reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugie szczepienia niemowlaka

reklama
Ale skąd ta pewność? Wysnułaś wnioski tylko po tym jednym zdaniu. Może ogólnie mówiła o dawkach. Trzeba zapytać najpierw autorki pytania jakim idzie schematem i w jakim wieku jest dziecko. Z różnych wątków tutaj można wyczytać, że to co mówią lekarze nie zawsze jest ok.
Dziecko miało rodzielone mmr i inne szczepionki. Więc jest po roczku.

A jak po tej 4 dawce? Wszystko w porządku?
Czy mam rozumieć że 4 dawka jest dodatkowa/ nieobowiązkowa?
Mam wątpliwości bo ostatnio córka średnio
Zniosła inna szczepionkę (6w1) chociaż poprzednie dawki były bez żadnych objawów. Rozdzieliłam jej pneumo i mmr oraz tą 6w1. Teraz się waham czy 4 dawka jest jej potrzebna.

Z tego wpisu wynika, że dziecko jest świeżo po 6w1, a jednosnie już po mmr i pneumo więc raczej nie tylko jest po roczku, ale nawet powinno mieć 18 miesięcy (bo na taki okres przypada kolejna dawka 6w1)

A jak po tej 4 dawce? Wszystko w porządku?
Czy mam rozumieć że 4 dawka jest dodatkowa/ nieobowiązkowa?
Mam wątpliwości bo ostatnio córka średnio
Zniosła inna szczepionkę (6w1) chociaż poprzednie dawki były bez żadnych objawów. Rozdzieliłam jej pneumo i mmr oraz tą 6w1. Teraz się waham czy 4 dawka jest jej potrzebna.
Córka ma dopiero 8 miesięcy i miała 3 dawki, o tej 4 po roku dopiero nam mówiła ostatnio pediatra. My szczepimy się Prevenarem20. Z synem szczepiliśmy się Prevenarem13 i też miał dawkę przypominającą po roczku i wszystko było ok :) Jedynie 3 dawkę przeszedł źle, podobnie jak córka. 3 szczepienie u nich to był nieutulony płacz… Nie wiem dlaczego akurat to trzecie. Ale każde kolejne szczepienie bezobjawowo :)

Do góry