reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Anoula na jaki szpital się zdecydowałaś – żelazna czy inflandzka? Faktycznie noc przed lepiej w domku spędzić...

Dehaira – wlewka to lewatywa? :) jakie badania pod kątem cc trzeba zrobić? Jak skurcze?

Kaskaleczna może wszystko będzie ok, a w razie czego jakoś przemknie do Ciebie po balkonie :)

Dziś przespałąm prawie całą noc! Tzn. wstawałam do wc jak zawsze co 1,5 h ale bez problemu zasypiałam i obudziłam się przed 8. To chyba nagroda za te bezsenne tygodnie...

Dziś leniu****ę chyba, ostatnio osłabiona jestem. A i od wczoraj i ja nie widzę kostek u nóg :) dołączyłam do Was dziewczyny :)

reklama
Jeśli chodzi o badania do CC, to ja nie miałam żadnych specjalnych badań. Potrzebna była grupa krwi i GBS. GBS miałam dodatni, więc jak zaczęły mi odchodzić wody to dostawałam jakiś lek, żeby nie zainfekować maluszka. W sumie nie wiem po co muszę przyjść tym razem dzień wcześniej, pewnie po to, żeby nic nie jeść w nocy.

U mnie też dziś gorsza noc, ale nie było aż tak źle. Mam takie dziwne myśli, z jednej strony chciałaym żeby maluszek już był z nami, odliczam dni do cesarki, a z drugiej przeraża mnie ten fakt i zostało ostatnie16 dni wolności i przespanych nocy. Może tak mnie to przeraża, bo wiem jak to wszystko będzie wyglądać i co będziemy znów przechodzić. No niestety człowiek szybko się przyzwyczaja do dobrego.

hejka,
u mnie dzisiaj tez spokojna noc zero skurczów, tylko pare razy na siku wstawałam ale to standard:) zaraz ide do lekarza na kontrole wyników mam nadzieje ze wszystko jest ok:)
pakujcie sie pakujcie dziewczyny bo czas najwyzszy:)w kazdym momencie mozemy urodzic...lepiej być przygotowanym. Mój szpital ma swoja listę co trzeba wziasc do szpitala ma ja na stronie internetowej więc miałam ułatwioną sprawę.

hej hej
noc pełna skurczów... dopiero nad ranem popuściło
aaga - mój lekarz nazwał to środkiem przeczyszczającym ;) ale podaje się go doodbytniczo ;)
a badania dodatkowe to - krzepliwość krwi, która jest ważna tylko 3 dni i elektrolity Na i K w surowicy - to też tuż przed porodem
Wczoraj przeanalizowałam z lekarzem moje posiłki i lekarz nie ma pojęcia skąd to tycie u mnie... już mam 25kg więcej :( a tu jeszcze 4 tygodnie... jestem tym przerażona... wcześniej się nie martwiłam , mówiłam, że trudno, że przecież nie robię nic żeby tak było... ale teraz się martwię, że coś jest nie tak ze mną

Witamy! :)
Noc ok, o 5 wstałam razem z mężem, bo szedł z psem na dwór, a troszkę zaspał, więc musiałam sama wytrzeć łapki Scooby'emu, zaraz po mnie wstał mój tato, który śpi u Milenki w pokoiku (pomaga Nam płytkować łazienkę), po czym, gdy wróciłam do łóżka i już prawie zasypiałam usłyszałam jak mój tato strasznie kaszle. Poszłam mu zrobić coś ciepłego do picia i pogadaliśmy chwilkę, poczułam, że łapią mnie skurcze, więc się położyłam i męczyły mnie chyba z 2h, dosyć silne były, dlatego nie mogłam zasnąć :( Teraz boli mnie strasznie podbrzusze, zauważyłam, że szyjka zaczyna mi tak jakby pulsować, nie wiecie co to może oznaczać? No i Milenka się strasznie wierci od kiedy wstałam :p

Zazdroszczę wyspanym dziewczynom! :p

a właśnie kobietki z WROCŁAWIA, wy wiecie może co zabrać do jakiego szpitala? chodzi mi o torbe co powinna miec?

ja się włanie spakowałam gdyż do porodu zostało mi 17 dni czaicie to ;o bo mam 37 i 5 dzień, a wg lekrza termin na 05.11 czy 04.11 a wg okresu 28.10 :D

maagsiaa ta pulsująca szyjka oznacza skracanie się i rozwarcie, z tego co czytałam na necie, bo sama to mam :p

Dehaira nie martw się wagą, jeśli z dzieckiem wszystko ok, to widocznie taka Twoja uroda i po ciąży zobaczysz jak szybko zacznie Ci spadać wszystko. To będzie naprawdę miłe uczucie :)

maagsiaa, dehaira trzymajcie się z tymi skurczami.

A z tą torbą to faktycznie najwyższy czas. Ja już w sumie ją mam, tylko czekam na wyschnięcie moich koszul i szlafroka, no i dzidzi ręcznika i kocyka – dziś wstawiałam pranie.

Rojku mam jeden wydruk z USG z 10tc i na tej podstawie liczę sobie tygodnie a na ostatnim jakie mi robił jakiś czas temu powiedział że wszystko się zgadza.
Kaaroo Ty z tego co pamiętam na Brochów się wybierasz? Rozmawiałam ostatnio z położna, która tam pracuje i powiedziała że tam nie trzeba brać żadnych ubranek tylko podstawowe kosmetyki a poza tym ostatnio mieli takie przeludnienie, że po porodzie trzymali 1,5 dnia. Ja postaram się dzisiaj albo jutro dowiedzieć co trzeba mieć na Borowską na razie pakuje się zgodnie z lista Rojku z tamtego wątku

reklama
Nik-i właśnie oglądam nowy zakup……….ciśnieniomierzJbędę mierzyć ciśnienie przez cały tydzień tydzień do tego jeść seler i ryby J

Kaaroo gratuluję torby

Aga coś w tym jest ..mój mąż be problemu wejdzie przezbalkon bo skacze jak małpa po rusztowaniuJ

udało mi się zmierzyć ciśnienie 140/100 wiec mniejsze niz wczoraj....:)

Ostatnia edycja:
Do góry