reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy lipiec 2013

O to i tak fajnie, że takie godziny pracy masz. Ja pracowałam od 10 do 18 i teraz nie wyobrażam sobie wrócić, bo co przyjdę do domu wykąpie małą i do spania? O nie no coś z tym muszę zrobić.

reklama
Mały śpi wiec wpadłam do Was:-) pani doktor stwierdziła ze wysypka faktycznie jest objawem 3 dniówki, generalnie jest ok w razie czego do kontroli za 2 dni. Mnie i męża tez rozłożyło więc mamy mały szpital:-( nie pytałam czy możemy wychodzić na spacer ale skoro nie ma gorączki to pewnie tak:-D

Witam dziewczeta :)
Ja tez sie zastanawialam jak ubrac malego na spacer i obojetnie jak go ubiore to bedzie zle. Ogolnie to on ma zapas tluszczyku ale lubi ciepelko, ale zawsze jest zgrzany jak wracamy do domu, a jak go lzej ubralam to w nocy mial juz katar (lzej tzn ciensza czapka ).
Przez ta pogode chyba takie choroby bo wlasnie nie wiadomo jak sie ubrac. Ja rano jak starszego do przedszkola prowadzm to przymrozek, a jak go odbieram to lato w pelni.

Tuska to moze Miko mial goraczke ale tego nie zarejestrowalas? Chociaz nie wiem czy da sie przeoczyc goraczke. Jak starszy mial goraczke to bylo chyba z 40stopni polecialam do lekarza a ona od razu antybiotyk, a ja cos czulam ze to 3dniowka bo zadnych innych objawow nie bylo to mu nie podalam no i na 4 dzien wysypka na plecach i brzuszku.

A moj Olafcio dalej na antybiotyku i dodany lek do inhalacji... juz mam tego dosyc, ale chociaz zaczal juz tak pozadnie raczkowac po calym mieszkaniu. Wyszla mu w dodatku jedynka i dwojka , wszystko na raz.

Pracujace dziewczyny, fajnie ze macie prace, ja bym chetnie poszla odpoczac do pracy.

moonaza miał gorączkę od soboty do wczoraj, generalnie został mu katar, marudzenie, kaszel i wysypka:sorry: ja tez wolałabym nie wracać do pracy ale co zrobić , prawda jest taka że z pracą źle ale bez niej wcale lepiej nie jest:-D

Dobry - Bobry!!
Witam się w pełni wiosennie! Dziewczyny z tym ubieraniem to jest katastrofa! Tak jak pisze moonaza za ciepło źle, a za lekko tym bardziej i bądź tu mądry. A na niedzielę zapowiadają u mnie śnieg!!!!!:angry: KATASROFA!!

Ewelina - z tymi godzinami pracy to nie przesadzajmy:) hmmm może Was nie zanudzę jak opiszę swój dzień:)
5.20 wstaję, 6.45 wychodzimy z domu, 7.00 zostawiamy Zu w żłobku, 7.10 jestem w pracy, 15.10 opuszczam fabrykę, 16.30 odbieram Zu, 17.30 dochodzę do domu i robię obiad, 18.00 wchodzi mój mąż, 18.20 Zu je kaszkę, 19.15 kąpiel, 19.30 układanie do snu i po dniu.
Z rana jadę samochodem, ale wracam już autobusami, a ostatni dystans pokonuję pieszo, bo do autobusu to chyba cudem bym się zmieściła. Więc jak widzicie wcale kolorowo nie jest:)

Tuśka - co do wychodzenia na spacer to się nie wypowiadam, bo ja matka bez doświadczenia jestem, my niby możemy wychodzić, bo nie ma gorączki, ale na wszelki wypadek siedzimy w domu.

moonaza - współczuję tylu leków, bo sama już mam tego cholerstwa dosyć, a powiedz mi jak Olaf reaguje na antybiotyk? jaki macie przepisany? zauważyłaś jakieś reakcje uboczne? Powiem Ci, że u nas też podobnie, i choroba i zęby, btw mamy już 4!! Macie jakąś szczoteczkę do zębów?

Miłego dnia Mamusie!!

Witam :-)
dziewczyny co tu tak cichutko ???? PISAĆ PISAĆ:-D:-D zostaliśmy dziś w domku ale już jutro idziemy na spacerek. mały wstał o 6.30 wypił mleczko, na drugie śniadanie zrobiłam mu budyń , a dla nas mam ciasto w piekarniku :-) piękna słoneczna pogoda aż okna chce się myć . Gdyby nie mój stan zdrowotny bym sie za to zabrała ale niestety trzeba to przełożyć.
Małgosia my stanowczo mówimy nie dla gorszej pogody:tak:

Hej Ho!! dobra pogodo! ja też nie chcę zmian!!
Kochane, moje dziecko jest zdrowe!! JUPI!! tylko jeszcze dwa dni ma przesiedzieć w domu i po choróbsku! jej jej la la la:D
Co do porannego wstawania, moja Córcia wstała o 2.38, później o 3.15, żeby o 5.17 powiedzieć dzień dobry Kochani Rodzice:D

Małgosia super wieści :-) bardzo się cieszę że Zu wróciła do zdrowia:tak: no to bardzo Was kocha i nie mogła doczekać do rana żeby was zobaczyć :-D ja ostatnio jakaś bez mocy jestem więc cieszę się że mały się nie budzi ostatnio w nocy. A teraz zrobiłam sobie pyszną kawkę z ekspresu i modlę się do gorącego ciasta by ostygło to takie moje małe baterie:tak:

Tuśka :):-) bardzo dziękuję za taką miłość:D RANY jak ja Ci zazdroszczę tego ciacha i kawy. Teraz oddałabym dużo za takie cuda. a jakie masz ciacho?

reklama
Do góry