reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy lipiec 2013

Hej, bardzo fajnie, że u waszych dzieciaczków już lepiej ze zdrowiem. My dzisiaj pobudka o 6 jak nigdy, było mleczko myślałam, że dalej zaśnie ale niestety nie. Dzisiaj była taka piękna pogoda, że na forum cichutko było hehe. My spacerowałyśmy ponad 2 godziny, że nogi mnie już bolały. Jedyne co denerwowało moją córcie to słońce świecące prosto w oczy. Jak będziemy kupowali nową spacerówkę to musimy dokupić parasolkę bo nie wyobrażam sobie latem jak to będzie. Dziewczyny ja chętnie wróciłabym do pracy na pół etatu ale za te same pieniądze ( haha marzenia). Jednak troszeczkę brakuje mi kontaktu z ludźmi. Małą zajmie się moja mama, bo ona nie pracuje. Coś jeszcze miałam pisać ale już nie pamiętam. A na fb była zacięta dyskusja nt. witaminy D, jedne dziewczyny podają inne nie, a jak jest u was? My podajemy z zalecenia lekarki, która mówiła, żeby ją podawać do 2 rż.

reklama
Witam Lipcowe Mamusie!
Tuśka - ciasto rewelacja! a co zmieniłaś? ja chętnie bym zrobiła takie na weekend, akurat mamy gości:)
Ewelina - co do witaminy D, to my miałyśmy taką śmieszną sytuację. Jak pewnie wiecie jesteśmy pod opieką różnych lekarzy, w tym trafił się również neurochirurg, który to stwierdził, że ciemiączko zbyty szybko zarasta i żeby nie głupieć z tą witaminą d, bo on dzieci z krzywicą nie widział od wielu lat, a zbyt szybkie zarastanie ciemiączka może spowodować realne problemy. Mąrda mama się przestraszyła słowa problem i na jakiś czas odstawiłam witaminki. Będąc u pediatry zapytałam o witaminę i ciemiączko. I tu był zonk. Powiedziała, że ciemiączko jest prawidłowej wielkości i absolutnie nie można odstawić witaminy d. Powiedziała nawet, że najnowsze badania mówią, że nawet my (rodzice) powinniśmy ją przyjmować. Moje zdanie jest takie - co lekarz to opinia, a ja robię przerwę przy antybiotyku, a poza tym podaję, no chyba że zapomnę:zawstydzona/y:

Ewelina - a jaką spacerówkę kupujecie? nie wiem jakie macie wózki, ale jak macie wielofunkcyjne to nie będziecie korzystać z takiej spacerówki?

Poza tym u mnie cud miód i orzeszki. Dzieć zdrowy to i mama szczęśliwa:) Tym co mają jakieś wredne infekcje, życzę dużo zdrówka, a wszystkim pięknego i słonecznego dnia!

A mam do Was pytanie, nie widziałyście może gdzieś przypadkiem jakiś fajnych berecików? Szukam jakiegoś nakrycia na głowę dla Małej Zu, a nie chcę ażurkowej czapeczki tylko jakiś fajny berecik.

Swoją drogą już po 10, a tu nadal taka cisza? Ewelina, Tuśka, Moonaza - gdzie jesteście? Viv dawno też nie zaglądała. Na dobrą sprawę chyba tylko w 5 tu jesteśmy. Może też sobie jakiegoś tajniaka otworzymy??:)

Ostatnia edycja:
Hej, hehe z tym tajniakiem to dobre było:) Coś mi zamula forum nie mogę dodać nawet buźki hmmm... ani przerw w teksie zrobić. Tuśka ale dajesz wit D z DHA w jednej kapsułce czy osobno? Ja kiedyś w aptece kupiłam w jednej ale musiałam oddać bo było napisane, że podawać dzieciom powyżej 1 roku. Małgosia o widzę, że wraz z odejściem choroby ZU humorek wrócił, bardzo dobrze :) Hmm wózek to dla mnie też wielki dylemat. Niby mamy spacerówkę z wózka 3w1, ale ona jest dość spora po złożeniu. W czerwcu wybieramy się na wakacje i chciałam kupić jakąś mniejszą, coby do bagażnika oprócz wózka zmieściło się coś jeszcze hehe. Myślałam np. o Baby Design Mini BABY DESIGN WÓZEK MINI 2014 NOWOŚĆ + PARASOLKA (3973832055) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. albo ten WÓZKI BABY DESIGN SPRINT+OSŁONA +FOLIA +MOSKITIERA (4025421603) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

ale tu ruch:) nie nadąrzam:) zobaczymy, w przyszłym tygodniu ma być brzydko, to może wtedy będzie ruch na bb?? :-p

Ewelina nie wiem o co chodzi z Twoim bb, u mnie odpukać wszystko jest ok - nie potrafię pomóc. Co do wózków, to super ta pierwsza spacerówka, a widziałaś ją w realu? My też się wybieramy na wywczas i w sumie masz rację, dobrze byłoby coś prócz wózka zapakować do bagażnika:)

Przepraszam za spóźnienie ale była u mnie...... TEŚCIOWA:szok:
Małgosiu dziękujemy za życzenia dotyczące zdrówka bo się przyda - ja oddycham przez buzię , mąż zwolnienie i zapalenie oskrzeli a mały nadal katar i kaszel.
Co do przepisu nie wiem jaki masz piekarnik ja na termoobiegu piekłam ciasto na 150 stopni przez ok 1h10min dałam tylko 1 szkl cukru, foremkę wysmarowałam masłem i bułką tartą i robiłam z jagodami bo miałam zamrożone. Serka daję 1 opakowanie - nie wiem czy to szklanka bo nie sprawdzałam :-)
Co do spacerówki my mamy wózek 3 w 1 i jak dla mnie jest idealna ale w razie W mam taką malutką ramę coś jak parasolkę którą dostaliśmy gratis przy zakupie wózka,
Witaminę d+dha mam w jednym Bobik dha jest też omegamed ale jest droższy ja robię takie zakupy w internetowej aptece gemini bo jest o wiele taniej.
Jest piękna pogoda a ja w domu tragedia:no:

Tuśka - no już się martwiłam, że nic nie piszesz:) Teściowa powiadasz?:-) Uważajcie z tymi oskrzelami, żeby Mikołajka nie zarazić. Dzieciorki to strasznie szybko łapią takie dziadostwa. Dzięki za info o zmianach - ja też z termoobiegiem piekę.

Piękna pogoda - a ja w pracy:/ rany prognozy na weekend mnie przerażają i na cały kolejny tydzień też. Hmm może jakieś czary byśmy zrobiły, żeby odczarować te złe zwiastuny?? Kurcze ledwo wyzdrowiała ta mała Kulka i oby znów przez pogodę się nie rozłożyła. Ja już chcę cieplejsze dni! Może jakiś maj??

Ah mąż był u niej na dzień kobiet z kwiatkiem i ona uważa że wszystko ok ani przepraszam ani pocałuj mnie w d :-) wyglądam dzis jak przez okno w dresie bez makijażu i w nieumytych włosach:-) co do zamkniętego forum hehehe ciekawa opcja;-)

reklama
Tuśka - a to numer z Teściówką:D co do wyglądu, to ja nie mam czasu umyć włosów, więc poza ubraniem i makijażem nic nas nie różni:zawstydzona/y:

Kurcze podrzućcie jakieś fajne stronki z rzeczami dla Maluszków naszych. Mam ochotę coś kupić tej mojej Fruzi a nie mam weny na szukanie:/

Do góry