reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

AniolekBB ale ci zazdroszcze kopniaczkow ja jeszcze nic nie czuje przynajmniej tak mi sie wydaje ;)
Ja tez przepraszam ze sie nie odzywam ale bylam chora i jakos weny na nic nie mialam ....

reklama
A cóż to za wredota się Dagmar do Ciebie doczepiła? A sio depreho:))

Dzięki, nie wiem co mi jest. Nie umiem się cieszyć tą ciążą. Smutno mi, bo ani nie mogę nic kupić ani spokojnie sobie w ciąży chodzić. Do tego wizja podwiązania mnie przeraża :(
Śnią mi się jakieś koszmary i w ogóle jest bleee :(

cześć u mnie dzisiaj nawrót nudności i wymiotów a już był przez tydzień albo i dwa spokój :wściekła/y: zła jestem strasznie
chociaż mój mąż na to swoją teorię że wracam w środę do pracy po L4 i już mi się stres zaczyna :baffled:

Ta teoria małża może nie jest taka głupia ;-)

Hej mamuski ja sie melduje ze zyje,ale mam taki kocial w pracy ze nawet gadac mi sie nie chce:-( ale czuje sie w miare dobrze nawet malenstwo daje znac kopniakami w dolnej czesci brzucha:tak: zycze wam zdrowka i lepszego humoru.

Hej z tą zmianą czasu to coś faktycznie jest, chociaż u mnie to się zeszło z powrotem do pracy po urlopie a w domu rozgrzeb totalny bo nowo kupione meble i dopiero skręcamy, więc sajgon, kartony, do tego jakieś dodatkowe remontowe rzeczy, więc to wszystko razem mnie trochę dobiło chwilowo. Ale obejrzałam serial, potem mężuś kolację przyniósł do łóżka i już jest dobrze:)

dagmar, z każdym tygodniem jesteś bliżej niż dalej szczęśliwego finału, a na zapas nie ma co się martwić. Dla mnie od początku jesteś wzorem do naśladowania i dzięki Tobie tak łatwo mi pozytywnie myśleć i wiem że i u mnie będzie dobrze i u Ciebie też - już tyle przeszłaś, że źle nie może być!

ni_kusia, trzymam kciuki, wypoczywaj i wszystko będzie dobrze.

Marteczka dowiedziałam się, że można mieć znieczulenie u dentysty w I i w III trymestrze, w II niestety nie. Także z zabiegami lepiej się wstrzymać tak do 30 tc:) pod koniec ciąży lepiej się w to nie bawić, bo podobno znieczulenie może wywołać poród :-)

PATUŚKA dziś byłam u dentystki i ona zdecydowania odradzała kiedykolwiek w ciąży znieczulenie bo powiedziała że z nas znieczulenie schodzi po 12 godzinach a z dzidziolki po 72h nawet wiec nie warto ryzykować! Ale co lepsze napisałam smsa do mojej lekarki prowadzacej ciąże czy mozna znieczulenie i ona mi odpisała że po 12 tygodniu MOŻNA:) i bądź tu mądry!!!!

Witam dziewczynki:) Mnie dziś coś głowa boli ale to chyba przez ten ogromny wiatr co dziś wjeje:(

Dostałam dziś wyniki tego badania genetycznego z krwi. Wszystko jest ok. Ryzyko wad jest małe:)

Dziewczyny musi być dobrze u każdej z nas:) Te co muszą leżeć i się oszczędzać też będzie dobrze i nie ma innej opcji:)

KROCZEK mnie dziś tak boli głowa że ledwo żyje... w prawdzie ze stresu jaki teraz mam z tym wstretnym kredytem bo jest tego stresu jest ogromna wiec posprzaalam cala lazienke! ale głowa nie odpuszcza cały dzień:(( boli strasznie nie chce wziąć proszka ale boje sie ze może bez tego sie nie obejdzie bo caly dzien juz sie mecze:/

Przyszłe mamusie mieszkające w Polsce ależ nam się jesień trafiła:) Pogoda cudna, cieszmy się chwilami bo jak sie zima zacznie to skonczy jak my bedziemy tuż przed albo tuż po rozwiązaniu :) Pozdrawiam serdecznie!

Marcia- ale dobrze kojarzyłam ze my razem wizyty mamy dlatego trochę sie zaniepokoilam że albo tobie albo mi coś się pomyliło z tym wtorkiem. trzymam kciuki za jutro, ojj ja też się już doczekać nie mogę swojego wtorku

Daga- u mnie tez od 15 a ja mam taką strategię ze albo idę ok 14 i nieraz jestem 1 albo przynajmniej w pierwszej trójce wtedy czekanie na swoją kolej trwa tak do ok 16-17 albo ide na 16.30 (bo położna siedzi tylko do 17) i wtedy jestem ostatnia i czekania tak gdzies do 19-20. tak czy siak nasiedze się jak glupia aż tyłek potem boli od tych twardych ławek, w standardzie kupuję gazete w kiosku albo biore ksiażke z domu a ostatnio zaczęłam grać w POU na komórce i mi czas zleciał nie wiem kiedy.

Aniołek Tygryseczek-zdrówka dla was.

Aniołek, Niunia- gratuluję kopniaczków.

Marteczka- ja w ciaży z Alanem miałam leczone zęby i ze znieczuleniem. Pewnie inne było bo zawsze musiałam powiedziec że jestem w ciąży.
Współczuje stresów ale na pocieszenie nie jesteś sama my rozkrecamy firme i że tak powiem "jak nie urok to sracz.a". Czasami mam ochotę schować sie z jakiejs dziurzee i ocknąć tak za pół roku .

Decudna- masz racje, ja jestem zachwycona tegoroczna jesienią i mam tylko nadzieję że 1 litopada tez będzie piekna pogoda.

A ja poszłam z rodzinką na spacer na cmentarz i wiecie co? przewróciłam sie:no: na szczęście nie uderzyłam sie w brzuch al epoślizgnełam sie na lisciu i nogi mi sie na maxa rozjechaly. teraz troszkę mnie kłuje z boku pewnie gdzieś sie naciągnęlam, prubuję sie wsluchac i troszke czuje maluszka że sie rusza. Ale humor popsułam sobie na całego. Co to będzie zimą :crazy:

reklama
dziś byłam u dentystki i ona zdecydowania odradzała kiedykolwiek w ciąży znieczulenie bo powiedziała że z nas znieczulenie schodzi po 12 godzinach a z dzidziolki po 72h nawet wiec nie warto ryzykować! Ale co lepsze napisałam smsa do mojej lekarki prowadzacej ciąże czy mozna znieczulenie i ona mi odpisała że po 12 tygodniu MOŻNA:) i bądź tu mądry!!!!

Można znieczulenie, ale koniecznie trzeba powiedzieć o ciąży. Wtedy podają znieczulenie bez jednego składnika, jeśli dobrze pamiętam, to chodzi o jakiś obkurczający.

Do góry