reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Cześć dziewczyny mam nadzieję że mnie przymniecie do swojego grona czytam was codziennie i znam was lub raczej większość was dość dobrze jakby tak można było żec :-) też jestem kwietniówką 2014 ba choć jest to wątpliwe termin wychodzi na 01 kwietnia :-) teraz trochę o mnie mam na imię Kasia mam hmm 35 lat i mam 7 letniego syna
Oliwiera...ta ciąża jest ostatnia próbą jaka podjeliśmy a bylo ich kilka i zawsze coś było nie tak,teraz jestem w 21 tg wiec mam nadzieje ze teraz sie uda :-( teraz jestem na L4 od właścieiwe od 9 tg bo musiałam trochę zwolnić i tak teraz siedze w domku i jestem codziennie z wami.;-)

ticker.php

Witamy :)

Witaj Kate78!
Kurcze, ale jestem wściekła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Jestem na wychowawczym, który teoretycznie kończy mi się z końcem roku, właśnie dostałam wypowiedzenie, i zobowiazanie do wykorzystania urlopu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Wiem, ze mnie nie zwolnią - nie wiedzieli ze jestem w ciąży, ale muszę iść z tym wszystkim do sądu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ehh.. dobrze ze emocje juz opadly. Nie wiem czy warto od razu do sadu - firma nie moze cie zwolnic na wychowawczym. Moze najpeirw wuzyta u jakiegos prawnika czy radcy prawnego? czasami jedno formalne pismo potrafi taka sprawe zalatwic. No ale i tak wspolczuje, przeciez masz tyle na glowie a tu jeszcze jeden klopot. Trzymam kciuki zeby wszystko sie dobrze poukladalo.

Ja na 15 mam prenatalne i już chodzę po ścianach ze zniecierpliwienia :baffled:

Czekamy na wieści :)
Ja właśnie zamówiłam sobie na all spodnie dresowe ciążowe (już nawet po domu nie mam w czym chodzić) i jeszcze legginsy ocieplane. I miałam problem z rozmiarem, niby wszystko podane, kilka razy mierzyłam i dalej nie wiedziałam jakie brać :oo2: M czy L w końcu stwierdziłam, że chyba lepiej większe. Trudno jak przyjdą to się okaże czy dobre.
A kg przybywa, albo mi się waga popsuła albo przytyłam ostatnio dodatkowe 2 kg :szok: czyli jakieś 5 na plusie.
No ostatnio marudziłam że mało zaraz będę marudzić, że za dużo :rofl2:

Kate78 witaj :-)

kurcze ja tez juz mam +5kg. w 2 tyg prawie +2 kg Pocieszam sie tym ze powinnam w lasnie teraz tyc i ze jeszcze mieszcze sie w norme, ale troche przeraza mnie moj apetyt. Jadam przynajmniej 5 razy dziennie, czasem i do 8 dobije :) na szczescie nie mam zachcianek na slodkie wiec staram sie zdrowo i z korzyscia dla Malucha odżywiac :)

reklama
A ja Wam powiem że ja się sobie podobam z tymi 5kg do przodu:) W zasadzie poszło mi w biust i w brzuszek a tak poza tym to mam piękną cerę i tylko mdłości przeszkadzają:) Tak więc ja nie narzekam

Dziewczynki....ile przybrałyście do tej pory....chyba, że gdzieś jest osobny wątek na ten temat to mnie przekierujcie:-)
Czy wrzucacie gdzieś swoje teraźniejsze foty z brzucholkami??? Chciałabym zobaczyć jak wyglądacie....skoro niektóre z Was twierdzą, że już takie mega grubaśne jesteście:-)

fotki znalazłam...śliczne brzunie

Ostatnia edycja:
kurcze ja tez juz mam +5kg. w 2 tyg prawie +2 kg Pocieszam sie tym ze powinnam w lasnie teraz tyc i ze jeszcze mieszcze sie w norme, ale troche przeraza mnie moj apetyt. Jadam przynajmniej 5 razy dziennie, czasem i do 8 dobije :) na szczescie nie mam zachcianek na slodkie wiec staram sie zdrowo i z korzyscia dla Malucha odżywiac :)

o to zupełnie jak ja :tak:
Staram się jeść regularnie, 5 posiłków to mus. Ze słodyczami różnie bywa, czasem mam chęć czasem nie.
Ja się pocieszam ty, że pracuję bo siedząc w domu więcej bym jadła. W pracy też mi się chce, ale zjem co mam (a mało nie biorę) i koniec. Zabrali nam automat z przekąskami to nic mnie nie kusi. No ale tak jak wczoraj wróciłam po 22 do domu i głodna byłam strasznie.

A ja Wam powiem że ja się sobie podobam z tymi 5kg do przodu:) W zasadzie poszło mi w biust i w brzuszek a tak poza tym to mam piękną cerę i tylko mdłości przeszkadzają:) Tak więc ja nie narzekam

ja też się sobie podobam :-) jeszcze ;-)
I mam wrażenie, że znowu mi brzuch urósł, spodnie, które były luźne już się robią ciasne :shocked2:
W sumie na razie też tylko w brzuch i cycki mi idzie, choć już boczki mi się zaczęły robić :baffled:

Witamy :)

ehh.. dobrze ze emocje juz opadly. Nie wiem czy warto od razu do sadu - firma nie moze cie zwolnic na wychowawczym. Moze najpeirw wuzyta u jakiegos prawnika czy radcy prawnego? czasami jedno formalne pismo potrafi taka sprawe zalatwic. No ale i tak wspolczuje, przeciez masz tyle na glowie a tu jeszcze jeden klopot. Trzymam kciuki zeby wszystko sie dobrze poukladalo.
Juz jestem po konsulatcjach :-) Sąd i jeszcze raz sąd, odebrałam pismo i poszło.

L-oka pocieszę Cię na usg połówkowym wyszło że mam +8.
Jak wyszłam od położnej i powiedziałam mężowi to się śmiał, że chyba brzuch i piersi mam takie ciężkie, bo tak to wszędzie normalnie. Nawet trochę zła jestem bo spodnie ciążowe mi z tyłka zajeżdżają. Kupiłam takie, że były nawet opięte, a teraz tak się rozciągnęły buuu. Może niedługo do nich dorosnę:-D

Moi_pas, nie martw się, niedługo się wypełnią :-) U mnie na tyłku nie mają jak się trzymać bo mam płaski - zdjecie w wątku brzuszkowym - w końcu...

Edysiek jakie boczki:)) Chyba w lustro źle spoglądasz:)))

Jotemka a jednak:/ No to w takim razie trzymam kciuki za wygraną w totka żebyś kadki nie musiała skubać:)

reklama
Nie mam czasu doczytac, bo jestem w pracy. Ale wlasnie dowiedzialam sie ze moja kolejna kolezanka z pracy jest w ciazy!!!! Ale sie ciesze :-) troche komplikuje to nasza sytuacje kadrowa, ktora i tak juz jest nienajlepsza, ale co tam. Najwazniejsze sa dobre informacje. A jak dowiaduje sie o czyjejs ciazy to mi tez zawsze tak milo. Doczytam was pozniej a teraz.... ide cos zjesc :-D

Do góry