reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

maagasiaa to bardzo ładnie przybrała na wadze. Może faktycznie się uda i to będzie już kwestia godzin:-)

Ja wczoraj byłam i mojego gin. Posłuchał serduszka pooglądał(oczywiście bez słowa), chciałam się dowiedzieć ile maleństwo wazy ale dowiedziałam się tylko, że wszystko w porządku i że można już rodzić. No trudno chyba dowiem się czegoś o małej jak urodzę taką będę mieć Kinder niespodziankę;-)

reklama
Ja dziś miałam koszmarną noc. Basia się obudziła o 2 i usnęła o 5. Jestem strasznie niewyspana, a sprzątać trzeba i szykować, bo się nie wyrobię.
W tym tygodniu spełniam swoje zachcianki, bo już w przyszłym tygodniu koniec i dieta karmiących. Masakra. dziś zrobię sobie placki z jabłkami. A wczoraj kupiłam sobie ostatnie ptasie mleczko :)
Jeśli chodzi o to CC, to chyba wszystko zależy od tego znieczulenia i dlatego w każdym szpitalu jest inaczej. Oj jakoś będzie, najważniejsze, żeby wszystko było OK.

gnosia wiesz miałam podobną sytuacje z tym moczem..pisałam o tym jakies czas temu..nawet zapalenie nerek mi gin wróżyła..po 24 h ponowne pobranie i wyniki idealne:eek: stanęło na pomyłce w laboratorium ale tez jedna z położnych powiedziała mi że czasem drogi rodne się oczyszczają na tych końcówkach ciąży i takie rzeczy mogą sie dziać..
agaa powodzenia na wizycie..na pewno będzie dobrze..przeciez to nie egzamin i ordynator nie bedzie Cie stresował..daj znać po.
magsiaa to u Ciebie to już..??:-) ojej patrzylam na Twoj suwaczek cały czas i jakos mi sie utrwaliło że będziesz listopadowa..a tu proszę może bedziesz mamusią przede mną i DoMisią:tak:
DoMisia ostatnie te ptasie mleczka..?;-) ja do poniedziałku dałabym rade z paroma pudełkami :-D chyba że...pewne potrawy trzeba odstawić już pare dni przed..?? Nie mam pojecia hmm:cool:

Ja wczoraj przyszalałam,...zostawiłam M w domu i ruszyłam z dziewczynami na miasto...to "na miasto" nabrało innego znaczenia ostatnio i skończyło się nie na drinkach jak kiedyś a na spokojnej kolacji....objadłam się mojego ulubionego ostrego curry za wszystkie czasy!...pożniej jeszcze desery we włoskiej restauracji do 23 i wracając do domu stwierdziłam że teraz to mogę rodzić i przechodzić na wszystkie diety karmiących świata...:-) Kelnerzy patrzyli na mnie z przerażeniem pochłaniającą te wszystkie zakazane pyszności ale moje przyjaciółki porozumiewawczo kiwały głowami " to ostatni moment rozumie Pan"...hahah. Swoją drogą pewnie już niedługo zatęsknię za takimi babskimi wyjściami...

Ostatnia edycja:
Tak,tak to juz ten czas hehe
Mmm curry, ale bym szamala! Moze mezus mnie zabierze do restauracji na ostatnia swawole przed porodem :p
Ptasie mleczko tez bym wsunela!
Ale jestem spiaca, ciagle mam takie napady sennosci,a gdy wstaje to zawsze mnie glowa boli :-(

Dziekuje za trzymane kiuki:) napewno sie przydadza... Niestety zaczynamy ciezszy okres caly czas jestem podziebiona i najgorsze ze nie pomaga intensywne grzanie... Mam nadzieje ze szybko minie i obedzie sie bez wizyty u lekarza... Narzeczony Kochany robi obiadek a my lezymy..:)

Czy mozecie mi powiedziec jak ustawic mam suwaczek???

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Dzisiaj dzień strzelił jak z bicza. Bylam z mama na cmentarzu trochę na swięto ogarnąć ale zauważyłam ze w ciągu ostatnich kilku dni bardzo opadlam z sil. Mam pytanie a w sumie to dwa czy was też tak kuje bardzo nisko prawie ze w pochwie ? Co to może oznaczać ? A drugie jutro mam pierwsze ktg czy polozna może stwierdzić po nim czy daleko do porodu? Pozdrawiam wszystkie trzymajcie sie cieplutko

ewelina0307 co do ktg to mialam juz robione 6 razy okolo i sprawdzaja czy wystepuja skurcze w macicy tak bynajmniej mi polozne tlumaczyly.

My dalej lezymy niestety temperaturka podrosla wiec zaraz w ruch pojdzie czosnek, herbatka i swiezo wyciskany soczek w pomaranczy a na noc paracetamol ktory zalecila polozna.. mam nadzieje ze minie i jutro bedzie ok bo mam dosc i czuje ze Maluchowi tez nie fajnie..

Ostatnia edycja:
Ja też mam takie kłucia, dosyć mocne po prowej stronie pochwy. Ja tak sobie sama tłumaczę jako rozciąganie przedporodowe. A może Niunia mi się pcha w kanał i promieniuje.... Albo to ten hormon co rozciągają się mięśnie, bo patrząc na moje stopy to mam go bardzo dużo :):):)

reklama
ja może w kwestii suwaczka..nie wiem czy dobrze wyjaśnie ale postaram się...wejdź na stronę
Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com
to tylko przykładowa ale dosyć popularna suwaczkowa strona. Po wybraniu wszystkich preferowanych opcji i "stworzysz" swój suwaczek, dostaniesz kod swojego suwaczka do wklejenia go w ustawienia profilu. Nie pamiętam jaki najlepiej działa tutaj ale chyba własnie BBcode ew html...zobaczysz. U góry strony masz
Dalej na górze po prawej stronie masz pasek Ustawienia..wchodzisz...dalej Moje ustawienia...dalej Edytuj sygnaturę...tam wklejasz wcześniej skopiowany kod suwaczka w okienko i..Zapisz sygnaturę.

Jch o ktg...ja nie miałam ani razu w 3 trymestrze...ale z tego co się orientuję jak najbardziej można"orientacyjnie" określić aktywność skurczową a tym samym mniej więcej czy daleko do porodu.

Ciekawe jak tam agaa po wizycie...:eek:

Ja dziś znowu zrobiłam maraton..3 godziny łażenia..i ani jednego skurczu..to dobrze biorąc pod uwagę że mam położenie miednicowe i lepiej żebym nie wywołała porodu naturalnego.niestety ja nie usiedzę w miejscu..to chyba najgorsza kara dla mnie...ale sama sobie stwarzam ryzykowne sytuacje..koniec z tym..czas poleżeć:no:

dzis przyjaciółka podrzuciła mi parę książek np język niemowląt i macierzyństwo non fiction..czuję że "łyknę" je w 1 dzień...macie,znacie,polecacie coś wartościowego w temacie dla pierwszorazowej mamy?:-p
buziaki babeczki!

Do góry