reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kurcze blade nie mam czasu na nic bo mąż ma urlop więc mam dwoje dzieci w domu wrrrrrr ja chyba oszaleje :/

Madzikm - świetnie, że z Emmą wszystko super :)

Agunia - życzę udanego wypoczynku :)

Czy u Was stan owłosienia na nogach też wrócił do normy ? W ciąży mogłam nie golić nawet i z dwa tygodnie, jakby nie przyzwyczajenie oczywiscie... a teraz dwa dni to już jakaś masakra.

W ogóle to dzisiaj jestem na NIE cały dzień :/

Wiecej grzechów nie pamietam :D

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
reklama
Dzieci spia jak milo,zajadam czeresnie:blink:oby rewolucji po nich nie bylo:-p
Milenka jesli musisz zmieniac podpaske czesciej niz co godzine to lepiej skonsultowac sie z lekarzem(oczywiscie mowa o duzych podpaskach) bo ten pierwszy okres jest naprawde straszny,duzo krwi i moga byc rownierz skrzepy.nic milego:no:
Agunia obyscie troche odpoczeli,a Julek to niezle ziolko hehe.
Mika owlosienie mowisz,ja to najlepiej jak bym codziennie nogi golila,i to nie tylko nogi, tak jak mi cala ciaze wlosy na glowie nie rosly tak teraz masakra,trzy tygodnie temu bylam u fryzjera i znowu musze isc bo sie ukladac nie chca :sorry:

Hej laseczki!
wpadam skoro świt... Od półtorej godziny na nogach, bo mam co robić.
Mi sie marzy wypoczynek, taki normalny. Nie wyrabiam, za duzo biorę na łeb a potem MASAKRA. Do tego dieta, która niestety przynkarmieniu jednak osłabia. Nie dość ze bez nabiału i alergenów - to konieczność, to sobie ograniczylam węglowodany ostro. Efekt cudny tylko energii brak.A ja chciałabym mieć wszystko figurę energię i byc wypoczęta robiąc wszystko w domu. Odpoczynek skutkuje tym, ze mam do zrobienia to samo krótszym czasie. Robię w krótszym czasie jestem bardziej zmęczona, wiecej odpoczywam, no i kurczę efekt kuli sniegowej jest....
madzik, moja 5tka jest alergiczna, w takiej sytuacji dieta jest naturalna koniecznością. Super ze usg ok, zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze. Tylko potrzebny jest czas
kroczek, ja dostaje okres ok 5-6 tyg po odstawieniu od piersi
mika,dwoje dzieci? To całkiem mało ;-) nie stresuj się
Agunia moim zdaniem Julek niespokojny, bo źle sie czuje, coś mu jeszcze szkodzi. W Twoim pokarmie tez jest laktoza, najwiecej w pierwszej fazie, czyli na początku ssania.
Łaski kończę i życzę dobrego dnia!!!!!

Widzę że nie tylko ja od świtu na nogach. Mój skowronek dba, żebym za długo nie pospała. Ostatnio budzi się 5-5.30:baffled:, bryka do 7 i idzie spać, szkoda, że ja nie mogę z nią

Magda, mój tez śpi Zasnął na podłodze na kocu Dzieci jak już go stymulują to ostro, bo najlepiej piątka jednocześnie :-D Rany ledwo na oczy widzę, teraz niby jestem sama, ale za chwile przyjedzie znajoma wziąć ode mnie kilka rzeczy i muszę byc w stanie gotowości Dziś zabierają śmieci segregowane wiec już 7 worków suchych stoi na zewnątrz

Witam się środowo:)

Moje dziecię dziś spało od 21 do 3 i od ok 4 do 6. Teraz też pobawił się i kima na rączkach:)

Jotemko dobrze że kilkoro dzieci jedzie na kolonie to może uda Ci się troszkę odpocząć:tak: A z tymi dietami to uważaj żebyś nie podupadła na zdrowiu.

aAgunia życzę mimo wszystko udanego urlopu. Może Jotemka ma rację, że Julkowi jeszcze coś przeszkadza bo to nie może być tylko spowodowane muchami w nosie...

Co do owłosienia to mi włosy na glowie rosna jak szalone i niestety znow zaczely sie przetluszcac dobrze ze chociaz cera sie wysuszyla troszke:tak:

Madzikm super że u Emmci wszystko ok:)

To i ja dołączę do tych, które nie śpią od 5, tyle tylko, że jule ciągle jeszcze fika.

Jotemko jak napisałaś o laktozie w pokarmie to mi się przypomniało, że faktycznie lekarka mówiła żeby przed karmieniem odciągnąć ze dwie łyżki stołowe mleka i dopiero małego przystawić. Na diecie bez laktozy jestem dopiero dwa tygodnie więc zostałam uprzedzona, że na efekty mogę jeszcze trochę poczekać. Ale ewidentnie Julek ma na coś alergię, bo kupy są zielonkawe ze śluzem, ma podwójną powiekę, suchą skórę, trądzik niemowlęcy i ciemieniuchę. No kumulacja :-)

Włosy i włoski wróciły niestety do normy :no:

A teraz jakaś kawka, śniadanko i będziemy szykować się na plażę :-D:-)

Dzien dobry. my nie spimy od 6:30 no ale bez pobudki w nocy czyli mhhh cos za cos:-pza to teraz spi a ja kawke pije.
Jotemka dieta dieta ale kobietko uwarzaj na siebie:tak:
chyba poprasuje jednak:blink:

Bry z herbą bo kawe piłam o 5.30
Dostałam od syna karę za smazone wczoraj . No ale dorsz i to z kutra. Tak wiec dobranoc. Udanego dnia.

reklama
Witajcie :)

Witam się z okolic Kołobrzegu,

Droga nad morze, o dziwo, przebiegła nam bardzo dobrze. Pobyt też jest w miarę ok, ale na pewno nie da się go porównać do urlopu, gdy byliśmy z mężem tylko we dwójkę. Julek jak to Julek jest albo niegrzeczny, albo bardzo niegrzeczny. A jakby tego było mało to przypałętało mi się zapalenie pęcherza i wyniki pokazały mi krwinki czerwone, krwinki białe i leukocyty w moczu, więc po powrocie do domu mam obowiązkowo skontrolować nerki, bo prawdopodobnie coś jest nie tak :wściekła/y:
Kroczku ja też jeszcze nie mam okresu. Myślałam, że go dostałam, bo lekko krwawiłam, ale na wizycie u gina okazało się, ze krwawienie było wynikiem zmienionego Ph. Dostałam na to globulki i wszystko jest już ok.

Dadę też testowałam, ale nam nie podeszły. Zresztą u nas idzie mało pieluch, bo Julek robi kupę co drugi dzień więc kupuję pampersy i nawet nie odczuwam tego finansowo.

Jotemko łączę się w bólu, bo też jestem na diecie bez laktozy. Boszzzze, nagle okazało się, zę laktoza jest obecna niemal we wszystkim :szok:

Reszty nie pamiętam, bo nadrabiałam wpisy z kilku dni.

Pozdrawiam gorąco!

Reszty nie pamiętam, bo nadrabiałam wpisy ostatnich kilku dni

Julek niezły jest :) Mimo wszystko udanego urlopowania..ale Wam zazdroszcze :)

Kurcze blade nie mam czasu na nic bo mąż ma urlop więc mam dwoje dzieci w domu wrrrrrr ja chyba oszaleje :/

Madzikm - świetnie, że z Emmą wszystko super :)

Agunia - życzę udanego wypoczynku :)

Czy u Was stan owłosienia na nogach też wrócił do normy ? W ciąży mogłam nie golić nawet i z dwa tygodnie, jakby nie przyzwyczajenie oczywiscie... a teraz dwa dni to już jakaś masakra.

W ogóle to dzisiaj jestem na NIE cały dzień :/

Wiecej grzechów nie pamietam :D

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

u mnie w ciazy wlosy rosły jak szalone i to nie tylko na nogach. A teraz wszystko zwolniło.

Hej laseczki!
wpadam skoro świt... Od półtorej godziny na nogach, bo mam co robić.
Mi sie marzy wypoczynek, taki normalny. Nie wyrabiam, za duzo biorę na łeb a potem MASAKRA. Do tego dieta, która niestety przynkarmieniu jednak osłabia. Nie dość ze bez nabiału i alergenów - to konieczność, to sobie ograniczylam węglowodany ostro. Efekt cudny tylko energii brak.A ja chciałabym mieć wszystko figurę energię i byc wypoczęta robiąc wszystko w domu. Odpoczynek skutkuje tym, ze mam do zrobienia to samo krótszym czasie. Robię w krótszym czasie jestem bardziej zmęczona, wiecej odpoczywam, no i kurczę efekt kuli sniegowej jest....
madzik, moja 5tka jest alergiczna, w takiej sytuacji dieta jest naturalna koniecznością. Super ze usg ok, zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze. Tylko potrzebny jest czas
kroczek, ja dostaje okres ok 5-6 tyg po odstawieniu od piersi
mika,dwoje dzieci? To całkiem mało ;-) nie stresuj się
Agunia moim zdaniem Julek niespokojny, bo źle sie czuje, coś mu jeszcze szkodzi. W Twoim pokarmie tez jest laktoza, najwiecej w pierwszej fazie, czyli na początku ssania.
Łaski kończę i życzę dobrego dnia!!!!!

Kochana Ty to masz duzo energii nawet jak jej nie masz :) Juz niedlugo dzieci na kolonie wybeda to moze znajdziesz chwilke dla siebie i odpoczynek.

To i ja dołączę do tych, które nie śpią od 5, tyle tylko, że jule ciągle jeszcze fika.

Jotemko jak napisałaś o laktozie w pokarmie to mi się przypomniało, że faktycznie lekarka mówiła żeby przed karmieniem odciągnąć ze dwie łyżki stołowe mleka i dopiero małego przystawić. Na diecie bez laktozy jestem dopiero dwa tygodnie więc zostałam uprzedzona, że na efekty mogę jeszcze trochę poczekać. Ale ewidentnie Julek ma na coś alergię, bo kupy są zielonkawe ze śluzem, ma podwójną powiekę, suchą skórę, trądzik niemowlęcy i ciemieniuchę. No kumulacja :-)

Włosy i włoski wróciły niestety do normy :no:

A teraz jakaś kawka, śniadanko i będziemy szykować się na plażę :-D:-)

u nas ciemieniucha i tradzik sa rozniez, ale na szczescie jeszcze alergii nie ma na pokarmy Zobaczymy czy tak zostanie.

My zaraz sie pakujemy i na dzialeczke spadamy. Milego dnia!

Ostatnia edycja:
Do góry