reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ufff ręce odpadają! Od 18 noszenie i uspokajanie, raz jeden raz drugi i w końcu usnęli :-)
Dzięki dziewczyny za rady i współczucie ;-)

reklama
Rila współczuję, bo ja mam męczarnię z jednym, a w głowie mi się nawet nie mieści jak ciężko musi być z dwójką. A stosowałaś debridat i dicoflor, bo u mnie jest ostatnio więcej spokoju, ale nie wiem do końca czy jest to efekt leków czy całkowitego odstawienia nabiału.

Natalia są specjalne aplikacje na telefon z dźwiękiem odkurzacza i suszarki. Czasami ratują mi życie na spacerach :tak:

Kroczek zastosuj starą jak świat metodę na zły nastrój i napij się lampki wina ;-)

U nas dzisiaj dla odmiany Ignas poszedl ladnie spac o 19.30 (a zwykle usypia ok 21) za to Tymek robil cyrki ze spaniem. Usnal dopiero jak dostal druga butle mleka. I dopiero wtedy wyrodnej matce przypomnialo sie ze nie zjadl dzisiaj porzadnej kolacji tylko podjadal jakiegos owoca i cos slodkiego. I chyba zwyczajnie nie.mogl z glodu usnac. Mam nadzieje ze w nocy nie zrobi znowu sceny takiej jak przez ostatnie dwie noce, bo zwariuje.

Rila wspolczuje kolek szczegolnie ze masz to razy dwa!!!! Jak Ty to ogarniasz to nie mam pojecia.

Do południa w moje dziecko było troche marudzące, wiercił się, dało sie wytrzymać ale troche się przy tym upocił a jest ciepło wiec potówki dały o sobie znać wiec obowiązkowo dzisiaj kąpiel w krochmalu.

Edysiek - gratuluje grzecznej córeczki i mega szacunek za dobrą organizacje obowiązków domowych.

Rila - cierpliwości. Kiedyś te kolki odejdą w siną dał. Podziwiam Cię !

Kroczek - poprawy humoru :)

Już nie wiem co komu bo też jakaś taka bez humoru jestem.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zeżarło mi posta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Napisze krótko...
nie ma to jak być matką samotnie wychowującą 2 dzieci....można sobie bezkarnie bujać najmłodsze dziecię w wózeczku o północy i zaglądać co chwilę do starszego w celu kontroli skuteczności wieczornej inhalacji(podejrzany kaszel krtaniowy).
Uwielbiam ten stan:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Z informacji edukacyjnych.....nie wiem do którego przedszkola przyjmą mi starszaka:eek: Nie ma to jak reforma szkolnictwa:baffled:

Z informacji rodzinnych....powrót męża bliżej nieokreślony.....:confused2:

Dobranoc

Witam sie pierwsza w sobotni poranek :D

Madzikm - jak się Emcia sprawowała ? Mam nadzieję, że dała Ci sie zrelaksować.

Kroczku - humor dzisiaj dopisuje ?

Patuśka - spokoju ducha Ci życzę, nie ma jak z daleka od Teściowej. Tylko dwa egzaminy i wakacje.

Kurde jak to moje dziecię nie lubi wózka wrrrr ledwo go włożymy to się wije jak mały padalec. Wczoraj Go niosłam a wózek pchałam brzuchem, klasyka z tego co opisywałyście :) jednak trochę odstającybrzuch pomaga :D śmiem rzec, że to takie moje koło ratunkowe :D Wszystko byłoby ok jakbym go za rączkę trzymała no ale to raczej nierealne ;) trzymajcie się

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Hello:)
Mika humor dziś lepszy ale ciągle moją zmorą jest to co zostało po ciąży:( Kocham Kubuśka ale nienawidze tego co ze mna zrobil:( Moze to plytkie ale mnie na prawde martwi to co widze a zawsze dbalam o siebie i szczupla bylam:(

Moje Skarby dzis zrobily o 5 wycie bo wyspany byl i zadna pozycja nie byla dobra. Dopiero jak wyciagnelam cyca w ktorym juz nic nie ma to zadnął:)

Witam :-)
U mnie od rana grzeje.
Od 4 mała się wierciła i co godzinę domagała się cyca, jak już oba całkiem opróżniła to jakoś przedrzemałyśmy prawie do 8 (już nie pamiętam kiedy tak długo spałam :-p) Starsza też właśnie wstała.

Kroczek nie martw się, za jakiś czas uda Ci się wrócić do formy. Mi niby wszyscy mówią, że tak szybko schudłam. A ja nie jestem wcale z siebie zadowolona, zostało mi kilka kilogramów, ale za to sporo centymetrów w pasie i znowu mam znienawidzoną oponkę. Mam tylko jedne jeansy w które się mieszczę, a tak tylko mogę legginsy nosić.
Wiem, że nic innego nie da się z tym zrobić jak tylko ćwiczeniami. Ale na razie nie mam na to i czasu i siły.
Może znajdzie się jeszcze kilka chętnych i uda mi się odgrzać mój stary wątek na dietach https://www.babyboom.pl/forum/diety-diety-f35/kolko-wzajemnej-akceptacji-oby-do-celu-53621/
Ponad dwa lata temu dzięki wsparciu dziewczyn udało mi się zrzucić 12 kg :tak:

Ech no coz, ja tez bardzo bardzo kocham moje dziecko, co nie zmienia faktu ze po ciazy wygladam jak pol doopy zza krzaka :crazy: W spodnie oczywiscie zadne sie nie mieszcze, wiec jak Edysiek musze chodzic w legginsach. Oczywiscie obowiazkowo z dluga bluzka, bo zad wielki jak katafalk. Kilogramy nie spadaja, bo zamiast jesc zdrowo, ja jem w biegu i najczesciej byle co. I oczywiscie ja "od jutra" sie odchudzam.

Olo sie juz chyba na dobre przestawil na dluzsze czuwanie. Teraz potrafi po poludniu nie spac od 5 do 6 h a potem ryczy ze spiacy i zasnac nie moze :baffled: Wczoraj uspokoil sie i padl tak jak u Kroczka dopiero przy pustym cycku :szok: Ja mam jeszcze pokarm, ale Olaf z cyca jesc nie potrafi wiec odciagamy. Obecnie pracuje nad rozkreceniem laktacji i odciagam po kazdym jego karmieniu ale ciezko jest :baffled: szczegolnie noca. Poki co na jedno odciaganie max z obu cycow 100 ml i to po pol godziny pracy elektrycznego laktatora wiec slabiutko. Czuje ze jak sie ta laktacja szybko nie rozkreci to sie poddam i bede odciagac coraz rzadziej :/

reklama
Mika414 - dziękuję, nawet nie było źle. Wczoraj chyba beznadziejna pogoda wpłynęła na Emmę bo większość dnia spała, wprawdzie na kolanach albo u mnie na piersi ale była cisza w domu;-). Raz mi się ją udało ululać ją w bujaczku więc miałam pół godziny na powieszenie prania, umycie garnków i ogarnięcie salonu, potem się obudziła. Za to odpadła wczesnie bo o 20:30 wiec się nie namyślając poszłam spać. Pobudki o 22:30, 1:20, 5:40 i 8:40. Emma potrafiła juz spać 5 godzin w nocy ale już 4 dni nie robiła kupki i ją chyba mocno gniecie bo śpi niespokojnie.

Kroczku, Zovitko - nie martwcie się. Jak dzieci staną się mniej absorbujące to będziecie mieć czas i dacie radę wrócić do dawnej formy. A może są w waszej okolicy jakieś zajęcia dla mam i maluszków? Ćwiczenia razem z dziećmi będą zdrowe i wesołe :-)

Do góry