reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ja pierdziu... koszulka mojego taty (XXL) jest na mnie opięta w brzuchu... :wściekła/y: mam nadzieję że to jakiś zaniżony rozmiar... chociaż skoro jednak ją kupił, to znaczy że jest to konkretny namiot...
Pod koniec ciąży to chyba będzie siedziała owinięta kocem bo się w nic nie będę mieściła ;) :p

reklama
Viltutti, musi byc jakaś zaniżona rozmiarówka!!! Coś nie bardzo wierzę, że już taaaaaaka duża jesteś :-)

No właśnie dziewczyny już dwa razy mi się tak zdarzyło w ostatnich dniach że brzuch spinał mi się z jednej strony a z drugiej był miękki:/ :baffled: Chwilę go pomasowałam i puściło. Wczoraj dziecko było odwrócone główką w dół i normalnie się może przekręciło w inną stronę. Mam taką nadzieję:)
No a poza tym ja też dosyć gwałtownie się przewracam z boku na bok a wczoraj mimo wszystko był męczący dxień:)

Viltutti Ty się nie przejmuj na pewno to koszulka ma zawyżony rozmiar:)

No właśnie ja nigdy nie wiem, zaniżony czy zawyżony rozmiar, w każdym razie COŚ Z NIĄ NIE TAK!!!! I tego się trzymaj!!!!

Cześć dziewczyny mam nadzieję że mnie przymniecie do swojego grona czytam was codziennie i znam was lub raczej większość was dość dobrze jakby tak można było żec :-) też jestem kwietniówką 2014 ba choć jest to wątpliwe termin wychodzi na 01 kwietnia :-) teraz trochę o mnie mam na imię Kasia mam hmm 35 lat i mam 7 letniego syna
Oliwiera...ta ciąża jest ostatnia próbą jaka podjeliśmy a bylo ich kilka i zawsze coś było nie tak,teraz jestem w 21 tg wiec mam nadzieje ze teraz sie uda :-( teraz jestem na L4 od właścieiwe od 9 tg bo musiałam trochę zwolnić i tak teraz siedze w domku i jestem codziennie z wami.;-)

ticker.php

Ostatnia edycja:
Witaj Kate78!
Kurcze, ale jestem wściekła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Jestem na wychowawczym, który teoretycznie kończy mi się z końcem roku, właśnie dostałam wypowiedzenie, i zobowiazanie do wykorzystania urlopu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Wiem, ze mnie nie zwolnią - nie wiedzieli ze jestem w ciąży, ale muszę iść z tym wszystkim do sądu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No właśnie dziewczyny już dwa razy mi się tak zdarzyło w ostatnich dniach że brzuch spinał mi się z jednej strony a z drugiej był miękki:/ :baffled: Chwilę go pomasowałam i puściło. Wczoraj dziecko było odwrócone główką w dół i normalnie się może przekręciło w inną stronę. Mam taką nadzieję:)
No a poza tym ja też dosyć gwałtownie się przewracam z boku na bok a wczoraj mimo wszystko był męczący dxień:)

Viltutti Ty się nie przejmuj na pewno to koszulka ma zawyżony rozmiar:)

Ja w pierwszym trymestrze dość często miałam tak, że przy wstawaniu albo obracaniu się łapał mnie bardzo bolesny, bardzo gwałtowny skurcz podbrzusza. W drugim trymestrze mam to rzadziej, ale też się zdarza. Pytałam ginekologa i powiedział mi, że to normalne bo macica jednak wciąż jest w trakcie rozciągania i może nachodzić na jelita. Trzeba po prostu zwracać uwagę na to by wolniej wstawać :) Ale nie martw się, to nic groźnego.

Witam nowe forumowiczki :)

Ja na 15 mam prenatalne i już chodzę po ścianach ze zniecierpliwienia :baffled:

Jotemka myślisz że aż takie rozwiązanie z sądem będzie konieczne skoro się dowiedzą,że jesteś w ciąży wiedzą ze nie maja prawa Cię zwolnić a co za tym idzie masz wygrana sprawe w sadzie,myslisz ze będa sie bawić w sądy czy lepiej wycofac zwolnienie do porodu??

ticker.php

Ostatnia edycja:
Jest konieczne, bo nie ma innego odwołania jak droga sądowa. Wiem, ze mam wygraną, ale taka jest procedura i już. Ale jestem wściekła, bo to jest kurestwo (sory) dawać wypowiedzenie kobiecie na wychowawczym...... W dodatku pod koniec, żeby nie mogła przerwać wychowawczego, do tego zmusić ją do wykorzystania zaległego urlopu, żeby nie płacić ekwiwalentu za urlop. Czad, nie?

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie kobietki!
witam szczególnie dziewczyny, które dawno nie były oraz zupełnie świeże forumki,:tak:.
Nie udzielam się jakoś ostatnio, bo po pierwsze najmłodszy w domu i walczymy z objawami alergii, która w przedszkolu bardzo się nasiliła. Zapewne jakieś magiczne dodatki do potraw go uczulają. Tak jak pozostałe moje dzieci.
Do tego miałam niemiłe doświadczenie, Artur z całej siły skoczył mi na brzuch i nie czułam ruchów dobę. Myślałam, ze zwariuję, ale jest już ok.
Co do tematu toksoplazmozy nie bardzo pomogę, u mnie była jazda z cytomegalią na koniec ciąży z Artim. W sumie cały czas mam podwyższony wskaźnik, który oznacza, ze miałam kontakt, ale nie zachorowałam. I tak od ponad 3 lat.
Joulluatto, uważam, ze powstrzymanie się od wyjazdu, to bardzo dobra decyzja. Jak tam kuchnia? Ogarnęłaś już bałagan? Mi się marzy remont, ale kaski brak. Może po nowym roku coś się zmieni?
Życzę dobrego dnia popijając kawę:happy2:

Ogarnelam tyle o ile, bo mam zakaz wysilania sie. Przetarlam na mokro z pylu, ale odkurzanie na razie sobie odpuscilam. Mama obiecala ze w weekeend wpadnie i troche mi pomoze. U mnie to kuchnia niedawno zrobiona i dopieszczona wiec przymusowe kucie bylo dla mnie ciezkim przezyciem. No ale na szczescie zostalo wszystko odtworzone bez sladu. Tylko teraz zmywarka mi od dwoch dni szwankuje :( Nie otwiera pojemnika na kostke, myje sama woda :/

Dziewczyny, zazdroszcze Wam tych napadow glodu... Ja pierwszy posilek doslownie wciskam w siebie ok 14ej... Potem obiado kolacja ok 18ej i tyle, jednego i drugiego posilku wciskam w siebie po kilka kesow. Wczoraj bylo jakby ciut lepiej, w 2 podejsciach ale zjadlam prawie caly obiad i jeszcze ok 23 wypilam kakao i zjadlam dwa biszkopty. Ale dzis znowu, jeszcze nic nie jadlam i ani troche mi sie nie chce :(

Kate, witaj w kwietniowkach :)

Do góry