reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Agunia, dzieci alergiczne jak dostają alergen to są rozdrażnione. Dotyczy to wszystkich zarówno małych jak i dużych. On ma na 100% alergie i boli go brzuszek.

reklama
Hejka,
Myślicie Dziewczyny że może być alergia przy niezłej cerze, mamy tylko potówki i ładnych kupach, lekko rzadkie, ale piękne żółte bez śluzu tylko z grudkami? Bo kurcze to moje dziecię też niespokojne, ale fizjologicznie normalne. On jak wstanie ma super humor, śmieje się i bryka, ale później jęczy okropnie. Myślałam, że ma problemy z zaśnięciem i przechodzi typowy czwarty trymestr ciąży, bo natychmiast pomaga suszarka czy odkurzacz, ale może to rzeczywiście alergia? Tylko czy przy alergii mogą być książkowe kupy i płacz przechodziłby od razu po włączeniu odkurzacza? Może mi się taki model nie umiejący zasypiać trafił... Aaa i powiedzcie mi, czy Wasze dzieci zawsze budzą się z płaczem? Bo Adaś tak i od razu musi cycka dostać bo syrena jest na całe osiedle

Witam :-)
Coś ostatnio ciągle brakuje mi czasu. Wczoraj mąż zerwał czereśnie i robiłam słoiki, a jeszcze teściowa była na jagodach to też trochę słoiczków zrobiłam.
Dzisiaj też zanim posprzątałam, zrobiłam obiad to pół dnia zleciało. A jeszcze kupiłam ciasto francuskie i chyba zrobię ciasteczka :-)

Kroczek u mnie też wydatki to moja najgorsza zmora:no: Ciągle dochodzą nowe, a ja mam mniej do wypłaty na macierzyńskim i jeszcze mąż teraz był 3 tygodnie na chorobowym, aż się boję tego miesiąca. A tu i samochód trzeba opłacić i jeszcze chrzciny. Nawet nie marzę o wakacjach.
Życzę lepszego ruchu w interesie.

Jotemka podziwiam za dietę, bo nie dość że masz przymusową przez alergię małego, to jeszcze sama sobie zarzucasz.

Agunia oby Julek był grzeczniejszy niż zwykle i pozwolił rodzicom wypocząć.
Magda Ciosek moja też potrafi zasypiać jak ja muszę wstawać. Odliczam dni do wakacji, to może uda pospać się choć godzinkę dłużej :tak:

I mój też ryczy jak jest już jego czas na jedzenie, a jak dłużej pośpi to ryk jest intensywniejszy :D

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

wreszcie mogę usiąść na chwilę,my dziś znowu na masażu byłyśmy,narazie efektów zero,chyba to potrwa długo:no:.
Jotemka ty już taka zaprawiona matka że dla Ciebie dwoje czy troje dzieci to urlop i luzik a dla nas mamusiek małodzietnych niestety nie;-),przy czwartym można dojść do wprawy,nie?Diety jeszcze raz współczuję choć mi by się przydała ale brak silnej woli,właśnie pochłonęłam carbonarę z suszonymi pomidorami:zawstydzona/y:.
AGUNIA coś w tym jest,wiele razy czytałam i słyszałam że nie ma rozdartych dzieci,po prostu często płaczą jak im coś dolega,moja nadal się pręży i czerwienieje i płacz potworny,to chyba wzdęcia nie?kupiłam bobotic dziś i będę dawać od nowa,a niby po 3miesiącu układ pokarmowy jest wykształcony i problemy brzuszkowe się kończa.

U mnie owłosienie bez zmian,maszynka w ciągłym ruchu za to na głowie ubywa,już mi się placki łyse zrobiły,lecą garściami:szok:,dziś kupiłam odżywkę do smarowania głowy i wzmocnienia cebulek,zobaczymy.
No i tyle bo na 18 idziemy na zakończenie roku do kościoła,oczywiście Milenka też.

Jeje dziewczyny! Czy Wasze dzieci tez dzis takie nieznosne? Jejku spal dbhwile i to jak go bujalam i troche na spacerze spal, a tak to placze z przerwami robiac przy tym smutna minke. Moze to jakis skok?

czesc
współczuję niespokojnych dzieci mój jest grzeczny wiadomo że nelepiej na rękach albo w wózku ale jak go do łóżeczka odłoże to też nie ma strasznej tragedii
edysiek u nas tez ciężki bedzie miesiac bo i chrzciny i ubezpieczenie auta i nowa pralka bo padła ;(
na dodatek mam chyba zapalenie piersi bo od nocy goraczkuje mam bolaca pierś ale co dziwne nie mam zadnego twardego miejsca :baffled::baffled:
jutro pojdę do lekarza zobaczymy co mi powie

aaaaa ile dni maluch może nie robić kupki bo u nas jest 3 dzień

Jotemka, milenka dokładnie to co mówicie potwierdziła nasza neonatolog - dzieci w tym wieku nie płaczą bez powodu. Dlatego właśnie szukamy przyczyny i na pierwszy rzut poszło białko mleka krowiego. Mam nadzieję że tu tkwi problem chociaż dzisiejsza kupa znowu była ze śluzem :no:

Lizzy kupa może być nawet raz na tydzień, oczywiście pod warunkiem, że brzuszek będzie miękki i nie będzie boleć. Czasami nawet otwiera szybciej usta niż oczy ;-)

Moje dziecie zazwyczaj też rykiem oznajmia głód po przebudzeniu. Cz

reklama
Agunia a co jesz? Tu musisz "pogrzebać" bo np nie można absolutnie przy alergiach jeść selera, por jest śluzotwórczy. Napisz może cos podpowiem, doświadczenie i wiedzę mam niemałą.

Ostatnia edycja:
Do góry