reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

hej laski,
ja już po wizycie u gina i niestety nie mam dobrych wieści, dostałam skierowanie do szpitala i muszę dzisiaj iść...a ja nie chcę:( skróciła mi się szyjka dość dużo i dzidzia jest nisko i rozwarcie mam na 2,5 cm...super...:( idę się pakować i zmykam do szpitala, chyba to od kaszlu:(
Jolka super że promotor Ci zaakceptował pracę:) oby tak dalej.

reklama
karool pomyślałam tak samo jak gnosia...chociaż podobno na dwoje babka wrózyła moze to byc juz powoli objaw rozwierającej szyjki ale nie koniecznie. Faktycznie slyszalam ze niektore dziewczyny mają już skurcze w tym okresie a rodzą normalnie.
Swoją drogą jestem żywo zainteresowana czy Ci sie dzidziak przekręci mamy podoby "staż" i tez czekam na przekręcenie. Zycze dobrych wiadomosci u gina;))
swoją drogą dziewczyny które mają maluchy główką w dół...gdzie tzn w której części brzucha czujecie czkawki Waszych pociech?? ja mam główkę między żebrami i czuje ją dość wyraźnie a czkawki czuje za kazdym razem bardzo nisko :eek: zgłupiałam...gdzieś czytałam że to złudzenie ale może nie..może to już...do usg jeszcze tydzień choroba:cool:

oj aneczka trzymaj się i tylko nie martw na zapas...i idz idz lekarz potrafią ogarnąć takie sytuację i przytrzymac dzidzie jak najdłużej. Uszy do góry!

Anna Orłowska trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze
kaaroo, gnosia ja mam skurcze (to są takie twardnienia brzucha) już od 2 miesięcy. Teraz biorę furę leków na te twardnienia m.in. luteinę, nospę, aspargin. Od wczoraj twardnienia się nasilają. Strasznie boję się tych skurczów, bo ja mam mieć CC. Mam nadzieję, że dotrwam do 36 tygodnia.

jolka tzrymaj tak dalej, nie zwalniaj z tą pracą:):-)

rojku
pierogi ruskie pycha.............przez pierwsze cztery miesiące ciązy jedyną rzeczą którą mój organizm tolerował- byly pierogi ruskie mojej mamy:-)- parę kilo miesięcZnie mi robiłą..:szok:...... coś w tym jest że najlepsze są te od mamy

aaga ale ci fajnie że masz słońce za oknem:happy:,

akilegna te chipsy wędzona szynka też nie zawsze są.......chociaż może top i dobrze;-)

gnosia trzymam kciuki za wyniki męża:tak:

marys naleśniki z kapustą i grzybami,,,,,,,,,, mniam......... tylko grzybów nie mam:-(

ania trzymam kciukasy za dwupak:)

a ja oczywiście poszalałam po miesiącach leżenia : 20 słoiczków nutelli i 22 papryki konserwowej- właśnie kończe pasteryzować........ i biorę się za odpoczywanie..........

Rojku właśnie mi też ciężko prasować, jednak taka pozycja na dłuższą metę jest bardzo niewygodna. W sumie ociągam się z tym praniem i prasowaniem. Ale nie ma bata, za tydzień zaczynam. A potem pakowanie torby pójdzie w ruch.

A odnośnie „zdrowego” jedzenia, z M załatwialiśmy kilka spraw no i głodni się zrobiliśmy. I co? Mc Donald's był grany :) Mój ukochany wieśmac i frytki. Która mnie dziś przebije z kaloriami? :) A na kolację pierogi ruskie... hehe

kaaroo uważaj na siebie.
Anna O trzymaj się dzielnie. Dobrze będzie!

Kaskaleczna tylko nie przesadzaj w drugą stronę z tą robotą :) Choć wiem, jak już Ci wolno to szalejesz :)

Powiem Wam, że my już po usg, nasz Synek waży 1822 g i według usg ciąża jest starsza o tydzień, choć to i tak pewnie nijak ma się do terminu porodu. Wszystko z Małym ok. Mieści się ze wszystik w normach i machał rączusią. Widzieliśmy profil buźki – ślicznotek nasz kochany ;)

A druga dobra wiadomość – kupiliśmy wózek używany :) Jedo Fyn 3w1 za ...400 zł :) Powiem Wam, że taki fart. Rano (jak co rano) przeglądałam ogłoszenia i wyczaiłam nowe. Jak zobaczyłam opis, cenę i że z warszawskich bielan, to od razu za telefon. Pani od razu z nami na oglądanie się umówiła. W międzyczasie miała inne telefony od zainteresowanych, ale jak już weszłam i zerknęłam na wózek, to wiedziałam, że to ten :) Jestem happy, bo liczyłam, że za ten komplet wydam min. 800 zł. Wózek w pełni sprawny, odświeżony i w dobrym stanie. Mam dziś mega humorek :)

reklama
aaga juŻ bez szalenstw bĘdzie, bo w kaŻdej chwili sytuacja moze się zmienić........ będę sobie pozwalała na 4 godziny lekkich prac dziennie oczywiście z przerwami............. bo wiem że jak zaczne wszystko robić co bym chciała to jak nic znowu łózko będzie.......... dzisiaj tak tylko te przetwory zrobiłam żeby dwa razy nie wekować ......... za to jutro tylko dwie godzinny lekkich prac......... tak Pan lekarz kazał..... godzina łażenia 3 leżenia i znowu godzina łażenia 3 leżenia ...............

a pochwalisz się zdjęciem nowej bryki:)

Do góry