reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

maagasiaa to bardzo ładnie przybrała na wadze. Może faktycznie się uda i to będzie już kwestia godzin:-)

Ja wczoraj byłam i mojego gin. Posłuchał serduszka pooglądał(oczywiście bez słowa), chciałam się dowiedzieć ile maleństwo wazy ale dowiedziałam się tylko, że wszystko w porządku i że można już rodzić. No trudno chyba dowiem się czegoś o małej jak urodzę taką będę mieć Kinder niespodziankę;-)

reklama
Ja dziś miałam koszmarną noc. Basia się obudziła o 2 i usnęła o 5. Jestem strasznie niewyspana, a sprzątać trzeba i szykować, bo się nie wyrobię.
W tym tygodniu spełniam swoje zachcianki, bo już w przyszłym tygodniu koniec i dieta karmiących. Masakra. dziś zrobię sobie placki z jabłkami. A wczoraj kupiłam sobie ostatnie ptasie mleczko :)
Jeśli chodzi o to CC, to chyba wszystko zależy od tego znieczulenia i dlatego w każdym szpitalu jest inaczej. Oj jakoś będzie, najważniejsze, żeby wszystko było OK.

gnosia wiesz miałam podobną sytuacje z tym moczem..pisałam o tym jakies czas temu..nawet zapalenie nerek mi gin wróżyła..po 24 h ponowne pobranie i wyniki idealne:eek: stanęło na pomyłce w laboratorium ale tez jedna z położnych powiedziała mi że czasem drogi rodne się oczyszczają na tych końcówkach ciąży i takie rzeczy mogą sie dziać..
agaa powodzenia na wizycie..na pewno będzie dobrze..przeciez to nie egzamin i ordynator nie bedzie Cie stresował..daj znać po.
magsiaa to u Ciebie to już..??:-) ojej patrzylam na Twoj suwaczek cały czas i jakos mi sie utrwaliło że będziesz listopadowa..a tu proszę może bedziesz mamusią przede mną i DoMisią:tak:
DoMisia ostatnie te ptasie mleczka..?;-) ja do poniedziałku dałabym rade z paroma pudełkami :-D chyba że...pewne potrawy trzeba odstawić już pare dni przed..?? Nie mam pojecia hmm:cool:

Ja wczoraj przyszalałam,...zostawiłam M w domu i ruszyłam z dziewczynami na miasto...to "na miasto" nabrało innego znaczenia ostatnio i skończyło się nie na drinkach jak kiedyś a na spokojnej kolacji....objadłam się mojego ulubionego ostrego curry za wszystkie czasy!...pożniej jeszcze desery we włoskiej restauracji do 23 i wracając do domu stwierdziłam że teraz to mogę rodzić i przechodzić na wszystkie diety karmiących świata...:-) Kelnerzy patrzyli na mnie z przerażeniem pochłaniającą te wszystkie zakazane pyszności ale moje przyjaciółki porozumiewawczo kiwały głowami " to ostatni moment rozumie Pan"...hahah. Swoją drogą pewnie już niedługo zatęsknię za takimi babskimi wyjściami...

Ostatnia edycja:
Tak,tak to juz ten czas hehe
Mmm curry, ale bym szamala! Moze mezus mnie zabierze do restauracji na ostatnia swawole przed porodem :p
Ptasie mleczko tez bym wsunela!
Ale jestem spiaca, ciagle mam takie napady sennosci,a gdy wstaje to zawsze mnie glowa boli :-(

Dziekuje za trzymane kiuki:) napewno sie przydadza... Niestety zaczynamy ciezszy okres caly czas jestem podziebiona i najgorsze ze nie pomaga intensywne grzanie... Mam nadzieje ze szybko minie i obedzie sie bez wizyty u lekarza... Narzeczony Kochany robi obiadek a my lezymy..:)

Czy mozecie mi powiedziec jak ustawic mam suwaczek???

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Dzisiaj dzień strzelił jak z bicza. Bylam z mama na cmentarzu trochę na swięto ogarnąć ale zauważyłam ze w ciągu ostatnich kilku dni bardzo opadlam z sil. Mam pytanie a w sumie to dwa czy was też tak kuje bardzo nisko prawie ze w pochwie ? Co to może oznaczać ? A drugie jutro mam pierwsze ktg czy polozna może stwierdzić po nim czy daleko do porodu? Pozdrawiam wszystkie trzymajcie sie cieplutko

ewelina0307 co do ktg to mialam juz robione 6 razy okolo i sprawdzaja czy wystepuja skurcze w macicy tak bynajmniej mi polozne tlumaczyly.

My dalej lezymy niestety temperaturka podrosla wiec zaraz w ruch pojdzie czosnek, herbatka i swiezo wyciskany soczek w pomaranczy a na noc paracetamol ktory zalecila polozna.. mam nadzieje ze minie i jutro bedzie ok bo mam dosc i czuje ze Maluchowi tez nie fajnie..

Ostatnia edycja:
Ja też mam takie kłucia, dosyć mocne po prowej stronie pochwy. Ja tak sobie sama tłumaczę jako rozciąganie przedporodowe. A może Niunia mi się pcha w kanał i promieniuje.... Albo to ten hormon co rozciągają się mięśnie, bo patrząc na moje stopy to mam go bardzo dużo :):):)

reklama
ja może w kwestii suwaczka..nie wiem czy dobrze wyjaśnie ale postaram się...wejdź na stronę
Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com
to tylko przykładowa ale dosyć popularna suwaczkowa strona. Po wybraniu wszystkich preferowanych opcji i "stworzysz" swój suwaczek, dostaniesz kod swojego suwaczka do wklejenia go w ustawienia profilu. Nie pamiętam jaki najlepiej działa tutaj ale chyba własnie BBcode ew html...zobaczysz. U góry strony masz
Dalej na górze po prawej stronie masz pasek Ustawienia..wchodzisz...dalej Moje ustawienia...dalej Edytuj sygnaturę...tam wklejasz wcześniej skopiowany kod suwaczka w okienko i..Zapisz sygnaturę.

Jch o ktg...ja nie miałam ani razu w 3 trymestrze...ale z tego co się orientuję jak najbardziej można"orientacyjnie" określić aktywność skurczową a tym samym mniej więcej czy daleko do porodu.

Ciekawe jak tam agaa po wizycie...:eek:

Ja dziś znowu zrobiłam maraton..3 godziny łażenia..i ani jednego skurczu..to dobrze biorąc pod uwagę że mam położenie miednicowe i lepiej żebym nie wywołała porodu naturalnego.niestety ja nie usiedzę w miejscu..to chyba najgorsza kara dla mnie...ale sama sobie stwarzam ryzykowne sytuacje..koniec z tym..czas poleżeć:no:

dzis przyjaciółka podrzuciła mi parę książek np język niemowląt i macierzyństwo non fiction..czuję że "łyknę" je w 1 dzień...macie,znacie,polecacie coś wartościowego w temacie dla pierwszorazowej mamy?:-p
buziaki babeczki!

Do góry