reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Hej! Dawno mnie tu nie było;( ostatnio same przygody ..dość ze ciagle praca w której juz nie daje rady;/ mam prace stojącą a poza tym jeszcze trzeba targać skrzynki z browarem i rożne inne rzeczy...:( staram sie jak najmniej nosić (tylko po pare piw wyciągam )ale całkowicie zrezygnować sie z tego nie da:/ dlatego juz niedługo idę na zwolnienie ... Juz cieżko mi tym bardziej ze cały czas pózniej po pracy boli mnie brzuch...przed wczoraj byłam na izbie przyjęć bo od 2 dni mnie bolał brzuch i był twardy bardzo ..ale na całe szczęście wszystko wporzadku .. Powiedziałam sobie ze to niestety nie jest praca w której mozna pracować w ciazy.. Tak gadają ze ciaza to nie choroba..ale zależy jak która ja przechodzi.. Lekarz kazał mi iść na zwolnienie..Dziewczynki co do znieczuleń.. Ja na zwykle znieczulenie jestem uczulona co objawia sie tak ostrym bólem głowy ze to jest nie do opisania dlatego zawsze biorę znieczulenie Bez Adrenaliny to jest takie,które stosują kobietom ciężarnym..ale najcześciej wszystko u mnie odbywa sie bez znieczulenia..ewentualnie w wypadkach ostrzejszych jak wyrywanie albo kanalowka to wtedy proszę o nie...;) pozdrawiam serdecznie !!! Miłego dnia!

Ranhita ja wiem że pracy się nie wybiera ale jeśli masz możliwość to idz kobieto na zwolnienie i nie targaj już tych skrzynek bo po co masz sobie później w brodę pluć:)

Kroczek ja poprosze troche dobrego humoru. Dzisiaj wizyta ale nie wiem czy z usg. Zawsze mi robi ale w poprzedniej ciazy w tym czasie tez mi nie robila. Ale i tak dla mnie dzisiaj najwazniejsza jest informacja czy z moja szyjka jest wszystko ok i czy macica nie jest napieta. Kurcze chyba ta pogoda dzisiejsza jakos mnie tak smetnie nastraja ze nic mi sie nie chce.

Mam troche luzu bo mama wziela synka na spacer, ale musze w tym czasie ogarnac troche w domu. A najchetniej zaszylabym sie pod kocykiem na kanapie.

Marcia a proszę bardzo fluidki dla Ciebie:) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Dagmar dla Ciebie też lecą fluidki~~~~~~~~~~~~~~♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡ No i mam nadzieję że po wizycie będzie humor lepszy. Mocno trzymam kciuki:)

Ostatnia edycja:
reklama
hej!
przepraszam, ze nie pisze ostatnio, ale mam mnostwo na glowie.
Pamietacie jak pisalam, ze powiedzialam o cizy dyrce? on mi powiedziala, ze przekaze wiesc takiemu Dyrektorowi nad nia, ktorego bym sie chyba bardziej bala.
A on mnie wczoraj wola i mowi, dlaczego musi sie takich wiadomosci dowiadywac od kogos, no to ja na to, ze Pani Dyrektor chciala sama przekazac. A on ze jak bym do niego odrazu przyszla, to by mnie wysciskal i gratulowal a ja sie niepotrzebnie stresuje.
To tak w skrocie :-)

Dziewczyny, czy wszystkie czuja ruchy dziecka? ja to jeszcze nie, ale czuje czasem jakby po prawej stronie sgrubienie lub takie stwardnienie, nie wiem czy to normalne, a moze dzidizus? łozysko mam z przodu.

Widze ze problemy z zebami wiekszosc z nas ma:-( mi dentysta wsadzil jakis lek zakleil I narazie daje rade co prawda gdzie do kwietnia ale mam nadzieje ze wytrzyma. Tez nie chcial wyrywac bo po pierwsze znieczulenie po drugie ryzyko krwotoku.

NIunia mi od sierpnia do teraz już jeden ząbek zaczal sie psući to 7 dolna ble.. wiec Pani mi to zalakowała jak u dzieci i flurorek nałozyla i powiedziaal ze lepiej poczekac! ale jak tak czytam co piszecie to chyba moja dentystka jest z tych przewrazliwionych ale to dobrze bo we ze ja jestem wrazliwa bardzo i stara sie byc zawsze deliaktna..

Dziewczynki kurujcie się i szybkiego powrotu do zdrówka życzę:-D

Dagmar wiem co czujesz. Niby jest ok ale jednak strach jest, jest złość, że nie można tego czy tamtego zrobić.... Ale Słońce będzie dobrze:) Na prawdę zobacz jak daleko już zaszłaś prawie połowa i już będzie dzieciątko. Kochana któraś dziewczyna pisała, że jesteś dla niej wzorem do naśladowania. I ma świętą rację bo doskonale sobie radzisz ze wszystkim. Trzymam za Ciebie kciukasy i wiem, że wszystko będzie w porządku.

a my życzymy mniejszego sajgonu w pracy:)

mojeboje ja wprawdzie nie żyje na kartonach ale musze po remoncie poukładać w całym mieszkaniu po swojemu bo sie nie odnajduję:) Tak więc łączę się w bólu:)

Marteczka na mocne bóle głowy to pewnie nie działa ale te słabsze łagodzi zjedzenie banana:) Mnie pomaga:))

A tak poza tym to witam wszystkie wtorkowo:)

Dziś po raz pierwszy od trzech miesięcy wybieram się z mężem do miasta:) Aj co to za wydarzenie:)) Wprawdzie tylko na chwilkę ale to już coś:) Cieszę się jak dziecko na wycieczkę do ZOO:))

Oczywiście samych dobrych wieści życzę foremkom mającym dziś spotkania z Maluszkami:))

Ale mam dziś dobry humor:)) Chce któraś odrobinę:)?

Kroczek ja poprosze odrobine dobrego humoru....chocby tyci! bo osttanio jakos nic dobrego mnie nie spotyka...a banki sa tak glupie ze az rece opadaja....mam zwolneieni ciazowe i potem macierzynski wiec na najblizsze 1,5 roku mam zapewniona prace a oni robia jazdy ze nie chca dac mi kredytu:(((( jedynym pozytywem jak dzidziolek sie ruszy i mi to wynagradza..... ale ogolnie dołek mnei nie opuszcza!:(

Co to bólu głowy wlasnie znalazałam masazyste co robi masaz ciezarnym i moze to mi na bol glowy pomoze.....a po za tym bardzo lubie masaz)

Hej! Dziewczyny musicie uważać na siebie - ola to musiało być okropne, mamy wszystkie przestrogę na Wszystkich Świętych...
ranhita dźwigasz skrzynki z browarem? :szok: zmiataj na zwolnienie i to już!
madziolina ja też mam czasem takie dziwne uczucie w brzuchu, nazwałabym to niesymetrycznym ułożeniem :-D to pewnie maluch się przemieszcza, nie martwię się tym zupełnie. a ruchy niebawem poczujesz, jesteś w trochę wcześniejszym tygodniu niż te z nas, które już czują.

Marteczka my dwa lata walczyliśmy z kredytem:crazy: i to na hipotekę dwukrotnie przewyższającą wartość kredytu i dalej im się nie podobało. Cierpliwości życzę!

Co do bólów wszelakich - są już chyba takie plastry chłodzące, wydaje mi się, że nawet apap widziałam na skronie. Miałam dwa razy w tej ciąży jakieś dziwne napady bólu głowy trwające po 3 dni, jak poczytałam to pasowało mi do bólu klastrowego, męczyłam się strasznie i mam nadzieję, że to już nie wróci. Wcześniej nie miałam takich atrakcji :confused:

A zęby mam na szczęście zdrowe, ósemek już się 4 pozbyłam. Też zdrowe były, ale nie miałam miejsca w szczęce i tak z każdą miałam jakieś jazdy - od pierwszej szczękościsk, druga była zatrzymana, trzecią przygryzałam sobie policzek i miałam ciągle stan zapalny, a czwarta nie mogła się zmieścić ale pchała się na zewnątrz ze 2 lata powodując tym u mnie okropne bóle głowy co ok. 2 mies. No więc podjęłam męską decyzję i po 3 wycieczkach do chirurga zostałam bez ósemek :-)

dagmar dołączam się do wyrazów podziwu dla Ciebie za pogodę ducha i jestem pewna, że wszystko się dobrze skończy z Twoją ciążą. Maluch Ci wynagrodzi te miesiące niepewności i czekania na niego :tak:

A wogóle dlaczego macie tak beznadziejnie z tymi wizytami u ginów??? Ja chodzę z NFZ i jak jestem umówiona na 14.05 to o tej godzinie jestem przyjęta. Wszystkie badania załatwiam od ręki, tego samego dnia wyniki sprawdzam w necie. Położną i lekarza mam w jednym gabinecie a nie to tu to tam. Usg mam wprawdzie umawiane osobno, ale też bez problemów z godzinami przyjęć etc, u tego samego lekarza. Nie rozumiem dlaczego wszędzie nie mogą usprawnić obsługi pacjentów, to jakaś makabra :baffled:

Ostatnia edycja:
Ja tez witam sie. Ostatnio nie mam czasu na nic. Do 15 w pracy, pózniej do przedszkola po młodego, a w domu to juz nawet neta nie odpalam, bo czasu brak. Pozatym jak w dzień funkcjonuje normalnie, mam duzo sił, to o 21 juz spię:szok:.
Ja wizyte ma jutro, może dowiem sie jaka płeć, chociaż wiem że to jeszcze za wczesnie na 100% pewnośc.

Trzymam kciuki za WAS

kurde, jak ja bym wiedziala wczesniej to by bylo dobrze! w sumie mieszkam na Bialolece, ale pracuje przy arkadii, wiec mogla bym tam chodzic i wszystko byloby o czasie, heh ale co tam...

reklama
jeśli nie jesteś przywiązana do swojego lekarza, to nic nie stoi na przeszkodzie żebyś zmieniła przychodnię :happy:
ja też dojeżdżam z Białołęki przecież :tak: i przez myśl mi nie przeszło, żeby iść do innego lekarza. :tak:

oliwia ja w tym czasie co Ty teraz się dowiedziałam, że chłopak :tak: ale to zależy od lekarza wg mnie czy dojrzy jaka płeć. pochwal się koniecznie! ja też chodzę spać o 22, więc na zdrowie!

Do góry