reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy lipiec 2013

No Małgosia zaszalałaś z wagą:-) na mojej widnieją 62kg przy wzroście 170cm i pewnie już niżej nie zejdę- bynajmniej nie pamiętam kiedy było mniej. Na dodatek właśnie zapodam ogromną ilość kalorii bo zrobiłam tarte na kolację:-D A tej kolacji to Ci zazdroszczę ja nie pamiętam takiej ilości romantyzmu , muszę opierniczyć D że jest mało romantyczny :tak:

Moonaza najlepszego dla Olafka:happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
Tuśka super, że z małym już lepiej i że możecie spacerować bo pogada jest piękna:-)

Moonaza najlepszego dla Olafka z okazji 8 miesięcy i zdrówka dla Fabianka, będę trzymać kciuki, żeby wszystko się udało. Rozumiem, że się boisz ale musisz być silna dla nich. My jesteśmy tu min. po to, żebyś mogła się wyżalić jak Ci źle.

Małgosia mam nadzieję, że z każdym następnym słonecznym dniem będzie u mnie więcej optymizmu:-D

My po gościach, Laura śpi, mój S pojechał na mecz do moich rodziców, a ja muszę posprzątać.
Mam nadzieje, że jutro będzie pięknie bo wybieram się do mojej babci.

Ła Tuśka ja mam 171 i o wiele więcej na wadze :(

Byłam dzisiaj u tej dietetyczki i zobaczymy co to będzie bo za tydzień kontrola wagi. Mam 10 litrów wody zatrzymanej, więcej niż ostatnio. Mam nadzieje, że wytrwam bez słodkiego.

U nas romantyzm pojechał na wakacje.

Ostatnia edycja:
Dziekuje w imieniu Olafka, jak ten czas leci...

Dziekuje dziewczyny za wsparcie, bardzo mi to pomaga.

Staram sie nie myslec o tej operacji, na szczescie mam pare powodo ktore powoduja ze moge sie na nich dluzej skupic.
Z mezem pod koniec sierpnia wrocilismy po 5,5 roku z Irlandii. To byl moj genialny plan, ja jeszcze bylam na maciezynskim wiec nie mielismy cisnienia zeby szukac pracy. Maz zaczal szukac w grudniu i od stycznia pracuje na nieszczesnych tirach, a ja przedluzylam sobie maciezynski o 16tyg tylko ze bezplatnie, tak w razie W jakby nam tu nie wyszlo to zawsze moglabym tam wrocic do pracy. Jeszcze jak pracowalam to mowilam ze moglaby ta firma plajtnac to by mnie zwolnili i dostalabym odprawe... I jakiez mnie szczescie ogarnelo jak w piatek zadzwonila kadrowa i powiedziala ze zwalniaja cala produkcje i wszystko co z nia zwiazane czyli mnie rowniez. Czyli dla mnie to oznacza ekstra pieniazki. Przykro mi ze sporo ludzi straci prace, ale to byla wlasnie kwestia czasu i mi udalo sie uniknac dzieki temu siedzeniu na garnuszku panstwa w obcym kraju. Wiec troche szczescia w nieszczesciu.

Pisalam tego posta wczesniej, ale mialam sporo zajec w domu dzisiaj.

Chyba dostane okres (pierwszy po porodzie) albo jestem w ciazy... Mam nadzieje ze to pierwsze bo dla mnie za szybko na kolejnego dzidziusia, no ale jesli bede w ciazy to lamentowac nie bede.

Hej:-)
Moonaza super wieści z tymi pieniążkami jakby nie patrzeć taka miła niespodzianka a pieniążki zawsze się przydadzą:-) Dzielna i odważna babka jesteś. Co do okresu to masz super że jeszcze go nie miałaś mi niestety wrócił już w listopadzie a mówią, że jak się karmi piersią to tak szybko nie wraca:sorry:

Niby fajnie, ale wolalabym juz dostac bo nie wiem kiedy dni plodne itp . Kurde jutro test musze zrobic bo dziwny ten bol brzucha.
Czy gin ewentualnie zauwazy na usg zblizajaca sie miesiaczke?

Powiedzcie mi jakie mleko pija Wasze dzieci? Czy ktores z Waszych dzieci pije HA . Ja mojemu kupilam bo kurde ma plamy na klatce piersiowej i sie zastanawiam czy to to. Jak karmilam piersia to tez mial tylko wtedy sie nie drapal, a ja ograniczalalm mleko jak moglam.

Co do tego czy lekarz wykryje nadchodzącą miesiączkę to osobiście nie pytałam ale pamiętam na forum dziewczyny pisały że ginekolog mówił im że widać czy już nadchodzi czy też nie, dotyczyło to endometrium o ile dobrze pamiętam. CO do mleczka to Ci nie pomogę bo cały czas ściągam swoje i podaję małemu.

Hej, pozarlam się z mężem wiec na szybko
Moonaza ja daje bebiko albo nan oba zwykle i jest ok. Co do miesiaczki to Tuska ma rację. Na usg wszystko widać.
Ludzie jak mnie dzis moj slubny wkurza to brak mi słów. Od samiuskiego rana. Normalnie mam ochotę go wywalić z domu...
Ewelina a jak się sprawdza ile wody ma się w organizmie? Kurcze to pewnie nie jest Ci latwo na diecie? !

Ostatnia edycja:
Hej:-)
pogoda okropna a co za tym idzie samopoczucie podobne:-( nie wiem czy moje dziecko jest tak rozpieszczone czy jego życie to wieli skok rozwojowy ale non stop ryczy tak nie płacze tylko ryczy i marudzi.
Małgosia bo facet jest po to by uprzykrzać życie.
Ehh,,,,,Widzę że jakieś położne obserwują nasze wypociny:-D

reklama
Cześć Dziewczyny,
ogólnie mam dość wszystkiego od pogody po męża ignoranta!!!!
Okropne jest to, że chyba jeszcze nigdy nam się nie zdarzyło tyle do siebie nie odzywać. Do tego Zu znów kaszle - strzelę sobie w łeb - dziś idziemy do lekarza na 18. W pracy LIPA i na dodatek jutro wieczorem lecę do Berlina, a w przyszłym tygodniu Helsinki:(

Noc była tak okropna, że nawet nie chcę o niej myśleć. Jak Małej Zu się udało zasnąć, to ja nie mogłam zmrużyć oczu i tym sposobem spałam całą godzinę.

Przepraszam, że tylko o sobie, ale staram się nie ugrzęznąć w tym dołku do którego wpadłam.

Miłego dnia Mamusie!

Do góry