reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

...aaa ja mam kolejny powód na doła bo nie mam imienia dla dziecka a zostało mi jakieś 4 i pół miesiąca do cc. Tzn mam ale dla dziewczynki a to jest syn :O Prawie na pewno :/
No to nie jestem sama... My przy poprzednim maluchu dla córy mieliśmy imię więc i teraz zostało i będzie na 100% Alicja no chyba że znowu mąż strzelił na chłopaka to będzie problem.
Ostatnio decyzję podjęliśmy dopiero w grudniu i to było metodą eliminacji.

Teraz zaczęliśmy po woli ale rekordzistami są moi znajomi. Córcia dostała imię kilka dni po porodzie a i syn przez 3 dni nie miał imienia :)

Mnie wkurzył dziś listonosz - jestem przecież uziemiona w domu a ten jak zwykle poleconego nie wziął i tylko awizo sobie wrzucił. Mąż mi kazał awanturę na poczcie urządzić ale jestem ogólnie tak szczęśliwa, że nie umiałam. Zażądałam tylko odpowiedzi na piśmie bo poprzednio przepraszali osobiście i nic z tego nie wyszło.

reklama
Dagmar ja mam dla chłopca:Artur lub Karol ale nie mam dla dziewuszki......
Madziolina ja kupiłam też tak na wszelki:-D może nie pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi;-)

ależ wy produkujecie :)
czytam i nie pamiętam, co komu odpisać

Madziolina ja w swojej pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam w 17tc, łożysko też miałam z przodu. Teraz poczułam wcześniej, podejrzewam, że łożysko mam w innym miejscu (lekarz jeszcze nic mi nie mówił, gdzie jest).

Ja imienia dla chłopca nie mam, mamy problem z wyborem. Dla dziewczynki jest wybrane, ale dopiero na następnej wizycie może się dowiem, kto tam mieszka.

Ja się dziś nałaziłam i teraz brzuch daje o sobie znać.

Auliya nasi synowie mają tak samo cudnie na imię ;)

Dagmar to napisz nam jakie ci się imiona podobają a my wybierzemy:)

Madziolinka na pewno niebawem poczujesz te ruchy:) Od jutra wg tego co wcześniej pisałyście leci mi 15 tydzień chy a:) Dla mnie to czarna magia:) Co innego wychodzi z okresu, co innego z usg a lekarz też co innego mówi:)

Auliya nasi synowie mają tak samo cudnie na imię ;)
Dziękuję długa dyskusja była z Maksymilianem i nikomu w rodzinie się nie podobało ale do niego wyjątkowo pasuje :)

Dagmar to napisz nam jakie ci się imiona podobają a my wybierzemy:)
...
Albo my Ci napiszemy jakie nam się podobają... ;-)nie w tą drugą stronę lepiej

madziolina_p podobnie jak Ty zestresowałam się, że w przeciwieństwie do dziewczyn z forum, nie odczuwam jeszcze ruchów dziecka. W poniedziałek na kontroli rozmawiałam o tym z moją ginekolog, a ona roześmiała się tylko i powiedziała dokładnie to samo co Ty napisałaś. I mówiła jeszcze, że odczuwać ruchy przed 17 tygodniem mogą jedynie te kobiety, które już rodziły, a reszta najprawdopodobniej myli pracę jelit z ruchami dzieciaczka :-)

Aha, okazało się że powoli podnosi mi się łożysko i maluszek prawdopodobnie pojawi się na świecie drogą naturalną :-) Trzymam ksiuki za te z was, które miały podobną sytuację do mnie.

aaa ja mam kolejny powód na doła bo nie mam imienia dla dziecka a zostało mi jakieś 4 i pół miesiąca do cc. Tzn mam ale dla dziewczynki a to jest syn :O Prawie na pewno :/
Zważywszy na okoliczności postania Twojego syna, jest jedyne słuszne imię: Szczęsny ;) ewentualnie Feliks to z łaciny szczęśliwy :-D bo to dziecię jak nic będzie miało mega dużo szczęścia w życiu, skoro od początku taki waleczny :)

Agunia moje gratulacje z tym łożyskiem. Matko jak ja bym chciała usłyszeć to samo.....
A że wizytę mam 13 do tego koniczynka na szyi i na czerwonej bransoletce do tego odpoczynek leki i modlitwa to mam nadzieję, że właśnie takie słowa usłyszę-innej opcji nie ma:tak:

Hej Kwietnióweczki :) podczytuje Was już od dłuższego czasu i chętnie się do Was przyłączę:) termin mam na 9.04 to moje pierwsze dzieciątko i jestem bardzo szczęśliwa, choć muszę przyznać, że początki miałam ciężkie, ale najważniejsze że już lepiej:-) Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swego grona:-);-)

reklama
Dziewczyny spokojnie z tymi ruchami. Macie jeszcze czas. Na pewno juz niedlugo poczujecie. Ja tez jeszcze nie czuje regularnie. Wczoraj i przedwczoraj byly momenty kiedy nie mialam watpliwosci, dzisiaj nie czulam nic wyraznego i gdyby nie to ze jestem po wizycie to pewnie bym sie troche stresowalam. Ale ja tez mam lozysko na przedniej scianie wiec z tymi odczuciami moze byc roznie.

Truskawkowa jestem pewna ze uslyszysz na wizycie same dobre wiesci bo przeciez nie moze byc inaczej.

Ja tez mam problem z imieniem dla chlopca, tak samo jak w pierwszej ciazy. Kompletnie nie mam pomyslu. A chcialabym juz wybrac zeby moc sie jakos do malego zwracac, zamiast tylko synciu.
Dagmar, ale viltutti ma racje, imie dla Twojego syna musi byc szczegolne.

Do góry