku. A jeśli chodzi właśnie o łóżeczko to macie już wszystkie złożone? Bo moj M jest strasznie napalony ale ja nie chce patrzeć na nie i wkurzać się że ciągle puste

reklama
Hej dziewczyny! Moj ostateczny termin na dzis :-) malutkiemu sie nie spieszy. na ktg kilka skurczy w tym dwa mocne. lekarz stwierdzil ze dzis nie powinnam urodzic ale o jutro reki obciac nie da :-) pojutrze znow wizyta i znow ktg jak nic sie nie bedzie dzialo to od razu skierowanie do szpitala na wywolanie.

ewelina my lozeczko juz dawno zlozone,odrazu jak kupilismy to zlozone bylo... ja tez niemam zamiaru Malego do naszego lozka zabierac jedynie na karmienie:) my mamy dosc spore lozko wiec niema z tym problemu... Dobra lece jesc wkoncu to sniadanko.

No ja mam jeszcze 12 dni :) Więc licząc, że można i dwa tygodnie później urodzić, to prawie miesiąc ;P Objawów na razie brak. Zresztą tak jak w tamtej ciąży :)

widze że rojku na wcześniejszy poród się nie nastawiasz ja wręcz przeciwnie tak jestem napalona i wmawiam sobie że urodze wcześniej a znając życie porządnie się rozczaruje

i jestesmy po sniadanku...koncze wlasnie kakao, teraz dokonczymy film ktory wczoraj zaczelismy.. i musze sie ogarnac i do poloznej.. juz mam jej dosyc ciagle mam wizyty i az mi sie niechce do niej juz chodzic ale to juz kooncoweczka.

no i jestesmy juz po wizycie, za tydzien kolejna... Waze 72,45kg, Maluszek szykuje sie do wyjscia, delikatne rozwarcie :) Niestety.. moja hemoglobina znow spadla i jej 9.9 niestety.. zelazo z 2 dziennie podniesione na 3. Maluszek obsluchany, brzuszek obglaskany, glowka juz baaardzo nisko.. Porod w wodzie bez problemow, takze wszystko ok. Jak u Was Dziewczyny???

U mnoe niestety cisza, wiedzialam ze przenosze.
to dobrze ze nie ma przeciwwskazan do porodu w wodzie, napewno to wiekszy komfort ;)

reklama
ach jeden czy dwa dni to niema az tak zle moje kumpela ostatnio rodzila w 41 i 1 dniu.. i pojechali do szpitala,nic sie nie dzialo.. wrocila do domu skurcze, do wanny i ledwo do szpitala dojechali bo Mala juz glowke pchala i 2 minuty i Mala byla :) jak urodzi sie Nasz MAly to pojedziemy do nich.
Co do porodu w wodzie to wiem ze mniejszy bol bedzie napewno... jesli nie bedzie mi sie podobalo czy bedzie koniecznosc przerwania porodu w wodzie to bez problemu wyjde.do wody i tak wejde jak 5 cm rozwarcia bedzie.

Do góry