reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witajcie :)

witam nowe mamusie.

GaGa ja mam róznie z apetytem - raz jem jak słoń a za chwile nie mam na nic ochoty i nie jem. Generalnie przytyłam ok 1 kg, ale i tak sie dziwie ze ta mało. Teraz mam mało ruchu, czasami jem niesamowicie duzo a i tak nie jest tragicznie z wga. spodziewalam sie gorszych rezultatów :)

Poniedzialem u mnie za oknem ponury, rano jak luneło to obrucilam sie tylko na łózku i zasnelam. Teraz sie trosske rozpogadza, zobaczymy. Jak u Was po weekendzie?

ja w weekend gotowałam i odpoczywałam :) sama siebie nie poznaje w tej ciazy! nie lubie generalnie gotowac a tu placuszki ze szpinakiem, dorszyk, poledwiczki w sosie grzybowym..mniam :) odkrywam swoje umiejetnosći kulinarne :-D

Tym smacznym akcentem pozdrawiam poniedziałkowo!

reklama
Witam :-)
Fajnie, że mamy nowe mamusie :tak:
U mnie weekend zleciał szybko. W sobotę wędziliśmy rybki, po południu przyszli znajomi na piwko (ja bezalkoholowe).
A w niedzielę czyste lenistwo :-)

Gaga mi apetyt dopisuje, co prawda jest tak że coś mi się chce i sama nie wiem co :rofl2: Może nie jem dużo, ale często.
Na razie przytyłam jakieś 2 kg więc chyba nie jest źle ;-)

Witam nowe i "stare" :) mamusie!

GoGa_
u mnie apetyt jak najbardziej dopisuje, waga na razie stoi w miejscu, ale już się boję co będzie jak dalej będę się tak rzucać na jedzenie :zawstydzona/y:
L-oka też miałam podobnie z gotowaniem - nigdy tego nie lubiłam a jak poszłam na zwolnienie w pierwszej ciąży to zaczęło się szaleństwo :) Teraz moja kuchnia ewoluuje w stronę zdrowego odżywiania bo staram się wyrobić zdrowe nawyki żywieniowe u mojej córy.

A mój weekend upłynął na wizytach u rodziny i znajomych. Wszyscy się cieszą, że będziemy mieli drugie dziecko, ale szoku nie było. Moja córa tylko ostatnio mówi, że wolałaby mieć brata Georga (tak jak świnka Peppa - dla niewtajemniczonych postać z kreskówki :)
Dobra wiadomość, że mdłości odpuszczają (z kolei boję się czy wszystko jest w porządku skoro nie mam mdłości...).
No nic, byle do piątku bo mam wizytę:-)

Miłego dnia!

Witajcie dziewczyny ;) po ponad roku wracam na forum ciezarnych mam ;) jakos na poczatku wrzesnia zrobilam test byly 2 kreski na drugi dzien to samo kolejne dwie... No i teraz przyszedl czas by zaakceptować ze mam juz 3 raz dzidziusia w brzuchu.. Zeby nie bylo smiesznie Lenka dopiero konczy 13 miesiac a 19 pazdziernika mam w koncu koscielny slub i wyjazdowe wesele na 120 os.. A ja juz mam brzuch... Jestem troche przerazona sytuacja szybko maluch zawital u mnie;) No wiec w sumie cala moja 3 bedzie z nami na naszej uroczystosci.
Kazda ciaza jest inna ta jest bardzo senna meczaca oby na weselu bylo juz ok i bym wytrzymala;)

Witam wszystkich ;)

GoGa, ja mam ten sam problem - zero apetytu, do tego tez zero pragnienia, od poczatku ciazy -5kg na wadze. Najlepsze ze kompletnie nie mam mdlosci, tylko nie moge jesc, jakby bez powodu. Niestety odbilo sie to juz na morfologii, wiec lekarka mowi ze mam sie zmuszac i koniec.

Dziewczyny! Wszystkie wrocławskie i okoliczne mamy i przyszłe mamy zapraszam serdecznie na bezpłatne warsztaty:
http://www.swiadomamama.pl/świadoma-mama-wrocław

dowiecie się, jak być aktywne z dzieckiem i nie zapomnieć o sobie w tym czasie, chustonoszenie, masaże dla dzieci, porady dietetyka i coś ekstra dla wszystkich profesjonalne fotki. Każda mama dostanie mały upominek od sponsorów.
Zapraszam bo warto

reklama
Juz sie nie moge doczekac tego drugiego trymestru,oby szybko zlecialo :-)

Ja na razie mam minus 4 kg,bo ciagle nie moge nic przelknac. juz chcialabym nabrac apetytu bo picie wody i jedzenie grzanek jest nieco meczace....

Jutro wizyta a ja mam stresa. Dzis dopiero przestalam plamic,tzn plamie ale juz mniej. Mam nadzieje, ze moja fasolka ma duzo mowacji zeby przetrwac:-)

Do góry