reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witajcie :)

witam nowe mamusie.

GaGa ja mam róznie z apetytem - raz jem jak słoń a za chwile nie mam na nic ochoty i nie jem. Generalnie przytyłam ok 1 kg, ale i tak sie dziwie ze ta mało. Teraz mam mało ruchu, czasami jem niesamowicie duzo a i tak nie jest tragicznie z wga. spodziewalam sie gorszych rezultatów :)

Poniedzialem u mnie za oknem ponury, rano jak luneło to obrucilam sie tylko na łózku i zasnelam. Teraz sie trosske rozpogadza, zobaczymy. Jak u Was po weekendzie?

ja w weekend gotowałam i odpoczywałam :) sama siebie nie poznaje w tej ciazy! nie lubie generalnie gotowac a tu placuszki ze szpinakiem, dorszyk, poledwiczki w sosie grzybowym..mniam :) odkrywam swoje umiejetnosći kulinarne :-D

Tym smacznym akcentem pozdrawiam poniedziałkowo!

reklama
Witam :-)
Fajnie, że mamy nowe mamusie :tak:
U mnie weekend zleciał szybko. W sobotę wędziliśmy rybki, po południu przyszli znajomi na piwko (ja bezalkoholowe).
A w niedzielę czyste lenistwo :-)

Gaga mi apetyt dopisuje, co prawda jest tak że coś mi się chce i sama nie wiem co :rofl2: Może nie jem dużo, ale często.
Na razie przytyłam jakieś 2 kg więc chyba nie jest źle ;-)

Witam nowe i "stare" :) mamusie!

GoGa_
u mnie apetyt jak najbardziej dopisuje, waga na razie stoi w miejscu, ale już się boję co będzie jak dalej będę się tak rzucać na jedzenie :zawstydzona/y:
L-oka też miałam podobnie z gotowaniem - nigdy tego nie lubiłam a jak poszłam na zwolnienie w pierwszej ciąży to zaczęło się szaleństwo :) Teraz moja kuchnia ewoluuje w stronę zdrowego odżywiania bo staram się wyrobić zdrowe nawyki żywieniowe u mojej córy.

A mój weekend upłynął na wizytach u rodziny i znajomych. Wszyscy się cieszą, że będziemy mieli drugie dziecko, ale szoku nie było. Moja córa tylko ostatnio mówi, że wolałaby mieć brata Georga (tak jak świnka Peppa - dla niewtajemniczonych postać z kreskówki :)
Dobra wiadomość, że mdłości odpuszczają (z kolei boję się czy wszystko jest w porządku skoro nie mam mdłości...).
No nic, byle do piątku bo mam wizytę:-)

Miłego dnia!

Witajcie dziewczyny ;) po ponad roku wracam na forum ciezarnych mam ;) jakos na poczatku wrzesnia zrobilam test byly 2 kreski na drugi dzien to samo kolejne dwie... No i teraz przyszedl czas by zaakceptować ze mam juz 3 raz dzidziusia w brzuchu.. Zeby nie bylo smiesznie Lenka dopiero konczy 13 miesiac a 19 pazdziernika mam w koncu koscielny slub i wyjazdowe wesele na 120 os.. A ja juz mam brzuch... Jestem troche przerazona sytuacja szybko maluch zawital u mnie;) No wiec w sumie cala moja 3 bedzie z nami na naszej uroczystosci.
Kazda ciaza jest inna ta jest bardzo senna meczaca oby na weselu bylo juz ok i bym wytrzymala;)

Witam wszystkich ;)

GoGa, ja mam ten sam problem - zero apetytu, do tego tez zero pragnienia, od poczatku ciazy -5kg na wadze. Najlepsze ze kompletnie nie mam mdlosci, tylko nie moge jesc, jakby bez powodu. Niestety odbilo sie to juz na morfologii, wiec lekarka mowi ze mam sie zmuszac i koniec.

Dziewczyny! Wszystkie wrocławskie i okoliczne mamy i przyszłe mamy zapraszam serdecznie na bezpłatne warsztaty:
http://www.swiadomamama.pl/świadoma-mama-wrocław

dowiecie się, jak być aktywne z dzieckiem i nie zapomnieć o sobie w tym czasie, chustonoszenie, masaże dla dzieci, porady dietetyka i coś ekstra dla wszystkich profesjonalne fotki. Każda mama dostanie mały upominek od sponsorów.
Zapraszam bo warto

reklama
Juz sie nie moge doczekac tego drugiego trymestru,oby szybko zlecialo :-)

Ja na razie mam minus 4 kg,bo ciagle nie moge nic przelknac. juz chcialabym nabrac apetytu bo picie wody i jedzenie grzanek jest nieco meczace....

Jutro wizyta a ja mam stresa. Dzis dopiero przestalam plamic,tzn plamie ale juz mniej. Mam nadzieje, ze moja fasolka ma duzo mowacji zeby przetrwac:-)

Do góry