reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Matko,u Was też tak leje?

MAMA ja tak zasłabłam ostatnio że o mało do rowu z wózkiem nie wjechałam,tak mnie zatoczyło,a teraz po tym mega okresie muszę morfologie zrobić bo na pewno jest kiepska.
U nas kupa jest co 3dzień ale jest książkowa,ja myśle że moja wieczorami ma jednak kolki,bo cięzko ją uspokoić,wczoraj w kościele dała taki popis że hej:angry:.
Uf zadzwonili z rehabilitacji że ich podlało trochę i dopiero w poniedziałek na masaż,ale martwię się jeszcze gorzej jej ta główka leci,jakby wogóle tam mięsni nie miała:-(

reklama
uff na wieczór było kupsko na szczescie takie jak zawsze i bez specjalnego spinania więc OK
u mnie też już wszystko wróciło do normy, gorączka minęła, pierś już nie boli tak bardzo więc chyba mi przeszło,:happy: chociaż się bałam że bez antybiotyku sie nie obędzie

mama.o a robiłas sobie badania krwi może to jakaś anemia albo coś?

macie jakiś pomysł na 5 rocznicę ślubu bo mamy w piątek a ja mam pustkę w głowie

Ostatnia edycja:
Witam :-)
U nas wczoraj lało cały dzień, a dzisiaj już ładnie. Mam nadzieję, że jutro będzie ładna pogoda, bo chciałabym iść do szkoły na zakończenie roku, oczywiście z Kinią :tak:

Córcia grzeczna, do południa spała i pozwoliła mamie zrobić pierożki z jagodami :-) Teraz siedzi w leżaczku, ale chyba śpioch ją łapie. Ale już teraz popołudniami nie śpi za długo. Ale dobrze, że rano śpi to mogę i obiad zrobić na spokojnie i posprzątać.

Lizzy dobrze, że już lepiej i nie trzeba brać antybiotyku.

Zmykam, bo muszę przebrać małą i idziemy na dwór. U nas ciągle kilka kup dziennie i w związku z tym sporo pampersów idzie.

Lizzy - a wchodzi w grę wyjscie gdzieś bez dziecięcia?

A ja ostatnio w ogóle nie mam weny do pisania. Nic się nie dzieje ;-) Misiek spokojny jak zawsze, Młoda zmienna jak zawsze, a ja nie wyspana jak zawsze ;-)
Na weselu było fajnie choć już o 2 byliśmy w domu. Jak na wyjscie z niemowlakiem całkiem nieźle. Dziadkowie też dali sobie radę z Oliwką, chociaż jak im się o 3 nad ranem obudziła to zasnęła dopiero po 9. Ale nie wyglądali na bardzo nieszczęśliwych, raczej tylko zmęczonych.
Teraz mam urwanie głowy z różnymi niedzieciowymi rzeczami, wiec na weekend mąż zabierze starszą do dziadków zebymmlgla cos podgonic. Zobaczymy czy nie prześpię tego darowanego czasu :p

Hej dziewczyny
Poczytałam co u was ale dziś chyba nie odpiszę. Wczoraj już byłam na 100% pewna, że okres dostanę. Bóle krzyża i brzucha i to takie charakterystyczne. A tu co, wzięło mnie za przeproszeniem przesr****, zmuliło, wymioty i dupa z tego, okresu ani widu ani słychu, tylko spać nie mogłam i słaba jestem. Dobrze że Emma wyjątkowo zasnęła mi po 20ej i spała do 24:30 to mogłam sobie spokojnie w toalecie urzędować:baffled:. Mam nadzieję że to nie żaden wirus, ale dziś jest trochę lepiej a Emma na razie nie ma żadnych niepokojących objawów.

hej babki
Ide do lekarza. Przy karmieniu dosłownie trace sily, kreci mi sie w glowie. Wczoraj wrocilam szybko ze spaceru bo normalnie balam sie ze padne. Glowa boli mnie ostatnio nieustannie tak ze pada mi na oczy. Chwilami nic nie widze. Co jest grane? Tez tak macie? Oslabienie?
Z tych pozytywnych wczoraj porzadzilam w kuchni i wypichcilam piekny sernik z brzoskwiniami dla dzieckow na zakonczenie rokudo szkoly. Dzis już koniec szkoly -ale sie ciesze
Udanego dnia i duzo sil mamom dzieci zaczynajacych wakacje ;-)

zrob badanie krwi, bo moze faktycznie zmeczenie itp

Mama.o koniecznie zrob badania ale nie tylko morfologie ale hormony rarczycu tez, bo po ciazy czasem sa problemy z tarczyca.

Madzikm wspolczuje rewolucji jelitowych. Oby Emme nic nie zlapalo. Chociaz ona na piersi jest wiec jakby co to przeciwciala od razu dostaje.

U mnie dzisiaj super dzien. Mlody je i spi, a jak nie spi to sie usmiecha. Starszy ma dzisiaj dzien dziadka i caly dzien przesiedzial z dziadkiem na podworku i nawet mamy nie wolal. No i miedzy czasie spal jeszcze 1h10min i to szybko usnal. Dzieki temu mam zrobione zakupy, obiad, w miare ogarniete i pozmywane i upieczone ciasto. Tylko obawiam sie ze ciastka moze byc niewypal bo pierwszy raz testowalam taki maly przenosny piekarnik ktory dostalismy od tesciow a jego sie po prostu wlacza i grzeje, bez ustawiania temperatury czy sposobu pieczenia. Do tego nie mam tutaj miksera wiec zostalo mi tylko do zrobienia kruche ciasto i zrobilam z truskawkami. Tylko nie wiem czy ich nie za duzo dalam i czy nie zrobi sie zupa truskawkowa.

Zuzanka wlasnie o Tobie dzisiaj myslalam jak tam Twoja starsza sie spisuje i jak wasze noce. Bo u nas odpukac juz chyba 3 noce przeslane przez Tymka w calosci. Fajnie ze wam sie wesele udalo. Ja to bym sie chetnie na jakiegos grilla do kogos wybrala.

Kobiety zrobiłam ciężkiemu samopoczuciu na przekór i kupiłam chustę.
Brak słów- miłóść od 1 zamotania.Bardzo nam przypasowała. Niby rozwija emocjonalnie dzieci a mnie ruszyła. Sama się czuję dokołysana. Moje starsze dzieci dziś pożegnały starą szkołę. Przyglądałam się im. Piękne dzieci mam, są wspaniałe.
Wszystko w temacie. Pozdrawiam.
P.s Zrobie usg tarczycy i odwiedze endo.

Ostatnia edycja:
Mama.o gratuluje zakupu. Fajnie ze i tobie i malemu sie spodobala chusta. To bedzie dla Ciebie duze ulatwienie. No i pieknie napisalas ze masz wspaniale dzieci. Dobrze sobie to uswiadomic. Choc czasem nas denerwuja i nie mamy do nich cierpliwosci to tak naprawde sa kochane i nie wyobrazamy sobie bez nich zycia.

Moi usneli oboje przed 21. Ja posprzatalam, zjadlam kolacje i zrobilam galaretki z truskawkami no i chyba pora sie polozyc i odpoczac. Dobrej nocki dziewczynki

reklama
Ufff padnięta jestem mimo wspaniałej ubiegłej nocy. Filip zjadł około 21, zasnął ok.22, na kolejne karmienie obudził sie dopiero przed 5, a następnie spaliśmy do 9:30!! Normalnie szok :p pierwsza taka noc od dwóch miesięcy, aż dziwnie sie czułam taka wypoczęta. Już się zaczęłam martwić czy Nim ok, ale potem wszystko przebiegało normalnie jak zawsze. Oby tylko to nie był jednorazowy prezent :D

MAMA O - uważaj na siebie :)

MILENKA - wiem, że łatwo się mówi "nie martw się" ale zobaczysz wszystko bedzie w porządku :)

LIZZY - fajnie, że ustała gorączka i inne objawy :)

Edysiek - ale mi smaka narobiłaś tymi pierogami :D

Marcia - spokojnej nocki.

Jutro idziemy do przychodni na sprawdzenie Dzidziola i szczepienie. Jestem bardzo ciekawa ile waży :) i jak zniesie to szczepienie.
Trzymajcie kciuki.

Kolorowych snów :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Do góry