reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

AniolekBB ale ci zazdroszcze kopniaczkow ja jeszcze nic nie czuje przynajmniej tak mi sie wydaje ;)
Ja tez przepraszam ze sie nie odzywam ale bylam chora i jakos weny na nic nie mialam ....

reklama
A cóż to za wredota się Dagmar do Ciebie doczepiła? A sio depreho:))

Dzięki, nie wiem co mi jest. Nie umiem się cieszyć tą ciążą. Smutno mi, bo ani nie mogę nic kupić ani spokojnie sobie w ciąży chodzić. Do tego wizja podwiązania mnie przeraża :(
Śnią mi się jakieś koszmary i w ogóle jest bleee :(

cześć u mnie dzisiaj nawrót nudności i wymiotów a już był przez tydzień albo i dwa spokój :wściekła/y: zła jestem strasznie
chociaż mój mąż na to swoją teorię że wracam w środę do pracy po L4 i już mi się stres zaczyna :baffled:

Ta teoria małża może nie jest taka głupia ;-)

Hej mamuski ja sie melduje ze zyje,ale mam taki kocial w pracy ze nawet gadac mi sie nie chce:-( ale czuje sie w miare dobrze nawet malenstwo daje znac kopniakami w dolnej czesci brzucha:tak: zycze wam zdrowka i lepszego humoru.

Hej z tą zmianą czasu to coś faktycznie jest, chociaż u mnie to się zeszło z powrotem do pracy po urlopie a w domu rozgrzeb totalny bo nowo kupione meble i dopiero skręcamy, więc sajgon, kartony, do tego jakieś dodatkowe remontowe rzeczy, więc to wszystko razem mnie trochę dobiło chwilowo. Ale obejrzałam serial, potem mężuś kolację przyniósł do łóżka i już jest dobrze:)

dagmar, z każdym tygodniem jesteś bliżej niż dalej szczęśliwego finału, a na zapas nie ma co się martwić. Dla mnie od początku jesteś wzorem do naśladowania i dzięki Tobie tak łatwo mi pozytywnie myśleć i wiem że i u mnie będzie dobrze i u Ciebie też - już tyle przeszłaś, że źle nie może być!

ni_kusia, trzymam kciuki, wypoczywaj i wszystko będzie dobrze.

Marteczka dowiedziałam się, że można mieć znieczulenie u dentysty w I i w III trymestrze, w II niestety nie. Także z zabiegami lepiej się wstrzymać tak do 30 tc:) pod koniec ciąży lepiej się w to nie bawić, bo podobno znieczulenie może wywołać poród :-)

PATUŚKA dziś byłam u dentystki i ona zdecydowania odradzała kiedykolwiek w ciąży znieczulenie bo powiedziała że z nas znieczulenie schodzi po 12 godzinach a z dzidziolki po 72h nawet wiec nie warto ryzykować! Ale co lepsze napisałam smsa do mojej lekarki prowadzacej ciąże czy mozna znieczulenie i ona mi odpisała że po 12 tygodniu MOŻNA:) i bądź tu mądry!!!!

Witam dziewczynki:) Mnie dziś coś głowa boli ale to chyba przez ten ogromny wiatr co dziś wjeje:(

Dostałam dziś wyniki tego badania genetycznego z krwi. Wszystko jest ok. Ryzyko wad jest małe:)

Dziewczyny musi być dobrze u każdej z nas:) Te co muszą leżeć i się oszczędzać też będzie dobrze i nie ma innej opcji:)

KROCZEK mnie dziś tak boli głowa że ledwo żyje... w prawdzie ze stresu jaki teraz mam z tym wstretnym kredytem bo jest tego stresu jest ogromna wiec posprzaalam cala lazienke! ale głowa nie odpuszcza cały dzień:(( boli strasznie nie chce wziąć proszka ale boje sie ze może bez tego sie nie obejdzie bo caly dzien juz sie mecze:/

Przyszłe mamusie mieszkające w Polsce ależ nam się jesień trafiła:) Pogoda cudna, cieszmy się chwilami bo jak sie zima zacznie to skonczy jak my bedziemy tuż przed albo tuż po rozwiązaniu :) Pozdrawiam serdecznie!

Marcia- ale dobrze kojarzyłam ze my razem wizyty mamy dlatego trochę sie zaniepokoilam że albo tobie albo mi coś się pomyliło z tym wtorkiem. trzymam kciuki za jutro, ojj ja też się już doczekać nie mogę swojego wtorku

Daga- u mnie tez od 15 a ja mam taką strategię ze albo idę ok 14 i nieraz jestem 1 albo przynajmniej w pierwszej trójce wtedy czekanie na swoją kolej trwa tak do ok 16-17 albo ide na 16.30 (bo położna siedzi tylko do 17) i wtedy jestem ostatnia i czekania tak gdzies do 19-20. tak czy siak nasiedze się jak glupia aż tyłek potem boli od tych twardych ławek, w standardzie kupuję gazete w kiosku albo biore ksiażke z domu a ostatnio zaczęłam grać w POU na komórce i mi czas zleciał nie wiem kiedy.

Aniołek Tygryseczek-zdrówka dla was.

Aniołek, Niunia- gratuluję kopniaczków.

Marteczka- ja w ciaży z Alanem miałam leczone zęby i ze znieczuleniem. Pewnie inne było bo zawsze musiałam powiedziec że jestem w ciąży.
Współczuje stresów ale na pocieszenie nie jesteś sama my rozkrecamy firme i że tak powiem "jak nie urok to sracz.a". Czasami mam ochotę schować sie z jakiejs dziurzee i ocknąć tak za pół roku .

Decudna- masz racje, ja jestem zachwycona tegoroczna jesienią i mam tylko nadzieję że 1 litopada tez będzie piekna pogoda.

A ja poszłam z rodzinką na spacer na cmentarz i wiecie co? przewróciłam sie:no: na szczęście nie uderzyłam sie w brzuch al epoślizgnełam sie na lisciu i nogi mi sie na maxa rozjechaly. teraz troszkę mnie kłuje z boku pewnie gdzieś sie naciągnęlam, prubuję sie wsluchac i troszke czuje maluszka że sie rusza. Ale humor popsułam sobie na całego. Co to będzie zimą :crazy:

reklama
dziś byłam u dentystki i ona zdecydowania odradzała kiedykolwiek w ciąży znieczulenie bo powiedziała że z nas znieczulenie schodzi po 12 godzinach a z dzidziolki po 72h nawet wiec nie warto ryzykować! Ale co lepsze napisałam smsa do mojej lekarki prowadzacej ciąże czy mozna znieczulenie i ona mi odpisała że po 12 tygodniu MOŻNA:) i bądź tu mądry!!!!

Można znieczulenie, ale koniecznie trzeba powiedzieć o ciąży. Wtedy podają znieczulenie bez jednego składnika, jeśli dobrze pamiętam, to chodzi o jakiś obkurczający.

Do góry