reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dziewczynki ale naskrobałyście a Mnie nie było tylko 1,5 dnia :szok: przepraszam ale nie poodpisuje bo zaraz wychodzę i nie zdążę :-)

Ja dostałam od szwagierki jeszcze troszkę ciuszków, więc już poprane i tylko jutro prasowanie mi zostanie :-)

CAM00458.jpgCAM00459.jpg
no i najważniejsza informacja w niedziele się wyprowadza szwagierka bo wczoraj powiedziała :tak::-D bardzo się cieszę bo chociaż jeszcze przez chwilę chcemy z mężusiem poświęcić czas tylko dal siebie :-) a od poniedziałku wchodzę do pokoiku układać w szufladach, ubrać łóżeczko itd. :-) więc cieszę się jak dzieciak :-) jak wszystko porobię to wstawię fotki gotowego pokoiku :-)

Ok dziewczynki uciekam trzymajcie się wszystkie cieplutko :-)

Załączniki

• CAM00458.jpg
    CAM00458.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 90
  • CAM00459.jpg
    CAM00459.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 92
reklama
kroczek_k ja po KTG po drodze z samochodu bo sklep obok bloku!! to leżenie i nic nierobienie jest wykańczające

marcia331 ja jak 5 lat temu wyprawki szukałam (wszystko musiałam wtedy nabyć bo 1sze dziecko wśród znajomych) to najtaniej było w dino. (Wyprawka Niemowlęca za 500 zł - 3 % rabatu : DINO Najlepsze Wózki Dziecięce Wielofunkcyjne 2013 i 2014 w sklepie dziecięcym, Najlepsze 3w1 Wózki z Fotelikiem 2014 i Najpiękniejsze Meble do Pokoju Dziecięcego, WÓZKI 3 w 1 z FOTELIKIEM notowane wysoko w) nie wiem tylko czy będą mieli to czego Ci brakuje w dobrej cenie. Jedyny plus możesz bezpłatnie odebrać niezależnie od kwoty zamówienia :)

ja tam kupiłam wózek :) generalnie fajny sklep, w lodzi sa na piotrkowskiej. Można tez zamówić sobie wszystko przez intenrnet i odebrac na miejscu. Maja tez chyba sklep w zgierzu, ale mi bylo blizej na piotrkowska :)

I ceny maja konkuencyjne, to dosyc istotne , szczegolnie dla mnie jak kompletuje cala wyprawke od zera.

Agunia, zaciskaj nogi i czekaj, lepiej nie denerwuj Viltutti, że kolejna się wpycha;)) Ale jakby co to będzie dobrze, na tym etapie to już jest bezpiecznie ale na pewno lepiej poczekać choć kilka dni.

A dzisiaj mój ostatni dzień w pracy, więc powoli domykam moje sprawy, a i dostałam kwiaty z okazji Dnia Kobiet więc mam kwiaty na odchodne;) W dobrym momencie biorę to zwolnienie, bo Asia bardzo intensywnie ostatnio wygina śmiało ciało i naprawdę ciężko mi wysiedziec.

no to laba sie zaczyna :) troszke odpoczniesz i pospisz :)

Dziewczynki ale naskrobałyście a Mnie nie było tylko 1,5 dnia :szok: przepraszam ale nie poodpisuje bo zaraz wychodzę i nie zdążę :-)

Ja dostałam od szwagierki jeszcze troszkę ciuszków, więc już poprane i tylko jutro prasowanie mi zostanie :-)

Zobacz załącznik 613946Zobacz załącznik 613947
no i najważniejsza informacja w niedziele się wyprowadza szwagierka bo wczoraj powiedziała :tak::-D bardzo się cieszę bo chociaż jeszcze przez chwilę chcemy z mężusiem poświęcić czas tylko dal siebie :-) a od poniedziałku wchodzę do pokoiku układać w szufladach, ubrać łóżeczko itd. :-) więc cieszę się jak dzieciak :-) jak wszystko porobię to wstawię fotki gotowego pokoiku :-)

Ok dziewczynki uciekam trzymajcie się wszystkie cieplutko :-)

"troszke ciuszków" ? ja mam tyle chyba w sumie :D

ola10 ja przy pierworodnym siary nie miałam do samego końca dopiero 2 dni po porodzie pojawiło się mleczko ale za to w takiej ilości, że hej :)

co do rozstępów to na razie moje blizny po cięciach poszły w ruch... miałam marzec kwiecień i maj wycinane znamiona i dwa wypalane powiększył się ślad tak dwukrotnie (jedno na boku brzuszka) a o wycinanym na piersi to szkoda gadać... chirurg odwalił świetną robotę i właściwie była tylko kreseczka, ale tak mi się biust powiększył że niestety mam teraz duży trójkąt :(

kurcze a ja pamiętam jak dziś jak biadoliłam, że pokoju graciarnio/suszarni przy pierwszym się musiałam pozbyć i że ciasno będzie aż wstyd :zawstydzona/y:
Chciałam kołyskę skołować teraz przed przeprowadzką to mąż twierdzi, że łóżeczko się w naszym pokoju zmieści, a może by tak komodę do dziecka wyeksmitować? w końcu w niej są jego rzeczy hehe :)

Jeszcze nie doczytałam co u dziewczyn to tylko ogólnie udanego zaciskania nóg życzę :)

L-oka ja w DINO właśnie wyprawkę zamawiałam bo łóżeczko jakieś pościele ba nawet na promocję pampersów wtedy trafiłam... przysłali do domku za darmo i rabat dostałam bo 500 przekroczone...

Ostatnia edycja:
Dziewczynki,ostatnio was doczytuje bo w pracy urwanie d**py i czasu brakuje żeby coś naskrobać. A wieczorami siedzę przy kompie ale się uczę:angry: zachciało mi się na stare lata tuż przed rozwiązaniem przekwalifikowywać. W weekend zaszalałam, pomyłam okna, wysprzątałam mieszkanie, poukładałam w komodzie małego a wieczorem chodziłam jak emerytki Viltutti, nie mogłam się wyprostować. W ten będę miała trochę luzu ale dziewczynki będę musiała sama ogarnąć bo mąż robi kuchnię i do niedzieli na zleceniu. A Majka ostatnio daje popalić, gorzej niż synek, mąż stwierdził że kask jej będziemy ubierać bo tak się rozbija, jednego guza się pozbędzie to zaraz pojawia się nowy.
Viltutti, ty to potrafisz humor poprawić, i zagonić do sypialni:-) Kolejna ci się w kolejke pcha, czas na reprymendę.
Agunia, trzymaj się w dwupaku, no ciebie to bym się w szpitalu nie spodziewała.
madzikm, super że Emma tak pięknie sobie radzi, jeszcze trochę i będziecie się sobą cieszyć w domku.
Dagmar,Lusia też dzielna , stres robi swoje i pewnie część problemów przez to ale zobaczysz, ani się obejrzysz jak to minie. Trzymam za was mocno kciuki:-)
Marcia,chyba przejęłaś pałeczkę od Dagmar bo ciągle wam się z tym kredytem przeciąga, oby po wyczyszczeniu tego chorego BIGu poszło z górki. Ja też jakieś 2 lata temu dowiedziałam się że bank machnął się gdzieś z harmonogramem spłat i na kredycie zamkniętym w 2009 r. miałam 8 gr zaległości i poszło zgłoszenie do BIKu.
Zovitka, ancona, wy też się trzymajcie w dwupakach
Sorki, że reszcie nie odpiszę ale zaległości od weekendu robią swoje, za wszystkie trzymam kciuki, oby humory były lepsze i jak u Jotemki, objawów ciążowych brak

Jeja jak mnie brzuch boli od tego kaszlu chyba:-( co to za swinstwo sie przyplatalo...
Czy ja tez moge sie ubiegac o dostep do zamknietego?

No właśnie jak to jest z tym wątkiem zamkniętym i przynależności do niego? Do kogoś się trzeba zgłosić z prośbą, są jakieś zapisy?? W sumie taki wątek fajna sprawa, osobiście nie wstawiłabym zdjęcia swojego czy dzidzi na publicznym, wiadomo jak to jest z ludźmi nigdy nic nie wiadomo. Mimo, że z mojego miasta chyba nie ma tu żadnej dziewczyny to jednak mimo wszystko lepiej dmuchać na zimne. Ale Szymkiem to planuję się Wam pochwalić oczywiście nie teraz, niech siedzi w brzusiu jeszcze trochę alee jak się pojawi na świecie to czemu nie :-)

Agunia w szpitalu? Trzymaj sie tam Kochana! jak bedziesz miala dostep do neta to pisz koniecznie!

Jesli chodzi o piersi to mi tez zabardzo nie urosly, moze napecznialy, ale ja mam B, wiec kazdy przyrost to juz cos!

Agata 1991 no taka kielbaska swieza prosto ze sklepu jest najlepsza!

Mojeboje no w koncu na zwolnienie! teraz to juz wypoczywaj, bo po urodzeniu nie bedzie kiedy hehe

Evelinkaaa troche ciuchow??? przeciez to cala suszara!

Co do snow to dzis mialam taki, ze bylam u dziadkow, gdzie byl moj dziadek i babcia- ktora od niedawna nie zyje i usypialam malego, a ona mi do pokoju drzwi otwierala i go budzila, a do tego ich mieszkanie bylo gdzie indziej niz jest naprawde...
Nie wiem skad te sny sie biora!

Jesli chodzi o rozstepy to ja mam tylko na posladkach i nie wiem czemu skoro wcale mi az tak nie przybraly, a brzuszek czysty... nie kminie tego!

Dzis zamierzam mieszkanie posprzatac, bo od odpoczywania i lezenia to bardziej jeszcze sie leniwa robie!

Mojeboje, super! zazdroszczę.

Ermilka,Ty weź się tak nie przemęczaj. A na naukę to nie wiem,czy teraz jest dobry moment, mi ciężko ogarnąć nowy materiał...

Też mi się pojawiły delikatne rozstępy na biuście, traktuję je codziennie olejkiem BioOil, zobaczymy co to da.

Ups,czyżbym rano wykrakała z tym rodzeniem?? Trzymaj się Agunia!

Powiedzcie, bóle po jednej stronie brzucha jak na okres to normalka?

Witam się popołudniowo.
Dzisiaj zaczynam 34 tydzień :) i razem z córcia złozyłyśmy papiery do przedszkola niby fajnie, ale taka dorosła była jak podawała pani dokumenty z komentarzem, że ona chce chodzić do przedszkola bo tu są jej przyjaciółki i już kocha wszystkie zabawki :-)
My też toczymy walkę o kredyt i to czekanie jest wykańczające tym bardziej, że w grę wchodzi dopłata Mdm i jedno małe słówko może zaważyć na tym czy mamy te 30 tys czy nie... tak mają pomagać a ciągle pod górkę
Za to za oknem piękne słoneczko, na termometrze 21 stopni a w domku cisza i spokój :-)

reklama
Witam :-)
Jestem wykończona rano byliśmy w mieście, pochodziłam trochę i mam dość. Jeszcze raz mąż mnie taki przegoni po sklepach to chyba urodzę :-p Do kwietnia nie wybieram się już na taki maraton. Jedyny plus taki, że mam już wszystko do szpitala i fotelik. Już naprawdę drobiazgi zostały.
W sumie teraz nic mnie nie boli tylko głowa. Dlatego nie odpiszę za bardzo.

AguniaGR trzymam kciuki, żeby synek jeszcze choć troszkę posiedział w brzuszku.
Patuśka jak tylko z jednej strony to może dziecko gdzieś uciska. Ja ostatnio miałam taki straszny ból po prawej strony ale raczej u góry, ruszyć się nie mogłam i już myślałam, że pojadę na IP, ale położyłam się na chwilę i przeszło. Jednak wiem, że to córcia musiała na coś nacisnąć, bo ciągle ją czuję dokładnie w tym miejscu, wpycha tam swoją pupcię. Czasem tak się rozpycha, że skóra mnie boli, a raz to dokładnie w tym miejscu aż była gorąca :szok:

Do góry