reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witajcie!
U mnie standardowo ostatnio czyli śpiąco. Zostałam obudzona o 10 przez kuriera, a tak mi się dobrze spało. Mimo że coraz później wstaję to się nie przekłada na wyspanie :-( to chyba przez te pobudki na siusiu, na kopanie etc.

Agunia- trzymaj synusia jeszcze w brzuszku!!! Chociaż jak u mnie pojawił się w 17 tyg problem z szyjką to mój gin powiedział oby do 28 tyg, a jak się uda to do 32tyg żeby dzidziusie ok 2 kg ważyły, więc to na pewno bezpieczną granica! Nie denerwuje się i myśl pozytywnie!!!

Zovita- dobrze że maluszek jeszcze w brzuchu :-)

reklama
naczytałam się o dwóch penisach i zmolestowałam męża wczoraj :-D

Lizzy uśmiałam się z Twojego wpisu :-)

ja dziś kiepsko spałam, więc chyba zaraz pod kocyk zmykam. Za to jutro wielkie sprzątanie mnie czeka. Męża wysyłam, żeby olej zmienił w samochodzie, syna na szaleństwa do babci, a sama ogarnę chatę przed sesją, którą mamy w niedzielę.

kroczek_k ja po KTG po drodze z samochodu bo sklep obok bloku!! to leżenie i nic nierobienie jest wykańczające

marcia331 ja jak 5 lat temu wyprawki szukałam (wszystko musiałam wtedy nabyć bo 1sze dziecko wśród znajomych) to najtaniej było w dino. (Wyprawka Niemowlęca za 500 zł - 3 % rabatu : DINO Najlepsze Wózki Dziecięce Wielofunkcyjne 2013 i 2014 w sklepie dziecięcym, Najlepsze 3w1 Wózki z Fotelikiem 2014 i Najpiękniejsze Meble do Pokoju Dziecięcego, WÓZKI 3 w 1 z FOTELIKIEM notowane wysoko w) nie wiem tylko czy będą mieli to czego Ci brakuje w dobrej cenie. Jedyny plus możesz bezpłatnie odebrać niezależnie od kwoty zamówienia :)

Dzień dobry

nocka średnia, niby spałam ale przy każdej zmianie pozycji się budziłam bo mi niewygodnie już. Nad ranem strasznie mnie bolały plecy i kość ogonowa, brzuch też, wstałam przeczyściło mnie konkretnie i póki co nie rodzę. :-) Ojj ja naprawdę czuję że to już tuż tuż właśnie to przeczyszczanie od kilku dni nudności i ból pleców jak na okres. byle do niedzieli. dzisiaj w nocy mąż rusza w trase i bedzie od razu wracał żeby rano w niedzielę już być i tak kombinujemy żeby w środę nie jechał. Stresa mam dodatkowo bo szwagrostwo z dołu wybiera się w sobotę na popijawę więc będę sama w domu co prawda jest jeszcze ciocia w podwórzu no i szwagierka powiedziała że ona nie pije i bedzie pod telefonem jakby co. Tak czy siak pełna mobilizacja:-)

A i śniło mi się dziecko niby że Antosia taka fajna już z 3 miesięczna że nie chciała z piersi jeść, a potem drugie też niby moje ale maleńkie-noworodek w niebieskich śpioszkach:blink:

Niunia- pochwal się fotkami jak już będą:tak:

Auliya- ja też jak spuszczona ze smyczy jak gdzieś wyjdę. chodzę w żółwim tępie ale delektuję się wszystkim dookoła normalnie jakby mnie ktoś więził w piwnicy przez ostatnie pół roku.

Magda8805- mimo wszystko miłego dnia życzę. Mnie też od rana nerwy poniosły ale już ok.

Agmaa- zazdroszczę mój mąż w życiu by nie pamiętał o czymś takim jak włączenie pralki, on to wogóle z innej planety pochodzi. ostatnio wstaję siusiu 4 rano on dopiero co wyjechał w trasę patrze a na komodzie jego portfel leży, szybko za tel i się wrócił jak stwierdził "uratowałam mu życie bo tankuje dopiero na granicy i wtedy to by się załamał jakby miał się wracać z busem pełnym ludzi.
A że mleczko płynie to normalne, u mnie niestety jeszcze ani kropelki co mnie ciut martwi.

Lizzy- no nieżle z tymi jajami:-D

Mika- kłaniam się nisko z szacunkiem że ty jeszcze dajesz radę do pracy chodzić:tak:

Agata- nic mi nie mów ja to chyba się nie ruszę z tydzień po porodzie. będę jednym wielkim zakwasem:tak: kondycji zero od tego leżenia

L-oka-trzymam kciuki za wyniki,
Ja mam już wszystkie wyniki jeszcze tylko w poniedziałek GBs do odebrania.

Tak coś czułam wczoraj że Agunia w szpitalu wylądowała, nic się po wizycie nie odezwała. Trzymaj się kochana trzymam za Was kciuki niech się Julek tak na świat nie ciśnie ma jeszcze czas.

Zovitka- ty również bądż dzielna. Jeszcze troszkę

Ancona- jak tam sprawy u ciebie? nadal w dwupaku?:-)

Kroczku- ja roztępów też jeszcze nie mam ale coś czuję że to kwestia godzin:tak: brzuchol mam tak naciągnięty że mam wrażenie że pępek to mi zaraz wyskoczy.

Marcia- intensywny dzień przed tobą, uważaj na siebie.
Mi szwagierka wczoraj powiedziała że jakoś nie może uwierzyć że lada moment w domu pojawi się noworodek. że nic jeszcze nie gotowe ale my też mamy ciasno stoi już wózek i się przeciskamy koło niego, jak jeszcze ustawię łóżeczko to wogóle zero swobody.

Wróciłam w wyprawy :D Kupiłam prawie wszystko.
Dziś na obiad łazanki! Po wyjściu ze sklepu, otworzyłam woreczek z kiełbasą i ugryzłam xD się na mnie dziwnie patrzyli.
A teraz zjem sobie kołaczyka z serem i makiem, popiję mlekiem czekoladowym a potem jazda do akwarium :)

Agunia, zaciskaj nogi i czekaj, lepiej nie denerwuj Viltutti, że kolejna się wpycha;)) Ale jakby co to będzie dobrze, na tym etapie to już jest bezpiecznie ale na pewno lepiej poczekać choć kilka dni.

A dzisiaj mój ostatni dzień w pracy, więc powoli domykam moje sprawy, a i dostałam kwiaty z okazji Dnia Kobiet więc mam kwiaty na odchodne;) W dobrym momencie biorę to zwolnienie, bo Asia bardzo intensywnie ostatnio wygina śmiało ciało i naprawdę ciężko mi wysiedziec.

Hej :-) Dwa dni mnie nie było i już tyle nadrabiania. Może wieczorem dam radę... u mnie noc taka sobie, ale to bardziej przez Oliwkę niż przez ciążę. Rano byłam na Nfz-owej wizycie, teraz mąż poszedł do pracy, Młoda zasnęła i ja chyba też skorzystam. Poza tym kupiliśmy jej mebelki do pokoju, termin realizacji zamówienia 30 dni a przyszły już po niecałym tygodniu. Fajnie tyle że na razie sterta kartonów musi poczekać na malowanie, a to dopiero udało się zorganizować na początek kwietnia. Mam nadzieję że zdąrzymy ;-)

reklama
Zovitka super że jesteś jeszcze w dwupaku
Augnia trzymam kciuki za was by wszystko było dobrze i maluszek jeszcze poczekał :-)
Kroczek : Co do roztępów to moja radość minęła wczoraj , owszem pojawiły się lekkie białe na biodrach i na cyckach a wczoraj jak się przebierałam to zauważyłam na pupie po 4 z każdej stronie czerwone wyglądają jakby mnie tygrys podrapał masakra stosowałam kremy i oliwkę i nic mam na dzieję że zbledną trochę bo nie fajnie to wygląda
DJmka : Ja planuję od paru dni zmolestować pięknego ale coś mi nie idzie sił brak po prostu :-D:-D

Do góry