reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kamireszel - cudowne wieści!!!!!!
Jouluatto, no niestety jest jak jest.... Mnie rozsierdziło to zmuszenie mnie do wypoczynkowego dodatkowo... No nic. Dam radę, juz się zebrałam do kupy ;-)

reklama
Auliya, bardziej niż mogłoby to się wydawać. Juz się trochę uspokoiłam. Na szczęście. Ale niestety przy moich zarobkach będę musiał wrzucić tzn zapłacić opłatę sądową prawie 3 tys :-( No nic, damy radę, ale naprawdę to jest smutne.
Auliya, co ja tylko ogarnę porządek to muszę robić segregację w ciuchach, oszaleć idzie, serio.
Dagmar, jak u Ciebie??? Odezwij się!!!!!
Kroczek, och ważyc 65 kg to moje marzenie...
DJMka - gratulacje przedszkolaka!!!!!

Oni w ogóle nie mięli prawa wystawić ci zwolnienia w trakcie trwania wychowawczego o_O Ja się na prawie pracy nie znam jakoś specjalnie, ale znalazłam cuś takiego:
Czy pracodawca może zwolnić pracownika w czasie trwania urlopu wychowawczego?

Pracodawca może zwolnić pracownika także w czasie trwania okresu chroniącego przed zwolnieniem, ale tylko w trzech przypadkach:

• kiedy została ogłoszona upadłość firmy,
  • kiedy firma jest likwidowana,
  • kiedy pojawia się sytuacja, w której można rozwiązać umowę o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika.
A chyba powyższe okoliczności nie wystąpiły?

Wkurza mnie to strasznie, co robią pracodawcy. Zachowują się jak by kobieta na wychowawczym była ich kosztem, a to przecież urlop bezpłatny. Na zwolnieniu lekarskim powyżej miesiąca koszty ponosi ZUS, ALEEEE biedni pracodawcy zawsze muszą kombinować. Moja koleżanka ponad dwa lata pracowała na normalnym stanowisku na umowie na zastępstwo przedłużanej co pół roku. To jest dopiero cwaniactwo pracodawcy :wściekła/y:

Siemanko....
Dzisiejszy dzionek zaczynam od uśmiechu na twarzy:-) (w końcu). Poszłam rano prywatnie pobrać krew na tę przeklętą toxo....i co....porozmawiałam sobie z przemiłą, młodą Panią pielęgniarką, która jak się okazało 8 lat temu przechodziła przez to samo co ja teraz. Różnica polegała na tym, że podobno 8 lat temu było troszkę inaczej i chcieli jej usunąć malucha:szok: przez toxo. Kobitaka nie zgodziła się, od 21tc przyjmowała antybiotyki do końca i urodziła zdrowego syna...z tym, że od samego porodu mały był objęty specjalistyczną opieką lekarską.
W rezultacie pobrała mi krew na awidność- dzięki czemu będę wiedziała kiedy chorowałam. No i tak do kompletu kobitka zaczęła mnie uspakajać, bym się nie denerwowała bo najgorzej jest mieć toxo w I trymestrze bo najczęściej kończy się to poronieniem. Dostałam jeszcze namiary na jakiegoś super gina....który szczegółowo bada maluchy w brzuniu i określa baaaardzo dokładnie ich stan. Jak wrócę od zakaźnego i będę wiedziała coś więcej to pojadę do niego....

Całe szczęście, że natknęłaś się na tą kobietę. To się nazywa uśmiech losu :) Przynajmniej się uspokoiłaś. Będzie dobrze!

Zovita, oczywiście, ze nic takiego nie nastąpiło. No ale cóż... Moze biedna na wychowowczym to jej mózg zjadło ;-)

Jotemka nie dziwię, że się wkurzyłaś, ale dobrze że już emocje opadły. Koszty na pewno zwrócą, ale co jak teraz trzeba skądś te 3 tys. zapłacić, Polska nasza :-(

Kamireszel super, że trafiłaś na tę kobitkę i Cię uspokoiła.

Kroczek mi jeszcze troszkę brakuje do 65 (jakieś 2 kg ;-)).
A 65 to ja ważyłam ponad 2 lata temu bez ciąży :zawstydzona/y: i właśnie wtedy stwierdziłam, że to już sporo za dużo i zaczęłam się odchudzać.

tak, mam już w pełni formalnego przedszkolaka ze wszystkimi jego humorkami :) Kamireszel to teraz możesz być spokojniejsza :) Jotemka jej :( mam nadzieję, że sprawa zakończy się szybko i jak najmniejszym kosztem Twoich nerwów.

Diewczynki ja zaraz Was doczytam tylko się pochwalę:) SYNUŚ będzie. Więcej na wątku wizytowym:)

GRATULACJE :-) I nastepny chłopczyk
Ja wczoraj byłam na wizycie, wszystko ok, połowkowe zrobi mi dopiero za 3 tyg, bo mówiła ze woli jak juz dziecko jest troszke wieksze, ale oczywiście USG tez mi zrobiła, i wszystko w porządku, synus nadal jest synkiem:-) Nie miała jak go zmierzyć dokładnie, ale waży ok 265g.

Proszę dziewczyny nie mówcie o wadze bo ja nawet na nią nie wchodzę poza wizytami u gina.Jak byłam w ciąży z synem też nie mogłam na siebie patrzec w lustrze i teraz jest to samo chodzbym niewiem jak bardzo sie starała fryzjer kosmetyczka fajny ciuch to i tak jestem nie zadowolona z wygladu :zawstydzona/y:

ticker.php

Ostatnia edycja:
reklama
Mojeboje ja też wlasnie nie wiem jak mówić do brzuszka a bezosobowo to tak mi jakoś dziwnie :baffled:

Ostatnio łapią mnie skurcze nóg, oczywiście najczęściej w nocy :wściekła/y: I jak mnie jakieś 2 dni temu złapał to do tej pory mnie noga boli. Domyślam się, że to brak magnezu. Niby jest w witaminach ciążowych, ale najwidoczniej za mało. Chyba będę musiala jeszcze dodatkowo brać, tylko nie wiem ile :huh:
A Wy ile bierzecie dziennie?

Ja biorę wit Femibion Natal 2 Plus (teraz dodatkowo na zimę z wit D i żelazo) i jeszcze 1 x magnez B6. Jak narazie żadnych skurczy nie miałam

Do góry