Hej dziewczyny:-)
Oj naskrobałyście, naskrobałyście:-) myslałam, że nie doczytam do końca.
Widzę że dentyści na celowniku - mam nadzieję, że u mnie nic nie wyjdzie, ząbki sprawdzałam w sierpniu i były super, poza tym gdyby mi tu coś wyskoczyło, to miałabym przekichane, bo opieka dentystyczna w Irlandii jest koszmarnie droga. 10 lat mieszkam tutaj a ząbki tylko i wyłącznie w Polsce sprawdzam i leczę
Dagmar - ściskam Cię gorąco i przesyłam mnóstwo pozytywnych myśli. Wiem, że Ci ciężko, ale będzie dobrze, z takim wsparciem moralnym po prostu nie ma innego wyjścia
Ranhita - pracowałam prawie7 lat jako barmanka/kelnerka (w wspomniałaś coś o skrzynkach z piwem, więc zastanawiam się czy podobną pracę wykonujesz?) i nie dałabym rady wykonywać tej pracy w ciąży, bardzo obciąża kręgosłup, nogi, a już o brzuchu z lokatorem nie wspominając. Jak tylko możesz uciekaj na zwolnienie!!!
Madziolina_p - ja mam "motylki" w dolnej części brzucha, (z utęsknieniem czekam na pierwsze wyraźne kopniaczki), i właśnie od czasu do czasu takie stwardnienie na prawo, ale myślę że jak najbardziej jest to w porządku
Marteczka08 - my przy braniu kredytu korzystaliśmy z usług brokera, tylko nie pamiętam jakiego bo to było parę lat temu. Fakt, że dla nas była to jedyna opcja, bo mieszkaliśmy już zagranicą a kredyt braliśmy w Polsce, ale polecam taką usługę, bo pamiętam, ze mieliśmy wybrane chyba 5 ofert kredytowych z różnych banków, dopasowanych do naszych potrzeb i możliwości, a uniknęliśmy łażenia po bankach, tracenia czasu i nerwów
A my wczoraj z mężem powiedzieliśmy wreszcie szwagierce (mieszka też w IRL, parę domów od nas z mężem i dwójką dzieci), no i mi się tak przyjemnie zrobiło bo się szwagierka ze szczęścia popłakała :-). Wcześniej o mało nie przyprawiłam ją o zawał, bo postanowiłam odrobinkę sobie z nich zażartować, więc po około 2 godzinej gadce o niczym mąż powiedział poważnym tonem że mamy dla nich wieści, po czym ja wypaliłam z nienacka, że ja i mąż postanowiliśmy się rozstać. Szybko jednak musiałam powiedzieć, że to żart bo mi o mało szwagierka nie zeszła na zawał... po czy powiedzieliśmy jej, że będzie ciocią i już było super :-)
A rodzinka powiedziała, ze oni wiedzą, że ze mnie "kawalarz" i głupie żarty mnie się trzymają, ale mam zakaz od wczoraj na ich wykonywanie ;-)
Oj nudno będzie w tej ciąży, nudno
Mąż dzisiaj dzwonił do teściowej i dostał przykaz, że ma mnie pilnować, dbać o mnie i wogóle rozpieszczać. Słyszałam na własne uszy, teraz się chłopina nie wymiga
Dzisiaj poszłam sobie to polskiej lekarki na badanie moczu, morfologię, + glukoza na czczo, różyczka i parę innych rzeczy i dowiedziałam się, że w IRL nie wykonują badań na toksoplazmozę
. No i co, obejść nie obejdę, mam nadzieję, że się nigdzie nie zarażę, ptaków jak na lekarstwo w okolicy, kota nie mam, w ziemi nie grzebię, zwiększę częstość mycia psa po spacerach (bo z łóżka to go raczej nie wygonię) i i to tyle co mogę zrobić. No szok normalnie