reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Piszę po cichu, co by nie zapeszyć. Moje dziecko przespało dziś całą noc do 4 rano. Wstała zjadła i pospała do 6. Aż się zastanawiałam, czy wstawałam do niej, czy nie. Oby jej to zostało.
Moja parę razy była przetrzymana, ale ja byłam zbrakowana psychicznie to takiej akcji.

Witam :-)
U mnie od wczoraj pada śnieg i niby się topi, ale ciągle jest biało
r070.gif

Moja ciągle śpi w dzień i to po 2 godziny, a idzie spać przed 11 więc nie ma problemu z wieczornym pójściem spać około 19:30. Mam nadzieję że taki stan jeszcze długo się utrzyma.

U mnie po chorobie troche sie pozmieniało(na gorsze oczywiscie). W dzien spi tak od 12 do 15, a wieczorem zadyma do 22..... dzis sam padl ok 13 i jeszcze spi- ide przerwac drzemke-wyrodna matka ze mnie;-)

U nas jest jedna drzemka, około 2 godzin w normalnych warunkach. Dzisiaj obudził sie zakatarzony, wiec pierwsza drzemka trwała 20 minut. Teraz układa sie na druga, która pewnie dłuższa nie będzie.

U nas H jeszcze na antybiotyku ale już jest dobrze, K dalej boli brzuch ale wyniki wyszły bardzo dobrze. H śpi w dzień od 13 do 15, spać na noc chodzi od 20 do 22 i tak jak Djmka u Ciebie tfu tfu dzisiaj spał całą noc do 8.00 z pobudką ok 4 na monia ☺

Ja tam sobie nie wyobrażam, żeby mała w tym wieku już nie drzemała w ciągu dnia. Dla mnie jej drzemka to chwila oddechu, i albo faktycznie mam wtedy luz, albo zazwyczaj robię coś w domu.
Jak dla mnie może drzemać aż do czasu pójścia do szkoły:-D
To żart oczywiście :)
Generalnie mała śpi około dwóch godzin dziennie, zasypia pomiędzy 15 a 16 i dla mnie to super, bo dzięki drzemce w ogóle nie marudzi i zdecydowanie przyjemniejsze są wieczory.

Z Kubą jest tak że zasnąć sam nie chce ale jak już zaśnie to śpi 1,5-2h. Budzę go czasami o 13 bo potem bym siedziała wieczorem do niewiadomo której godz. a dla mnie to właśnie wieczory są chwilą dla mnie tylko.

Rzuciłam tylko okiem i widzę,że o drzemkach jest.
U mnie wszystko roz regulowane dziś O spał od 10 do 13 z hakiem i zaliczył 2 drzemkę. A śpi jak chce ale duzooo. Ona ma jeszcze czas na regulowanie się ;)

reklama
Wiedziałam, że jak povhwalę Młodą to ona mi dołoży. Noc fatalna, koszmar. Ledwo żyję.

Kroczku ja też cenię sobie wolne wieczory i za nic tego nie zamienię.

Auliya ona ma jeszcze czas ;)

Do góry