reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witajcie!
U mnie standardowo ostatnio czyli śpiąco. Zostałam obudzona o 10 przez kuriera, a tak mi się dobrze spało. Mimo że coraz później wstaję to się nie przekłada na wyspanie :-( to chyba przez te pobudki na siusiu, na kopanie etc.

Agunia- trzymaj synusia jeszcze w brzuszku!!! Chociaż jak u mnie pojawił się w 17 tyg problem z szyjką to mój gin powiedział oby do 28 tyg, a jak się uda to do 32tyg żeby dzidziusie ok 2 kg ważyły, więc to na pewno bezpieczną granica! Nie denerwuje się i myśl pozytywnie!!!

Zovita- dobrze że maluszek jeszcze w brzuchu :-)

reklama
naczytałam się o dwóch penisach i zmolestowałam męża wczoraj :-D

Lizzy uśmiałam się z Twojego wpisu :-)

ja dziś kiepsko spałam, więc chyba zaraz pod kocyk zmykam. Za to jutro wielkie sprzątanie mnie czeka. Męża wysyłam, żeby olej zmienił w samochodzie, syna na szaleństwa do babci, a sama ogarnę chatę przed sesją, którą mamy w niedzielę.

kroczek_k ja po KTG po drodze z samochodu bo sklep obok bloku!! to leżenie i nic nierobienie jest wykańczające

marcia331 ja jak 5 lat temu wyprawki szukałam (wszystko musiałam wtedy nabyć bo 1sze dziecko wśród znajomych) to najtaniej było w dino. (Wyprawka Niemowlęca za 500 zł - 3 % rabatu : DINO Najlepsze Wózki Dziecięce Wielofunkcyjne 2013 i 2014 w sklepie dziecięcym, Najlepsze 3w1 Wózki z Fotelikiem 2014 i Najpiękniejsze Meble do Pokoju Dziecięcego, WÓZKI 3 w 1 z FOTELIKIEM notowane wysoko w) nie wiem tylko czy będą mieli to czego Ci brakuje w dobrej cenie. Jedyny plus możesz bezpłatnie odebrać niezależnie od kwoty zamówienia :)

Dzień dobry

nocka średnia, niby spałam ale przy każdej zmianie pozycji się budziłam bo mi niewygodnie już. Nad ranem strasznie mnie bolały plecy i kość ogonowa, brzuch też, wstałam przeczyściło mnie konkretnie i póki co nie rodzę. :-) Ojj ja naprawdę czuję że to już tuż tuż właśnie to przeczyszczanie od kilku dni nudności i ból pleców jak na okres. byle do niedzieli. dzisiaj w nocy mąż rusza w trase i bedzie od razu wracał żeby rano w niedzielę już być i tak kombinujemy żeby w środę nie jechał. Stresa mam dodatkowo bo szwagrostwo z dołu wybiera się w sobotę na popijawę więc będę sama w domu co prawda jest jeszcze ciocia w podwórzu no i szwagierka powiedziała że ona nie pije i bedzie pod telefonem jakby co. Tak czy siak pełna mobilizacja:-)

A i śniło mi się dziecko niby że Antosia taka fajna już z 3 miesięczna że nie chciała z piersi jeść, a potem drugie też niby moje ale maleńkie-noworodek w niebieskich śpioszkach:blink:

Niunia- pochwal się fotkami jak już będą:tak:

Auliya- ja też jak spuszczona ze smyczy jak gdzieś wyjdę. chodzę w żółwim tępie ale delektuję się wszystkim dookoła normalnie jakby mnie ktoś więził w piwnicy przez ostatnie pół roku.

Magda8805- mimo wszystko miłego dnia życzę. Mnie też od rana nerwy poniosły ale już ok.

Agmaa- zazdroszczę mój mąż w życiu by nie pamiętał o czymś takim jak włączenie pralki, on to wogóle z innej planety pochodzi. ostatnio wstaję siusiu 4 rano on dopiero co wyjechał w trasę patrze a na komodzie jego portfel leży, szybko za tel i się wrócił jak stwierdził "uratowałam mu życie bo tankuje dopiero na granicy i wtedy to by się załamał jakby miał się wracać z busem pełnym ludzi.
A że mleczko płynie to normalne, u mnie niestety jeszcze ani kropelki co mnie ciut martwi.

Lizzy- no nieżle z tymi jajami:-D

Mika- kłaniam się nisko z szacunkiem że ty jeszcze dajesz radę do pracy chodzić:tak:

Agata- nic mi nie mów ja to chyba się nie ruszę z tydzień po porodzie. będę jednym wielkim zakwasem:tak: kondycji zero od tego leżenia

L-oka-trzymam kciuki za wyniki,
Ja mam już wszystkie wyniki jeszcze tylko w poniedziałek GBs do odebrania.

Tak coś czułam wczoraj że Agunia w szpitalu wylądowała, nic się po wizycie nie odezwała. Trzymaj się kochana trzymam za Was kciuki niech się Julek tak na świat nie ciśnie ma jeszcze czas.

Zovitka- ty również bądż dzielna. Jeszcze troszkę

Ancona- jak tam sprawy u ciebie? nadal w dwupaku?:-)

Kroczku- ja roztępów też jeszcze nie mam ale coś czuję że to kwestia godzin:tak: brzuchol mam tak naciągnięty że mam wrażenie że pępek to mi zaraz wyskoczy.

Marcia- intensywny dzień przed tobą, uważaj na siebie.
Mi szwagierka wczoraj powiedziała że jakoś nie może uwierzyć że lada moment w domu pojawi się noworodek. że nic jeszcze nie gotowe ale my też mamy ciasno stoi już wózek i się przeciskamy koło niego, jak jeszcze ustawię łóżeczko to wogóle zero swobody.

Wróciłam w wyprawy :D Kupiłam prawie wszystko.
Dziś na obiad łazanki! Po wyjściu ze sklepu, otworzyłam woreczek z kiełbasą i ugryzłam xD się na mnie dziwnie patrzyli.
A teraz zjem sobie kołaczyka z serem i makiem, popiję mlekiem czekoladowym a potem jazda do akwarium :)

Agunia, zaciskaj nogi i czekaj, lepiej nie denerwuj Viltutti, że kolejna się wpycha;)) Ale jakby co to będzie dobrze, na tym etapie to już jest bezpiecznie ale na pewno lepiej poczekać choć kilka dni.

A dzisiaj mój ostatni dzień w pracy, więc powoli domykam moje sprawy, a i dostałam kwiaty z okazji Dnia Kobiet więc mam kwiaty na odchodne;) W dobrym momencie biorę to zwolnienie, bo Asia bardzo intensywnie ostatnio wygina śmiało ciało i naprawdę ciężko mi wysiedziec.

Hej :-) Dwa dni mnie nie było i już tyle nadrabiania. Może wieczorem dam radę... u mnie noc taka sobie, ale to bardziej przez Oliwkę niż przez ciążę. Rano byłam na Nfz-owej wizycie, teraz mąż poszedł do pracy, Młoda zasnęła i ja chyba też skorzystam. Poza tym kupiliśmy jej mebelki do pokoju, termin realizacji zamówienia 30 dni a przyszły już po niecałym tygodniu. Fajnie tyle że na razie sterta kartonów musi poczekać na malowanie, a to dopiero udało się zorganizować na początek kwietnia. Mam nadzieję że zdąrzymy ;-)

reklama
Zovitka super że jesteś jeszcze w dwupaku
Augnia trzymam kciuki za was by wszystko było dobrze i maluszek jeszcze poczekał :-)
Kroczek : Co do roztępów to moja radość minęła wczoraj , owszem pojawiły się lekkie białe na biodrach i na cyckach a wczoraj jak się przebierałam to zauważyłam na pupie po 4 z każdej stronie czerwone wyglądają jakby mnie tygrys podrapał masakra stosowałam kremy i oliwkę i nic mam na dzieję że zbledną trochę bo nie fajnie to wygląda
DJmka : Ja planuję od paru dni zmolestować pięknego ale coś mi nie idzie sił brak po prostu :-D:-D

Do góry