reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
Ok, nadrobiłam wątek to teraz się przywitam :)
Hejka, dziś zrobiony test i od razu wyraźne dwie kreski. Poprzedni listopad był dla mnie pechowy (ciąża, ale przy drugiej becie wzrost w okolicy 30%, przy kolejnej znowu minimalny, wizyta u lekarza i czekać na poronienie). Teraz czekałam z testem, obserwowałam cykl i od piątku już byłam przekonana na 99%, że jestem w ciąży, ale się bałam wyniku negatywnego i czekałam... Ehh te baby są takie głupie, jakby to że poczekam miało zmienić wynik 😂
W każdym razie cykl trochę dłuższy niż standardowy, ale na podstawie stosunku i domniemanego terminu owulacji termin wypada w okolicy 14.11.2025.
Na razie byłam na becie, czekam na wynik, powtórzę w środę i piątek. Jak przyrost będzie dobry to z lekarzem poczekam około 2-3 tygodnie żeby już było widać serduszko.
To moja 5ta ciąża, a w domu mam 2 córeczki (20.06.2021 oraz 19.06.2023).
Oby przyrost był prawidłowy 🤞
Z objawów to nie mam prawie nic. Piersi mnie mocno bolą i czasem zakłuje z prawej strony w okolicy jajnika, aha i od kilku dni szczególnie wieczorem okropnie mnie bolą plecy.
IMG_20250310_110750.jpg

Hejka, dziś zrobiony test i od razu wyraźne dwie kreski. Poprzedni listopad był dla mnie pechowy (ciąża, ale przy drugiej becie wzrost w okolicy 30%, przy kolejnej znowu minimalny, wizyta u lekarza i czekać na poronienie). Teraz czekałam z testem, obserwowałam cykl i od piątku już byłam przekonana na 99%, że jestem w ciąży, ale się bałam wyniku negatywnego i czekałam... Ehh te baby są takie głupie, jakby to że poczekam miało zmienić wynik 😂
W każdym razie cykl trochę dłuższy niż standardowy, ale na podstawie stosunku i domniemanego terminu owulacji termin wypada w okolicy 14.11.2025.
Na razie byłam na becie, czekam na wynik, powtórzę w środę i piątek. Jak przyrost będzie dobry to z lekarzem poczekam około 2-3 tygodnie żeby już było widać serduszko.
Z objawów to nie mam prawie nic. Piersi mnie mocno bolą i czasem zakłuje z prawej strony w okolicy jajnika, aha i od kilku dni szczególnie wieczorem okropnie mnie bolą plecy.
Zobacz załącznik 1692422
No udało się :).
Gratuluję ♥️

Zobacz załącznik 1692422
Gratuluje ❤️
2 dni różnicy między nami ja na 16.11
Ale wizyta w poniedziałek 17go

Gratuluje ❤️
2 dni różnicy między nami ja na 16.11
Ale wizyta w poniedziałek 17go
Zobaczymy jak lekarz określi bo w ogóle gdybym patrzyła na pierwszy dzień miesiączki to termin byłby znacznie wcześniej, ale obserwowałam cykl no i zbliżeń było mało, więc mogę określić że owulacja była między 20 a 22 lutego. Stosunek 21go także na ten podstawie obstawiam 14, choć wiem, że lekarz może podać zupełnie inną datę 😂

reklama
Witam nowe dziewczyny, fajnie, że nas przybywa 😁 trzymam kciuki za same dobre wieści i dajcie znać jak będą wyniki bety 😊

Do góry