reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

No ja jeszcze tez nie byłam na kontroli. Jakos nie chce mi sie isc. Ale wiem ze karmiąc piersia to okresu szybko nie musi byc, wiec jakos nie śpieszy mi sie..
No niestety kasa rozchodzi sie szybko. U mnie duzo pampersów idzie, bo młody robi duzo kup dziennie, ciuszków mam jeszcze duzo i w dużo nawet nie zdazyłam go ubrac, bo wyrósł, ale do końca wakacji jestem zabezpieczona, no i chociaz zaoszczedzam na mleku.
Ale starszy mi teraz wyskoczył w góre bardzo i musiałam mu wszystko nowe kupic.

reklama
Ja tez dzisiaj bez humoru jestem i nic mi sie nie chce. Starszak mnie dzisiaj od rana irytowal strasznie. Ale chyba sie nie wyspal bo o dziwo padl na drzemke o 11.30! Pewnie zaraz sie obudzi. A ja zamiast cos zrobic w tym czasie jak spi to siedze na necie ale jakos tak bezmyslnie.

Ja tez jeszcze nie bylam na kontroli u gina. A okres to juz sama nie wiem czy mialam. Mialam dwa dni takiego wiekszego plamienia, nawet ciezko to krwawieniem nazwac. Troche mnie brzuch przy tym pobolewal ale lekko a normalnie mam obfite i bolesne miesiaczki wiec nie wiem co to bylo.

Jestem, żyję, czytam ale nie mam weny i humoru żeby odpisać. Ja chyba jeszcze jako jedyna nie dostałam okresu i mało tego nie byłam jeszcze na kontroli:no: jakoś nie po drodze mi z lekarzem:/

Kroczku cieszmy się chwilą :) ja też jeszcze nie mam i cieszę się póki co :D

Tak samo jak nasze dzieciaki czasami hurtowo w złych humorach to tym razem dopadło nas. Ja też jakoś weny nie mam.

Mój mąż na tydzien wolnego wiec korzystam ile mogę i wybieramy sie do Ikei dzisiaj phiiiiii to mi dopiero atrakcja phiiii

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

no to wyglada na to ze grupowo humory nie dopisuja. corcia na szczescie spokojna,spi aktualnie a jak nie spi to tez zajmuje sie soba tazke chociasz to mnie cieszy. co do okresu ja wsumie dwa tyg temu zaczelam brac tabsy i sobie mysle ze to jest powodem kolejnego okresu tym bardziej ze dostalam na probe tabsy przy ktorych sie przerwy nie robi i mam je brac trzy miesiace,a pozniej decyduje sie na implant.

Witajcie,

z tym okresem to jest tak ze to zalezy od kobiety - moja kolezanka karmila piersia i dostala dopiero jak calkiem odstawila, po okolo 1,5 roku. Wiec sadze ze nie macie co panikowac, kazdy organizm jest inny. Ja tez jeszcze nie mam a na kontroli bylam i jest wszystko ok.

Z kasa tez krucho. Zalamalam sie jak wplynelo mi macierzynskie. Najpierw chwila euforii bo kasa jest na koncie ale jak policzylam ile z tego na oplaty musze odstawic to wyszlo mi ze moge wydac niewiele na zycie, a gdzie tu mowa o jakis ekscesach :) No ale nigdy nie bylo kolorowo i dawalam rade to i teraz dam.

Co do pieluch to ja za rada marci wypróbowałam tych z bedronki i teraz nosimy pieluchy Dada. Rozmiar 3 w ilosci 64 sztuki kosztuje 29,90 zł a nie tak jak pampersy. Jeszcze niezle sa takie pieluchy z tesco - ale nie pamietam jaka to bylo nazwa, tesco ma dwa rodzaje tych pieluch. Ale one wychodza cenowo tak pomiedzy pampersami ia Dada.

Moj maz calymi dniami w pracy, wychodzi spimy, wraca to jeszcze chwilka i tez spimy. Na szczescie mamy weekendy dla siebie.

Co do morfologii to dostalismy skierowanie bo Maluch czasem blednie tak bez powodu. I musimy wykluczyc wszystkie swinstwa. Nawet nie czytam co o tym w necie pisza bo znajac swiat to mu zaraz bialaczke wynajda i matka sie zaplacze i zamartwi zanim wyniki odbierze :)

Kroczek a czym sie zajmujesz ze lato nie sluzy w interesie? Jesli moge zapytac :)

Dziweczyny głowy do góry! i usmiech prosz na buzki przykleic :) Mamy takie slodkie istotki, a z reszta damy sobie rade.

Loka ja pracuję w księgarni ale mój mąż projektuje wnętrza i robi aranżacje pomieszczeń mieszkalnych i nie tylko a przychodza wakacje, ludzie urlopy wykupuja wczasy i dlatego zastuj w interesie:( Tak jest co roku:(:no:

Ja na szczęście też mogę pieluchy Dady wykorzystywać:) Nie wiem tylko czy to wina pieluch czy tego ze mam synka i sika do gory bo czasami po 3-4h potrafi sie zasikac bo gora wyplywa:( Ale ogolnie polecam:) Zreszta tak jak i te chusteczki nawilzane.

A brakiem okresu przestane sie martwic:) :tak:

Aaa no i zrobilam pierwszy krok i zabieram sie w czwartek ze znajomym na silownie:)

Kroczku jak mu zakaladsz pieluche to pilnuj zeby siusiak byl w dol skierowany. MOj wlasnie w pampersach okazjonalnie potrafil sie zsikac, w dada jeszcze sie nie zdarzylo..wszystko przed nami :) Chusteczek tez uzywam, rowniez polecam.

Hej dziewczyny
My po wizycie. Na usg wyszło że organy wewnętrzne Emma ma w jak najlepszym porządku:-). Waga 6900g , 63cm . Lekarz był bardzo zadowolony z rozwoju Emmy, z tego jak trzyma głowę, i powiedział że mną śliczną i kształtną głowę, bo ostatnio mają dużo dzieci z płaskimi.:-) Krew pobrana, nie obyło się bez płaczu ale tym razem pielęgniarka trafiła na jakąś dobrą żyłkę i po niecałej minucie było po wszystkim:-). Wyniki będą na dniach. Emma chyba jednak się troszkę zestresowała badaniem bo po powrocie do domu zjadła i spała od 12ej do 17:30 z jedną przerwą na szybkie cycowanie. Zdążyłam ugotować i zjeść obiad, wziąć prysznic, zrobić pedicure zgrać wreszcie zdjęcia z aparatu na komputer i poskładać pranie:szok: szok. Oby tylko chciała spać w nocy;-). Teraz mała fika nogami na macie i cieszy się do zabawek.

Madziolina - dziękuję za zaproszenie ale ja nie zagoszczę jako że nie posiadam konta na FB i raczej nie zanosi się abym szybko je założyła.

Kroczku - ja też nie mam okresu chociaż ostatnio coś mnie zaczął brzuch lekko ciągnąć więc może się zbliża

L-oka - będę trzymać kciuki, żeby pobranie krwi odbyło się szybko bo to żal tak patrzeć na te biedne, kłute maluszki. I oby wyniki były super!

U kontroli też jeszcze nie byłam:sorry: . Ale wybieramy się do Polski na przełomie lipca i sierpnia to wtedy pójdę

LOKA nie czytaj neta masz rację,mi po usg głowki neantolog też powiedział żeby głupot nie czytać i nie nakrecać się,ale chyba zna życie bo dał mi swój nr telefonu jakby czasem ktoś mnie wkrecił to on rozwieje moje wątpliwości:tak:.
Też mamy wypróbowane dada i się sprawdzają tak samo jak pampki,chustki kupuje te w 3paku za 9,99 też są ok,bebilon też cena dobra w biedrze,trzeba jakoś sobie radzić.

Ja z córcią byłam u syna w szkole na występach,Milenka próbowała śpiewać razem z nimi;-).A okres masakra,trochę sie boję czy to nie krwotok jakiś bo jest bardzo zle,kąpałam sie dziś 4razy i masakra.

KROCZEK to mnie zaskoczyłaś,bo większość osób które znam to właśnie remonty robią w wakacje a robotnicy mają żniwa wtedy.Ale fakt projekty robi się wcześniej a w wakacje już się realizuje.

MADZIKM super że wizyta udana.

reklama
Witam się z okolic Kołobrzegu,

Droga nad morze, o dziwo, przebiegła nam bardzo dobrze. Pobyt też jest w miarę ok, ale na pewno nie da się go porównać do urlopu, gdy byliśmy z mężem tylko we dwójkę. Julek jak to Julek jest albo niegrzeczny, albo bardzo niegrzeczny. A jakby tego było mało to przypałętało mi się zapalenie pęcherza i wyniki pokazały mi krwinki czerwone, krwinki białe i leukocyty w moczu, więc po powrocie do domu mam obowiązkowo skontrolować nerki, bo prawdopodobnie coś jest nie tak :wściekła/y:
Kroczku ja też jeszcze nie mam okresu. Myślałam, że go dostałam, bo lekko krwawiłam, ale na wizycie u gina okazało się, ze krwawienie było wynikiem zmienionego Ph. Dostałam na to globulki i wszystko jest już ok.

Dadę też testowałam, ale nam nie podeszły. Zresztą u nas idzie mało pieluch, bo Julek robi kupę co drugi dzień więc kupuję pampersy i nawet nie odczuwam tego finansowo.

Jotemko łączę się w bólu, bo też jestem na diecie bez laktozy. Boszzzze, nagle okazało się, zę laktoza jest obecna niemal we wszystkim :szok:

Reszty nie pamiętam, bo nadrabiałam wpisy z kilku dni.

Pozdrawiam gorąco!

Reszty nie pamiętam, bo nadrabiałam wpisy ostatnich kilku dni

Do góry