reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
zuzanka u nas noc bardzo podobna. Juz druga noc z rzedu starszy sie budzi i wola mame. Musze z nim siedziec a co mam wrazenie ze juz spi to on zaraz mamo, mamo. Wczoraj tak siedzialam z 40 minut zanim zasnal porzadnie i zaraz potem obudzil sie Ignas. Ale dzisiaj mlody obudzil sie jeszcze w trakcie jego marudzenia no i Tymek zrobil awanture. W koncu wyladowal w naszym lozku i po jakiejs pol godzinie usnal ale i tak jeszcze troche marudzil i oczy zamkniete mial ale musial mnie wolac. No masakra jakas. Nie wiem co mu sie stalo bo on zawsze przesypia ladnie noce. W ogole zrobil sie z niego ostatnio synus mamusi i domaga sie uwagi. Chyba zaczyna byc troche zazdrosny o brata.

Eh miala byc taka ladna pogoda, a wczoraj popoludniu przyszla burza i w nocy jeszcze padalo no i dzialke mamy tak zalana ze jest jedno wielkie bagno. Maz wkurzony strasznie bo co wypompuja wode z fundamentow to zaraz zaleje. U nas jest glina wiec wszystko sie zapada jak w bagnie. Masakra jakas. Wszystko mokre i brudne. Dzisiaj niby cieplo i slonko sie pokazuje ale chmurzy sie co chwila. A jeszcze moja mama wczoraj przyjechala. Niby mi pomaga ale w sumie bez niej tez dawalam rade. A po to sie wynieslismy na dzialke zeby miec spokoj. Na szczescie to tylko na pare dni. Pewnie jutro lub w niedziele pojedzie. Zalezy jaka pogoda bedzie.

Emma mnie wysłuchała i dała się dziś wyspać mamusi :-). zjadła o 21:50 potem pobudki o 2:50, 6:45 i o 10tej rano. Pomiędzy nimi szybkie jedzonko i spała:szok:. Ze mną wprawdzie, ale spała. Najlepsze to że spała po 7-ej, bo zazwyczaj wtedy miała czas wariata.
Mąż zbiera się do pracy, będzie spowrotem o 1-ej w nocy - muszę się dobrze nastawić, szczególnie na ten okres od 17-ej, bo jak Emma odstawi taki koncert jak wczoraj to może mi nawet lampka wina nie pomóc (wczoraj wypiłam) :cool2::cool2:
Życzę wam miłego dnia dziewczyny i spokojnych dzieciaczków :-)

Ostatnia edycja:
Madzikm - trzymam kciuki za grzeczną Emmę. Ja zamawiam grzeczne dzieci na jutro, bo mąż idzie na kawalerski kolegi, więc pewnie zupełnie późno wróci i z odpowiednim % we krwi.

Marcia - wychodzi na to że to taki wiek + reakcja na rodzeństwo. Ale trochę mniej się martwię wiedząc, że nie tylko u mnie takie problemy. Oby naszym starszakom szybko przeszlo.
My mamy w planach stawianie domu - ale jak tak czytam i słucham o tych wszystkich problemach to plany robią się coraz bardzidk odległe.
Patusia - trzymam kciuki za pozostałe egzaminy! Wychodzenie na spacer u mnie też jest wyprawą - co prawda winda jest, ale jest też starsza do zapakowania, a ja mam problemy z koncentracją - wczoraj zbieralysmy się równą godzinę :-/

Madzik, Zuzanka to trzymam kciuki za grzeczne dzieci
Ja też sama, ale moja nie wymaga tyle uwagi. Zresztą ja już mogę posiedzieć, ogródek obrobiłam, tylko jeszcze podłogi musiałabym pomyć. Ale może jeszcze moja pośpi.

Biogaię stosuję od 1,5 miesiąca i nic :-( Espumisan też próbowałam i nic, leżenie na brzuchu też nic :-( Aż nie chcę myśleć co by było bez tych wszystko specyfików!!! Tak jak Niunia pisała start 18 i do 22 zazwyczaj. Ehhhh... a mleko jedno na ulewanie a drugie na kolki stosujemyni też średni efekt. A jak ich brzuchy nie bola to takie grzeczne dzieci, czasem pomarudzą ale wsadzę ich do bujaków i po sprawie. Na spacerach śpią ładnie, tylko te koszmarne wieczory!!!
Ale tak to jest przy wczesniakach.
Miało być tak ciepło dziś a tu taka dziwna pogoda, raz ciepło, raz zimno.

reklama
Rila bardzo wspolczuje kolek.
Kroczek co to za nastrój? Mam nadzieje, ze szybko sie poprawi.
U nas myslalam, ze są kolki, ale o dziwo Adaś zasypia jak tylko włączę odkurzacz, więc to raczej nie moze byc brzuch. Stawiam na problemy zz zasypianiem, jest tak wymeczony aktywnością że dlatego wrzeszczy i zasnąć nie może, a odkurzacz go trochę wycisza i wtedy cycek i śpi, choć niestety nie długo. I tak jest dużo lepiej niż przed odkurzaczem :p

Do góry