reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

agaa mysle ze jak bedzie w spioszkach i otulaczu to może być ok...podobno maluchy najlepiej czują się w temp 20 -22 C. Zawsze możesze je przykryć kocykiem w razie czego..wyjdzie w praniu tak czy siak:)

reklama
ja dziś pytałam swojego lekarza jak to wygląda z CC, powiedział, że zgłaszam się z samego rana w dzień operacji... rano jak wstanę mam zrobić sobie "wlewkę" po 15 minutach już jestem wypróżniona... i jadę do szpitala - ogolona ;) mam nie jeść już nic w nocy przed cc....badania wszystkie mam mieć ze sobą - te do operacji... wywiad anestezjologiczny dostałam do wypełnienia do domu i mam zabrać ze sobą do szpitala razem ze zgodą na operację. Od 8 rano do godziny 14 "cięcia". W zależności od tego, która jestem w kolejce i czy nie ma jakiś "nieplanowanych" zabiegów tak wjeżdzam na salę... Oni po przyjęciu badają mnie USG + KTG + EKG... , dostaję środek do umycia się... myję, przebieram w ich łachmanki i na salę....:) znieczulonko itd.

dehaira zazdroszcze widocznie w Twoim szpitalu mają inne zasady. Chyba wolałabym tę noc Przed spedzić z meżem a nie sama w szpitalnym łóżku. Chyba jeszcze raz poproszę lekarkę czy mogłabym jednak zgłosić się rano..:)

babeczki, ja już ledwo siiedzę z tymi skurczami ;/ teraz mi przeszło na szczęście, JUTRO MAMUSKI PAKUJEMY TORBY DO SZPITALA, zróbmy to razem będzie raźniej :-)

wróciłam od lekarza i mam lekki dół............... ciśnienie 150/100.........muszę zrobić badania dodatkowe i w czwartek za tydzień znowu do lekarza i podejmie decyzję czy mnie położyć do szpitala................przez to ciśnienie..............
ja wiem że to dla dziecka wszystko ale nie wyobrażam sobie miesiaca w szpitalu bez męża bo pracuje w takich godzinach ze nikt go nie wpusci do mnie............
no coz co ma byc to bedzie..........

HEJKA
Musiałam nadrobić i przeczytać wszytko co żeście naskrobały:)
dehaira, anoula - ja również wstaję w nocy albo na siku albo po mleko, średnio co 2 godz. mam pobudkę później próbuje się ułożyć wygodnie do snu, usnę i zaraz znowu pobudka. Dodatkowo ból tej kości łonowej, kregosłupa i bioder jak za długo śpię na jednym :p
Co do tetrowania to i ja jestem za wygodna nie będzie mi się chciało prać - prasować, prać - prasować i tak w kołko :p ale trzymam za was kciuki i podziwiam :)
Mogę się pochwalić bo w końcu spakowałam torbę do szpitala co było nie lada wyczynem :)
W poniedziałek ide na kolejne KTG i zobaczymy czy dalej mam brać leki czy już przestać :) Tak sobie siedzę z herbatką i uświadamiam sobie jak ten czas szybko leci, teraz tym bardziej, tydzień za tygodniem a mi pozostał do kupienia tylko wózek, będe zamawiać na allegro jakoś w przyszłym tygodniu :)

maximama co do sesji zdj. ja to generalnie nie lubię siebie w ciąży, więc nie chcę uwieczniać tego stanu rzeczy ;)

kaaroo ja już torbę mam spakowaną od miesiąca ;) Ale jakby co to mogę Ci potowarzyszyć i przepakować ją na nowo :p

nik_i nie mam doświadczenia z kastracją, a też noszę się z zamiarem wykastrowania swojego psa.

kaskaleczna czego się nie robi dla maluszka. Szpital niefajna rzecz, ale na pewno bezpieczne miejsce dla Was obojga. A lekarz nie kazał Ci mierzyć sobie ciśnienia w domu samej? Bo wiem, że czasem tak robią, żeby sprawdzać w domowych warunkach bez nerwów kilka razy dziennie. Bo u lekarza, to różnie bywa.

anoula a gdzie zdjęcia pokoiku?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kaaroo przyłączam się do grupowego pakowania zawsze to jakiś bodziec. Co prawda muszę jeszcze dokupić jedną koszulkę i stanik do karmienia ale łatwiej to będzie dopakować niż czekac z całą akcją na brakujące rzeczy.

Dziewczyny czy poród może się zacząć bez tych skurczów przepowiadających? bo ja to chyba oprócz bolącego biodra to nie mam żadnych ciążowych objawów i nie wiem czy ich nie ma czy ja po prostu nie czuje.

nietypowa jasne, że możesz ich nie mieć, albo po prostu nie odczuwasz ich tak mocno jak inne. Ja w zasadzie pierwsze skurcze porządne poczułam w poprzedniej ciąży rodząc ;)

reklama
Do góry